Maliyetten kalanlar .....

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan roumut
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Maliyetten kalanlar .....

sivass 58 ' Alıntı:
arkadaşlar bu dönem herkez sınava girsinnn...

Ne anlatmak istediğini anlayamadık.

Niçin bu dönem herkes sınava girecek?

Bu dönem çok kolay mı soracaklar? (Ki temmuz sınavıda zor değildi ve buradaki çoğu kişi bilgileri nedeniyle kaldılar. (İkinci soruda mamulün üretim maliyetiyle ilgili direkt bir gider kaleminden mamul maliyetine pay verdikleri için kaldılar)

Ya da sınava giren herkesi geçirecekler mi? (O zaman Temmuz sınavında 80'lik 90'lık kağıt verenleri niye geçirmediler.)

Bu dönem herkes sınava girsin. (Boş geçme hakkı olanlar da mı girsin. Belki şuan kendini hazır hissetmiyor geçmeyi beklediği ve yyüksek puanla geçmeyi beklediği bir sınavdan başarısız sayılmak moralini bozmuştur ve bu dönem sınava girmek istemiyordur. Mart 2012 de girmeyi düşünüyordur.. Sen şimdi bu yazdığınla adayın aklına bir sürü şey getiriyorsun. Neden?)

İnsalar hata yapabilirler. Biz nasıl sınavda bildiğimiz halde ufak yanlışlıklar yapabiliyorsak sınav sorularını hazırlayan hocalarda sorularda hata yapabilirler. cevap kağıdımızı okuyan hocalarda hata yapabilirler. Sınav sonuçlarına itiraz mekanizması bu nedenle var. Bu konuda benimle aynı fikirde olduğunuzu biliyorum.

Biz açıklanan puanları haketmediğimizi bir yanlışlık olabileceğini düşündük. Ve sınava itiraz ettik. Bu itirazımızın gerekçelerini ortaya koyarak özellikle ikinci soruda öğretilere uygunluk hatası ile beraber puanlama sisteminin sınavın yapılış amacına uygun olmadığını gidiş yoluna puan verilmesi gerektiği halde puan verilmediğini. Birinci soruda yine puanlama sisteminin sınavın yapılış amacına uygun olmadığını gidiş yoluna puan verilmesi gerektiğini, bunun geçmiş sınavlarda da böyle olduğunu (ben mart sınavında sonuçlar hatalı olduğu halde 34 almıştım.) yani gidiş yoluna puan verildiğini bu sınavda da sınavın yapılış amacı (SMMM olabilecek yetkinliğe sahiplik) uygun olarak puan verilmesi gerektiğini. Gerekçelerimizle birlikte sunduk.

Ayrıca Birinci soruda TESMER tarafından açıklanan cevaplarda Damga Vergisinin yanlış hesaplandığını. Kalma sebebimizin bu cevaba göre bir değerlendirme yapılmış olmasına da bağlı olabileceğini dilekçelerimizde belirttik.

Şimdi sınav komisyonu değerlendirmelerini buna göre yapacak ve umut ediyoruz ki düzeltecekler. Şuan elimizde bekleyip görmekten başka bir yolumuz gözükmüyor (yasal olarak gözükmüyor).

Sonuçların müspet olmaması durumunda yani komisyon sınavda sizin bahsettiğiniz türden ne sorularda ne de puanlama sisteminde bir hata olduğuna rastlanmamıştır ve aynı notu aldığınız görülmüştür derse;

Hakımızı mahkemede ayramanın yasal yolu açılmış olacaktır.

Dosya yakanlar (cevap kağıtlarına güvenenler) mahkemeye başvuracaklardır.

Ben de sunuçlar istediğim gibi gelmezse bende böyle yapacağım.

Ve ben hocaların duyarsız olduğuna inanmıyorum. Yazdığımız dilekçeleri okuduklarında bu durumu düzelteceklerini düşünüyorum.

arkadaşlar bu dönem herkez sınava girsinnn...

ne sorucaklarmıs bellımı neden boyle bısey dedınız???

arkadaşlar yücel beyle konuştum bu dönem sınavı sakın ihmal etmeyin dedi girin dedii...siz olsanız ne anlarsınızzz...

arkadaşlar ben sizin aklınızı karıştırmayım, isterseniz türmobu arayın yücel beye ulaşın zan altında kalmak istemiyorum.durumu anlattım yüce beye tam 60 lık kağıt verip 14 almanın derin üzüntüsü içerisinde olduğumu söyledim yücel bey'de bu sınava çalış gir diyorum arkadaşım dedi.istersenin arayın sizde konuşun durum hakkındaki yorumlarınızı forum da paylaşın.arkadaşlar ben 4. hakkımı kullanacam inanın bende sizler gibi çok zor bir durumdayım.

yücel bey mi hazırlıyormuş soruları? ya da yücel bey mi sınavı okuyup puan veriyormuş,insanın kafasını karıştırmayın arkadaşım sağlam bilgi almadan yazmayın şuraya

Yüceay hoca ne dediyse doğrudur çünkü finansal muhasebe sınavı içinde bu dönem herkes girsin arkadaşlar demişti ve o dönem sınavında sorular kolaydı , kimseyide bırakmadılar.

Pardon arkadaşlar ben yüceay (efsane hoca )ile karıştırdım ,Acaba onun şuan kursuna giden varmı o söylemiştir girin veya girmeyin diye...

arkadaşlar önce şu itiraz sonuçlarımız bi açıklansın dilekçelerimizin ne kadar etkili olduğunu görelim ondan sonra bu tartışmaları yaparız bence .
asıl odayı arayıp bu dönemin nasıl gececeğini o zaman sorarız ...
sizden ricam itirazlarınızın sonuçlarını buraya aktarmanız..
olası bir arkadaşımızın itirazının olumlu sonuçlanması olumsuz sonuçlanan arkadaşlara bir dayanak olacaktır.

Maliyet itiraz sonuçları bu hafta içerisinde belli olacakmış.Tesmer sitesini takip edelim itiraz sonuçları olumlu-olumsuz forum da paylaşalım ama zannedersem yapmış olduğumuz itirazlara ilişkin güzel bir açıklama yapıp bizim yaptığımız doğrudur deyip konuyu kapatacaklar.hayırlısı arkadaşlar umudum yok ama toplu bir şekilde haraket edelim bireyselde sonuç çıkmayacağı aşikar olup toplu bir davranışta bulunursak bir ihtimal.. ve bizimde koyun olmadığımız anlarlar

aydınay ve sivas58 arkadaşlar bildiğiniz bişey varsa söyleyin bizde bilelim,benim son hakkım,martta sınava girmeyi düşünüyordum fakat sizin bu söyledikleriniz insanların kafasını karıştırıyor,benim son hakkım martta girmeyi düşünüyorum,fakat sivas58 in ve sonradan aydınay ın yücel beyle sınava girin dediyse girin demesini biraz açıklar mısınız? kolay mı soruluyor,deneyim yaşadınız da o yüzden mi söylüyorsunuz?ya da ne kadar güveneceğiz bu söylediğinize?

Daha önce Finansal nuhasebede Yusuf Sürmen olayında aynı şey olmuştu. Eğer Yücel bey gerçekten sınava girin dediyse olası bir komisyon değişimi yada komisyona birikimden dolayı bir uyarı yapılmış olabilir. Karar sizin

arkadaşlar lütfen burdan sınav hakkında yorum yapmayalım yok sınav kolay olacak, yok sınav komisyonu değişecek bu tür söylentiler birbirimizi avutmayalım(dedikleriniz doğru olabilir yada yanlış da olabilir tamamen bir ihtimal) bir gerçek var sınav olacak bu sınavda belli sayıda kişi sınavı kazanacak o yüzden çok çalışmamız gerekiyor son hakkımız artık sınava yönelik çalışmalarımız başlatalım.

itiraz sonuçları bayram hediyesi:(hiç bir değişiklik yok notumda,,yine 16 hep 16:(

Maalesef benim sonucumda da bir degisiklik yok. Birçok kisi gibi 16
Umarım gelecek sınavlarda kimse böyle sorunlar yaşanmaz. Emeklerine saygı gösterilir.

Arkadaşlar.Ben de itirazımı yapmıştım.23 almıştım.Ama sonuç aynı.Değişen bişey olmadı.