Ynt: Maliyetten kalanlar .....
Arkadaşlar komisyonun değerlendirmesinde puanlama sisteminin adaletsiz olduğu açıktır. Zira bizler sınava giren aday meslek mensupları olarak sınav bittiği andan itibaren hangi soruya nasıl cevap verdiğimizi gerek yüzyüze gereksede forum vasıtasyla paylaşıyoruz ve birbirimizin verdiği cevapları az çok biliyoruz.
Haklı olarak itiraz ettik. Komisyonun bu tutumunu değiştirerek verilen cevapları aday meslek mensubunun yetkinliğini
(ilk soru için konuşmak gerekirse;
1- Ücret Bordrosu düzenleyebilecek bilgi ve yetkinliğe,
2- İşçilik maliyetlerine ilişkin olarak Direkt İşçilik Giderinin, Endirekt İşçilik Giderinin, Normal Ücretin Maliyet Muhasebesi açısından ne ifade ettiğini ve nasıl muhasebeleştirilmesi gerektiğini,
3- Fazla Çalışma Ücretinin, Fazla Çalışma Zammının ne anlama geldiğini bunların hangi durumlarda ne şekilde muhasebeleştirilmesi gerektiğini kavramış bilgi, beceri ve yetkinliğe sahip bir aday meslek mensubu olup olmadığını)
gözönüne alarak değerlendireceğini ümit ediyoruz.
Diyelim ki bu böyle olmadı komisyon tutumunu değiştirmedi ve alığımız notlar değişmedi.
Onlar bizi Maliyet Muhasebesinde yetkinliğe sahip değil doğal olarak SMMM olamazsınız dedi. Bundan ne çıkar.
Biz bu durumda kendimizi onların dediği gibi mi hissedeceğiz.
Hayır Arkadaşlar. Onların tanımladığı gibi kendimizi tanımlamayacağız.
Hakkımızı yargıda arayacağız.
En temel iddeamız da şu olacaktır. Geçer not alanların da cevap kağıtlarının incelenmesi. Bu talebimiz puanlama sisteminde bir haksızlık varsa emin olun giderecektir.
Benim sınavda ilk soruda tek bir hatam vardı ve 90 alırım diyordum. 10 aldım. Bu benim maliyet muhasebesini bilmediğimi göstermez çünkü maliyet muhasebesinden üniversitelerde ders verebilecek kadar bilgi, beceri ve yetkinliğe sahip olduğumu biliyorum. Kendimi onların dediği gibi 10 alacak durumda hissetmiyorum.