Maliyetten kalanlar .....

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan roumut
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Maliyetten kalanlar .....

atakansah ' Alıntı:
rapunzell ' Alıntı:
ben de maliye bakanlığına yazdım şimdi.

maliye bakanının mail adresini yazarmısınız veya özelden pm atarsanız çok sevinirim.

ben bakanlığın sitesine mesaj attım. mail adresini bilmiyorum. maliye bakanlığının sitesinden bilgi edinme bölümüne girip ordan gercek kişilere tıklayıp mesajınızı yazabilirsiniz.

Arkadaşlar, bence bu konuyu medyaya taşımamız elimizi daha da güçlendirecektir.
Hatta bütün mağdurlar bir olarak ulusal bir gazeteye durumu izah eden bir yazı bile yazabilir veya ilan verebilriz.
Eminimki içimizde medya kuruluşlarında bir yakını olan arkadaş vardır.
İyi günler...

arkadaşlar şimdi biz bu dilekçeleri yazdık gönderdik te cevap alan var mı?

yani sunu soylemeye çalışıyorum tesmer yada turmob bu dilekçelere istinaden bize cevap gonderecek mi hiç sanmıyorum.inşallah yaollarlar.
ama benım inancım bu kurumlara kesinlikle kalmamıştır.
80 90 beklediğin sınavdan 16 almak ne demek ya..
bari 0 ver yanlış de her ikiside anlayalım
herkes sonuçları aynı buluyor ama gecen var kalan var
45 puanlık 2. soruyu yapıp oda katkı tipi gelir tablosunu yapmayan 1. sorusundan da 1 2 hesaplama yapan 60 alıyor bizim gibi 2 sayfa dolduran sonuçları doğru olan kalıyor..
yazık bu milletin haline

Arkadaşlar komisyonun değerlendirmesinde puanlama sisteminin adaletsiz olduğu açıktır. Zira bizler sınava giren aday meslek mensupları olarak sınav bittiği andan itibaren hangi soruya nasıl cevap verdiğimizi gerek yüzyüze gereksede forum vasıtasyla paylaşıyoruz ve birbirimizin verdiği cevapları az çok biliyoruz.
Haklı olarak itiraz ettik. Komisyonun bu tutumunu değiştirerek verilen cevapları aday meslek mensubunun yetkinliğini
(ilk soru için konuşmak gerekirse;
1- Ücret Bordrosu düzenleyebilecek bilgi ve yetkinliğe,
2- İşçilik maliyetlerine ilişkin olarak Direkt İşçilik Giderinin, Endirekt İşçilik Giderinin, Normal Ücretin Maliyet Muhasebesi açısından ne ifade ettiğini ve nasıl muhasebeleştirilmesi gerektiğini,
3- Fazla Çalışma Ücretinin, Fazla Çalışma Zammının ne anlama geldiğini bunların hangi durumlarda ne şekilde muhasebeleştirilmesi gerektiğini kavramış bilgi, beceri ve yetkinliğe sahip bir aday meslek mensubu olup olmadığını)

gözönüne alarak değerlendireceğini ümit ediyoruz.

Diyelim ki bu böyle olmadı komisyon tutumunu değiştirmedi ve alığımız notlar değişmedi.
Onlar bizi Maliyet Muhasebesinde yetkinliğe sahip değil doğal olarak SMMM olamazsınız dedi. Bundan ne çıkar.
Biz bu durumda kendimizi onların dediği gibi mi hissedeceğiz.

Hayır Arkadaşlar. Onların tanımladığı gibi kendimizi tanımlamayacağız.
Hakkımızı yargıda arayacağız.

En temel iddeamız da şu olacaktır. Geçer not alanların da cevap kağıtlarının incelenmesi. Bu talebimiz puanlama sisteminde bir haksızlık varsa emin olun giderecektir.

Benim sınavda ilk soruda tek bir hatam vardı ve 90 alırım diyordum. 10 aldım. Bu benim maliyet muhasebesini bilmediğimi göstermez çünkü maliyet muhasebesinden üniversitelerde ders verebilecek kadar bilgi, beceri ve yetkinliğe sahip olduğumu biliyorum. Kendimi onların dediği gibi 10 alacak durumda hissetmiyorum.

asln ' Alıntı:
En temel iddeamız da şu olacaktır. Geçer not alanların da cevap kağıtlarının incelenmesi. Bu talebimiz puanlama sisteminde bir haksızlık varsa emin olun giderecektir
kesinlikle katılıyorum.... ve bunun üzerine gidelim bencede....

arkadaşlar okuyunönemli salı günü ankaradaydım hem türmoba hem tesmere gittim adamların olan bitenler umrunda bile değil bakın benim birinci sorum kuruşu kuruşuna doğru tabi damga vergisini brüt üzerinden hesapladım aldığım puan 22 size aldığım kesin istihbaratları ileteyim hoca yurdakul caldağ
2 sınavda 30 puan alan herkesi 50 ye tamamlamışlar dikkat ederseniz 25-50 arası puan yok eğer dava sürecinde 50 alan kağıtların mukayesesini göz önüne aldırabilirsek davayı kazanırız yoksa şansımız olmaz

eğer dava sürecinde 50 alan kağıtların mukayesesini göz önüne aldırabilirsek davayı kazanırız yoksa şansımız olmaz

[/quote]

Aynı fikirdeyim. Dava dilekçesinde bunu kesinlikle belirtmeliyiz. geçer not alan kağıtlarla ile mutlaka mukayese edilmeli.

merhaba arkadaşlar.gruba yeni oldum.ben de maliyet muhasebesinden kaldım.23 puan almışım.tek ders sınavına kaldım.2 hakkım kaldı.fakat bu sınavdan geçerim diye düşünmüştüm.ama sonuç hüsranla bitti.itirazımı yaptım.ayrıca dilekçeyle başvuru yaptım.ama burdan bir sonuç çıkacağını zannetmiyorum.ayrıntılı bir inceleme yapıldığını da sanmıyorum.

arkadaşlar ben şimdiye kadar hep ankarada sınava giriyordum bundan sonraki sınavlarda istanbulda girebilrmiyim...

arkadaşlar dilekçe ile ilgili bir gelişme varmı?
birde dilekçeyi kaç kişi gönderdi en azından buradan bir fikir elde etmek için soruyorum
ben gönderdim.gönderenler yazarsa sevinirim

Bende dilekçe gönderdim ama pek bir umudum yok, o yüzden çalışmaya devam. Türkiyede kol kırılır yen içinde kalır... :-[