Maliyet sınavına girenler....

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SERENGÜL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
sınav nasıl geçti arkadaşlar? benimde tek ders ve 4. girişimdi bazı tereddütlerim var mesela birinci soruda yansıtmada 680 kullanmadım, normal maliyette toplam maliyeti 90 000 buldum birim maliyet 12 tl oldu değişkeni ne yaptığımı hatırlamıyorum orda rakam hatası yapmışım gül gibi soru gitti ama gelir tablosunun sözel kısımları doğru rakamlar yanlış malesefsadece tablo şekil olarak doğru diye puan alırmıyım sizce ve sizde durum ne?

Ynt: Maliyet sınavına girenler....

SERENGÜL ' Alıntı:
sınav nasıl geçti arkadaşlar? benimde tek ders ve 4. girişimdi bazı tereddütlerim var mesela birinci soruda yansıtmada 680 kullanmadım, normal maliyette toplam maliyeti 90 000 buldum birim maliyet 12 tl oldu değişkeni ne yaptığımı hatırlamıyorum orda rakam hatası yapmışım gül gibi soru gitti ama gelir tablosunun sözel kısımları doğru rakamlar yanlış malesefsadece tablo şekil olarak doğru diye puan alırmıyım sizce ve sizde durum ne?

geçmiş olsun İnşallah kazanırsınız.2.soru için tesmer 2009/2 çözümünü baz alırsa bende yanarım sizde...

ayrıca 680 ni bende kullanmadım.çünkü boşa geçen zaman mayıs ayında.bizden haziran ayının yevmiye kayıtlarını istiyor. mayıs ayında boşa geçen zamanın muhasebe kaydı zaten yapılmıştır diye düşündüm.

evet baktım şimdi ama sağları solları belli olmaz,ama tam maliyet şıkkı doğru 2. sorudan 10 puan verse 1. srudada sadece 680 kullanmadım geçerim diye düşünüyorum ama korkuyorum

Merhaba arkadaşlar, sınav yine sürprizliydi..Bir çoğumuz işçilik problemi beklemiyorduk.Soruda maalesef hafta sonu ücretini hesaplamayı unuttum :( oysaki gayet temiz bir soruydu..Off off.. Değişken maliyetin gelir tablosunda zarar buldum.Keşke daha dikkatli okuyup işçilik sorusunu kaçırmasaydım.Umarım hoca biraz insaflı davranıp 5 - 10 puan verir.( Hiç sanmıyorum ama neyse)

arkadaşlar sına nasıldı peki kolaymıydı ben bu sınava parasını yatırdım ama yine zor sorarlar diye girmedim ..açıkcası en merak ettiğim sınav buydu sorularla ilgili bilgiler erirseniz çok seinirim

işcilik sorusu çokda kolay değildi bence baya uzun bir soruydu, 2 soru bilen için kolaydı karmaşık değildi sadece diş de değişken ve sabit verince bilmeyen için zor bide katkı tipi gelir tablosu vardı

deha sınav cevaplarını yayınlamıs maliyetten 1. soruda sadece yavmiye kayıtlarım yanlış bütün hesaplamalrım doğru 2. sorum ise birebir doğru artık kurtuldum sanki bu maliyetten.

maliyette 2. soru b şıkkında birim üretim maliyetini 10,40 mı buldunuz siz de?

evet öyle buldum asağıda basit bi maliyet sorusu başlığı altında iki arkadaş sleep ve murat buna benzer hatta nerdeyse aynı olan bi soru çözdüler bakarsanız görürsnüz sınavdan bir gün önce tesadüfen baktım bende o soruya Allah onlardan razı olsun yoksa bende kesin yanlış yapardım.

zirve006 ' Alıntı:
deha sınav cevaplarını yayınlamıs maliyetten 1. soruda sadece yavmiye kayıtlarım yanlış bütün hesaplamalrım doğru 2. sorum ise birebir doğru artık kurtuldum sanki bu maliyetten.

bana 1.ci soruda kayıtlarda 680 ne atılmasının mantığını açıklarmısınız.?

zaten dikkat edersen 1. soruda benim de tüm hesaplamalarım doğru yevmiye kayıtlarım yanlış dedim bunu sana açıklayabilmem için benim de doğru yapmam gerekiyordu.

burda dikkat çeken sey yani kendi adıma söyleyim işveren payı yani fazla çalışmaya isabet eden işveren payının da 680 de yer alması zaten diyorum ya benim yevmiye kayıtlarım yanlış bunun dışında anormal bi kayıt görmedim buna da anormal diyorum fakat anlamadığımdan diyorum.

zirve006 ' Alıntı:
zaten dikkat edersen 1. soruda benim de tüm hesaplamalarım doğru yevmiye kayıtlarım yanlış dedim bunu sana açıklayabilmem için benim de doğru yapmam gerekiyordu.

bana göre dehanın çözümü yanlış.
haziran ayında çalışılmayan zaman yokki. mayıs ayında olmuş.

evet o da ayrı bi muamma zaten bilerek mi böyle yaptılar yoksa yanlış mı yazdılar bilmiyorum gerçekten.

ama yok şimdi soruyu iyice bi okuyunca anladım ki mayıs ayında üretimin zorunlu olarak durdurulmasıyla oluşan kaybın telafisi için haziran ayında şu kadar mesai yapılmıştır demeye getirmiş bence soruyu iyi bi okuyun biraz cümle düşüklüğü var ama yapılan fazla mesai haziran ayı için.

işletmede haziran ayında yoğunlaşan jeneratör talebini karşılamak için 4 gün 2 şer saat, bir asansör üreticisinden gelen özel siparişi yetiştirmek için 6 gün 3 er saat ve arıza nedeniyle mayıs ayında üretimin zorunlu olarak durdurulmasıyla oluşan kaybın telafisi için 10 gün 2 şer saat mesai yapılmıştır.

zirve006 ' Alıntı:
ama yok şimdi soruyu iyice bi okuyunca anladım ki mayıs ayında üretimin zorunlu olarak durdurulmasıyla oluşan kaybın telafisi için haziran ayında şu kadar mesai yapılmıştır demeye getirmiş bence soruyu iyi bi okuyun biraz cümle düşüklüğü var ama yapılan fazla mesai haziran ayı için.
bilmiyorum ama benim bilgim eksik olabilir.
benim bildiğim işletme bir ay içinde atıyorum bazı sebeplerden dolayı 1 gün çalışmaz ise çalışmadığı gün o hesaba atılır.telafi çalışması 730 güg de kalır.

katkı tipi gelir tablosunun şablonu doğru am arakam yanlış şablona puan verirmi sizce

evet bunu araştırmak lazım fakat herkesin ilk yaptığı şey üretimin durması nedeniyle çalışmayan kısım gideri 680 nolu hesap gelmiştir bekleyip göreceğiz hayırlı geceler diliyorum tekrardan çok teşekkür ediyorum.

zirve006 ' Alıntı:
evet bunu araştırmak lazım fakat herkesin ilk yaptığı şey üretimin durması nedeniyle çalışmayan kısım gideri 680 nolu hesap gelmiştir bekleyip göreceğiz hayırlı geceler diliyorum tekrardan çok teşekkür ediyorum.

size de iyi geceler;inşallah hepimiz kazanırız.