Maliyetten kalanlar .....

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan roumut
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Maliyetten kalanlar .....

arkadaşlar itirazlarıızdan biriside maliye bakanlığı olsun.ben bugün yaptım biliyoruzki şuan etkili birim maliye bakanlığı yusuf sürmen de maliye bakanlığı ile gelmişti.itirazlarımız tesmer türmoba yapalım bende yapıyorum ama maliye bakanlığı internet sayfasından bilgi edinmeye girerek gerçek kişiyi seçip bilgilerinizi yazıp istek şikayetlerinizi ordada dile getirin lütfen ne kada çok böle yazı onların ekranına düşerse ilgili birim ilgilenecektir ben yaptım arkadaşlarıma msj attım sizlerden burda destek istiyorum 1-2 kişi yazmayla olmaz maliye bakanlığının sitesindede çoğunluk olalım dikkate alsınlar rica ediyorum

arkadaşlar tuğba arkadaşımızın yazdığı gibi maliye bakanlığı sitesine girip bilgi edinme bölü
münde gerçek kişiler bölümüne girip yönetmeliğin bir an önce çıkması için birşeyler yazalım yazdıktan sonra kaydet butonuna basın kayıt numarasını unutmayın takip için size lazım olacak

arkadaşlar dilekçe mi verecez itiraz mı edecez ne yapacaksan yapalım..bir kişi hazırlasın herkes aynı dilekçeyi mail atsın..nedir yani bu kadar zorluyorlar..yazık emeklerimize..

arkadaşlar söyledğiniz maliye bakanlığın sitesine girdim; yalnız orası bilgi edinme yani; siz nasıl bir yazı yazdınız ? istenilen bilgi ve belgeler bölümüne?? ona göre yazalım bizde... ????? ???

EVET YAA BEN DE BU KONUDA YARDIM RİCA EDİYORUM

Mesaj içeriğinde büyük harf kullanmayınız.

arkadaşlar maliye bakanlığı sitesine bilgi edinmeye ordan gerçek kişileri tıkladığınızda önünüze açılan sayafaya şuanki durumunuzu anlatın. ben puanlama siteminin sorunlu olduğundan sınavın zorluğundan hakların az olmasından bahsettim dosyasını yakan arkadaşlarımın mağduriyetinden ayrıca derdimizi anlatabileceğimiz bizim sorunlarımızı dinleyecek bir kurum bulamadığımızdan bahsettim ve yazımı kaydettim başvuru numarası veriyor takip etmek için onu alın o numarayla cevap beklicem.artık son yer burası 1-2-3 kişi ile bu iş olmaz bi yerden bizim sesimizi duyan birileri olmalı olacakta lütfen bu yazdıklarımız o sitede ilgili yere gidiyor ne kadar çok yazan olursa kesinlikle bir tepki olacak lütfen sessiz kalmayın nasıl bu sayfaları kilitleyebiliyosak maliye bakanlığınıda yazılarımızla sesimizi duyururuz.

arkadaşlar başbakanlık bimer sitesindede maliye bakanlığı sitesine yazdığınız yazının aynısını yazın ben az önce yazdım kayıt numarasını yine alın takip için

şimdi bende yazacağım hemen..benim daha maliyetten 3 hakkım var ama birbirimize destek olup çoğalmamız lazım arkadaşlar..yoksa ipler hep onların elinde..

Arkadaşlar lütfen Tesmerin şu adresinden de Maliyet Muhasebesiyle ilgili yorumlarınızı yazın, ben yazdım. Yorumlar burada kalmasın. İtiraz ettik ama kurumun içinde de bu söylentileri yaymamazı gerek.

http://www.tesmer.org.tr/index.php?option=com_contact&view=contact&id=1:tesmer&catid=12:contacts

Ayrıca şimdi hemen Maliye Bakanlığına da yazacağım.

1. sorum hiçmi hiç okunmamış. Sizce itiraz yoluyla düzelecek bir konumu!!

arkadaşlar bende tesmere ve maliye bakanlığına düşüncelerimi dile getirdim herkes şikayetini dile getirsin itirazlarınızı da yapın inşallah dikkate alırlar.

DOĞAN545 arkadaşım, 2. sorunun a,b ve c şıklarını kaç buldun ?
ben a)14 b)12 c)10 buldum.

ben de maliye bakanlığına yazdım şimdi.

Yönetim Kurulu
GÖREVİ İSİM E-POSTA
Genel Başkan Nail SANLI [email protected]
Genel Başkan Yardımcısı Ülkü Sönmez [email protected]
Genel Sekreter Yücel AKDEMİR [email protected]
Genel Sayman Burhan GEZGİN [email protected]
Yönetim Kurulu Üyesi Sinan AYDIN [email protected]
Yönetim Kurulu Üyesi Osman ARIOĞLU [email protected]
Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet İÇYER @turmob.org.tr
Yönetim Kurulu Üyesi Ali Rıza AKDORA [email protected]
Yönetim Kurulu Üyesi Abdulaziz URAL [email protected]

Disiplin Kurulu
GÖREVİ İSİM E-POSTA
Başkan Alper KUŞ [email protected]
Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim DEĞİRMENCİ [email protected]
Disiplin Kurulu Sekreteri İlyas ANAÇ [email protected]
Disiplin Kurulu Üyesi Selahattin ŞENLİLER [email protected]
Disiplin Kurulu Üyesi Mustafa Bahadır ALTAŞ [email protected]

Denetleme Kurulu
GÖREVİ İSİM E-POSTA
Denetleme Kurulu Başkanı A.Masis YONTAN [email protected]
Denetleme Kurulu Üyesi Mehmet EREN [email protected]
Denetleme Kurulu Üyesi Muzaffer KOYUNCU [email protected]

CEVAP 1:
Normal Çalışma Ücreti= 30 işçi x 22 gün x 8 saat x 10 TL= 52.800 TL
Hafta Sonu Tatil Ücreti=30 işçi x 8 gün x 8 saat x 10 TL= 19.200 TL
Fazla Çalışma Ücreti =>30 işçi x 46 saat x 15 TL= 20.700 TL
Fazla Çalışma Süresi: (4x2)+(6x3)+ (10x2)=46 saat
Fazla Çalışma Ücreti:10 TLx1,5= 15 TL

Normal Kısım: 30x46x10=13.800 TL Fazla Çalışma Zammı:30x46x5=6.900 TL
20 saat= End. İşç. 30x20x5= 3.000 TL
18 saat= Dir. İşç. 30x18x5= 2.700 TL
8 saat= End. İşç. 30x8x5= 1.200 TL
Brüt Ücret=52.800+19.200+20.700= 92.700 TL
SGK İşçi Payı=92.700 x 0,14= 12.978 TL
SGK İşveren Payı=92.700 x 0,20=18.540 TL
İşs. Sig. İşv. Payı= 92.700 x 0,02=1.854 TL
İşs. Sig. İşç. Payı= 92.700 x 0,01= 927 TL
Gelir Vergisi= [92.700 ? (12.978+927)] x 0,15 =78.795 x 0,15= 11.819,25 TL
Damga Vergisi= 78.795 x 0,0066 =520.047 TL

*Bu kayıtta 3.000 TL?yi Çalışmayan Kısım Gid. Hesabına alan adayların cevabı da doğru kabul edilmiştir.

EVET ARKADAŞLAR YUKARIDA GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ 680 NOLU HESABA 3000-TL ATANLARA YANLIŞ DİYORDUK DEHA DİYE BİR KURUM CEVAP YAYINLARKEN 680 NOLU HESABI KULLANDI. VE EFSANE HOCA YANLIŞ DEDİ VEDE HAKLIDIR. AMA GEL GÖR Kİ DEHA YANLIŞ OLAN BİR İŞLEMİ DOĞRU OLARAK PUAN ALIYORLAR AMA BİZİM 2.NCİ SORUDA 14-12-10 BULAN ARKADAŞLARIN YAPTIKLARINA PUAN VERMİYORLAR. YANLIŞ I DOĞRU OLARAK KABUL ETTİREN DEHA NIN LOBİSİ İYİMİŞ. GÖZ GÖRE GÖRE HAKKIMIZ GÖZÜMÜZÜN ÖNÜNDE YİYORLAR ARKADAŞLAR LÜTFEN LOBİ YAPALIM BU İŞİ BİTERELİM HAKKIMIZ ALALIM.

DOĞAN545 ' Alıntı:
05/09/2011

TESMER TEMEL EĞİTİM VE STAJ MERKEZİ
ANKARA

3568 sayılı Yasa ve bu yasaya istinaden çıkarılan Sınav Yönetmeliği hükümlerine göre 02/07/2011-03/07/2011 tarihlerinde düzenlenen Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Mesleki Yeterlik Sınavlarından aşağıda belirttiğim derslerin sınav kağıtlarının yeniden değerlendirilmesini istiyorum. Bilgilerinize arz ederim.
Saygılarımla,
İMZA

T.C.Kimlik Numarası :
Adı Soyadı :
Baba Adı :
Kızlık Soyadı :
Ev Adresi :
İlçe :
İl :
Posta Kodu :
Gsm
E-posta
İtiraz Edilen Dersin Adı

[X ] Maliyet Muhasebesi

NOT: 3 Temmuz 2011 maliyet muhasebesi yeterlilik sınavına girdim Sınav kağıdımın yanlış değerlendirildiğini düşünüyorum. ( tam maliyet, normal maliyet, değişken maliyet ilişkin soru) 5 Temmuz 2009 tarihinde türmob tarafından yapılan maliyet muhasebesi sınavının normal maliyetle ilgili 1. sorusunun çözümüne ilişkin açıklamaya istinaden ve Kaynaklarda yer alan formüller ile TMS?na göre çözüm yaptım.
EK : 5 temmuz 2009 tarihinde türmob tarafından yapılan maliyet muhasebesi sınavının 1. sorusunun çözümüne ilişkin açıklama nüshası,3 temmuz 2011tarihinde yapılan smmm yeterlilik maliyet muhasebesi sınavına ilişkin yapılan itirazın banka dekontu

5 Temzuz 2009 sınavına yönelik Tesmerin açıklmasına nasıl erişebiliriz.