Maliyetten kalanlar .....

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan roumut
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Maliyetten kalanlar .....

Arkadaşlar Biz burda boşuna Konuşuyoruz Şuna Kanaat getirdimki Kesinlikle bu kağatlar okunmamışş benim 2. sorum tamamen doruyduu ilk sorumdada çok küçük bir işlem hatam vardıı kurstaki hocalarla konuştuğumda 70 80 arası alman gerekir demişlerdi.

Ve Ben Odadan aramalarını bekliyodum ve sonuçlar açıklandıı 10 almışım. size çok daha enterasan bişey söliyim, herkezde soru işareti olan 2. sorunun çözüm şeklinde ise deişken işciliğin dikkate alınıp alınmaması. ancak kurstan bir arkadaşım 2. soruda deişken işciliği dikkate almamasına rağmen ve katkı tipi gelir tablosunu düzenlemiyip Normale Göre Gelir tablosunu düzenlemiştir. 1. sorudada hesaplamalarda hataları bulunmakta ve ssk ve vergi hesaplamalarını ve yevmiye kaydını yapmamasına rağmen 50 alarak bu sınavdan geçti.
bu ardakaşa sınav öncesi işcilik maliyetlerinide kapsamına göre maliyetide biz anlatmıştık.

Özet olarak Komisyon bu kağatları okumamış bu benim başıma gelen bir olaydı ve buna benzer bir çok olay var. Yusuf Sürmen Vakasında olduğu gibi organize bir şekilde ortak bir şikayet dilekçesiyle faks ve maillerle Tesmere yüklenmemiz gerekiyor hatta maliye bakanlığınada intikal ettirmemizde bence fayda vardır sonuçta Tesmerin yaptığı sınavları denetlemeye maliye bakanlığının yetkisi var bu kadar şikayet dilekçesi gelirse Maliye bakanlığıda sessiz kalamaz sanırım bu işe . . .

Yahu hep dava açacağım deniliyorda fiiliyatta bir Allahın kulununda bir şey yaptığı olmuyor. Hep başkasından sonuç bekleniyor şimdi bu sınavdan sonra dava sonucu ne oldu diye başlık bile atılır yani hep aynı olay dava açıcam yok şunu yapıcam bunu yapıcam ama hepsi hava civa.
Kaç yıldır burdayız bir Allahın kuluda al bu dava dilekçem al bu dosya numaram al buda avukatın evrakları demedi neden çünkü daha dava falan açan olmadı ha bence olmayacakda. Forum sitelerinde tesmeri türmobu tehtit etsen neeee etmesen neee tesmerinde türmobunda çokda umrundaydı.
Şimdi sınav sonucunda belge alanlara bakıyorum güzel büyük bir çoğunluk belge almış sevinmiş zamnında bizde sevindik ancak bugün bir başlık açalım belgeyi aldınız şimdi ne yapacaksınız diyelim o başlıkta her yerde 75000 adet meslek mensubu lafının ne anlama geldiğini daha iyi anlayacaksınız

stonhand ' Alıntı:
Yahu hep dava açacağım deniliyorda fiiliyatta bir Allahın kulununda bir şey yaptığı olmuyor. Hep başkasından sonuç bekleniyor şimdi bu sınavdan sonra dava sonucu ne oldu diye başlık bile atılır yani hep aynı olay dava açıcam yok şunu yapıcam bunu yapıcam ama hepsi hava civa.
Kaç yıldır burdayız bir Allahın kuluda al bu dava dilekçem al bu dosya numaram al buda avukatın evrakları demedi neden çünkü daha dava falan açan olmadı ha bence olmayacakda. Forum sitelerinde tesmeri türmobu tehtit etsen neeee etmesen neee tesmerinde türmobunda çokda umrundaydı.
Şimdi sınav sonucunda belge alanlara bakıyorum güzel büyük bir çoğunluk belge almış sevinmiş zamnında bizde sevindik ancak bugün bir başlık açalım belgeyi aldınız şimdi ne yapacaksınız diyelim o başlıkta her yerde 75000 adet meslek mensubu lafının ne anlama geldiğini daha iyi anlayacaksınız

Stonhand dostum ben inşallah bu dönem itiraz sonucuna göre dava açıcam. 3.hakkımdı benim aralık sınavını es geçip dava sonucunu beklicem.

Bende itiaraz sonucuna göre dava açacak olanlardanım,burdan görüşüp,beraber hareket edersek daha verimli sonuçlar alırız diye düşünüyorum...

arkadaşlar itiraz nasıl ediliyor ne zaman ediliyır banada yardımcı olurmusunuz
bende sınavıma itiraz edeceğim

arkadaşlar benim abim avukat kesin ve kesin dava açacağız sonucunuda burda paylaşacağım

Temmuz/2 dönemi Soru ve cevaplar Tesmerin sitesinde yayınlanmış.

Ancak Maliyet Muhasebesi soru ve cevaplarında sorun var.

Sorular 3 Temmuz 2011 'in

Cevaplar 13 Mart 2011'in

yorumsuz.

2.sorunun cevabı var .Birinci sorunun cevabı mart sınavının cevabı.Bu arada 2.sorunun cevabı birebir aynı ama puanım 10.Bu ne iş ya

asln ' Alıntı:
Temmuz/2 dönemi Soru ve cevaplar Tesmerin sitesinde yayınlanmış.

Ancak Maliyet Muhasebesi soru ve cevaplarında sorun var.

Sorular 3 Temmuz 2011 'in

Cevaplar 13 Mart 2011'in

yorumsuz.
arkadaşlar bence burda bir problem var yoksa bu kadar kişiyiz burda ve hepimiz en az 4 yıl üniversite okuduk en az 3-5 yıldır da bu işin içindeyiz yani biz ücret tahakuku yapamıyor olamayız belki de adamlar yanlışlık yapmıştır lütfen bu işi araştıralım diyorum çünkü benim olduğum bölgede stajyer felan yok çok fazla örgütlenelim ama ankara ve istanbuldaki arkadaşlar bi zahmet edinded bu işi araştrın...

tek kalan dersim maliyetti.2 dir sınava giriyorum.ilkinden 43 aldım şimdikinden ise 10. beklediğim not ise 60 idi. itiraz etsek de bir şey değişmiyor.sınav kağıtları doğru dürüst okunmuyor. Hak yeme oldukça fazla, aralık bekleneceğinden 6 ay belge almam uzadı.

bende dava açmak isteyenlerdenim ama;

1-itiraz edip itiraza rağmen notunun değişmemesi halinde dava açmak gerekir diye biliyorum,
2-4.hakkımdı kaldığım derse 26.08.2011 de itiraz ettim ve biliyorsunuz itiraz sonuçları aralık sınavına 10-15 gün kala açıklanır,
3-diyelim ki itiraz sonucu açıklandı ve notumun değişmediğini görüp dava açtım ve 3 temmuz sınavını dava etmeme rağmen aralık sınavına girdim buradaki süreç nasıl işler,
4-diğer yol ise dava açtığım için açılacak olan sınavlara katılmayıp davanın sonuçlanmasını bekledim,
5-sınavlara katılma sürem 20.09.2012 de sona erecek bu tarihe kadar dava sonucu belli olmaz ise ve hatta bu tarihten sonra açıklanıp geçemediğime dair karar verilir ise ne olucak...

arkadaşlar dava açmak sorun değil smmm olmadığım halde de hayat devam edecek dünyanın sonu değil başka işlerle uğraşıp başka yerlerde şansımı ararım tesmer ve türmob dan korktuğumda yok ama gelin görün ki bazı durumları bile bile riske atmakta işime gelmiyor yoksa dediğim gibi körü körüne dava açıp kendini ateşe atmakta mantıklı değil.bilmiyorum canım çok sıkkın ve kafamda çok karışık ne diyeyim bu mübarek ayda bunca insanın ahını aldınız acaba yatacak yeriniz olacak mı diğer tarafta...

Dogan arkadaşım;dava açma sürecinde neler yapılması gerektiğini burada paylaşırsanız ve bu konu hakkında gelişmeleri,izleyeceğimiz yolları v.b şeyleri hep beraber yaparsak iyi olur kanaatindeyim.Sizce de uygunsa hep beraber yasal yollara başvuralım ve süreç başlasın.

Arkadaşlar Mahkeme süreci Çok uzun bir süreç ve bu işi Kesinlikle Çözmez Yusuf Sürmen Vakasında olduğu gibi Toplu şekilde Tesmere İtiraz dilekçeleri gönderelim Hatta Maliye Bakanlığına sonuçta birliğin Yaptığı Sınav ve işlemleri denetlemeye Maliye Bakanlığı Yetkili. Toplu Şekilde İtiraz Dilekceleri gönderirsek sonuç alıcağımıza inanıyorum.

Arkadaşlar bende sızler gıbı 2.soruyu gügü değişkenlerını alarak cozdum sadece butun sonuclarım dogru o yonteme gore ıçciliktende az cok puan alabılecegım seyler yazdım inci gibi kağıt verdım ve aldıgım not 13
değerlendirme yapanlar 3 lü not baremlerıne takmıs durumadalar 3-13- 23 boyle gıdıyo ve sonuclar kesınlıkle değerlendırılmıyor aralıkta 5.hakkıma gırıcem ve ne yapmam gerektıgını bılmıyorum artık itiraz edicem desem daha oncede ıtıraz ettım ama sonuc tabıkı maddı toplam hatası yok denmesı.
izmirde kurs alabılecegım tek yer de tesmer baska bır yer yok
kafayı yıcem artık en sonunda bu belgeyı alıcam ama meslegıde bıraktırıcaklar o kadar olucak

eyvahlar olsun.....!!!!!
tesmer acizliğini çaresizliğini ne yaptığını bilmez tavranı bir kez daha gözler önüne serdi ....
2-3 temmuz maliyet muhasebesi sınav soru ve cevaplarını yayınladı ..
lütfen inceleyin , takdiri önce sizlere daha sonrada bu mesleğe gönül veren emek veren diğer stajyer arkadaşlara bırakıyorum.. allah yardımcımız olsun ..eyvah eyvah.... http://www.tesmer.org.tr/sorular/data/smmm/2011/2/03/smmm_2011_2_03.pdf

MRTMTN ' Alıntı:
Arkadaşlar Mahkeme süreci Çok uzun bir süreç ve bu işi Kesinlikle Çözmez Yusuf Sürmen Vakasında olduğu gibi Toplu şekilde Tesmere İtiraz dilekçeleri gönderelim Hatta Maliye Bakanlığına sonuçta birliğin Yaptığı Sınav ve işlemleri denetlemeye Maliye Bakanlığı Yetkili. Toplu Şekilde İtiraz Dilekceleri gönderirsek sonuç alıcağımıza inanıyorum.

katılıyorum itirazlarla en azından Yusuf Sürmen vakası gibi soru tipleri değişir. Finansalda o başarıyı elde etmiştik.

merhaba arkadaslar
ben itiraz paramı bugun yatırdım..bayramdan sonra da basvurumu yapcam..ne zaman açıklanıyor itiraz sonuçları..tecrübeli arkadaslar bilgi verirse sevinirim..

arkadaşlar yazdıklarınızı okudukça inanın miğdeme sancılar giriyor. hala daha geçtiğime inanamıyorum. bir önceki sınavda o kadar cok inanmıştım. bir cok şey yapmıştım 25 almıştım. bu defa en az 60 70 gelir derken 50 geldi. ne diyeyim allah yardımcınız olsun. sizin yaşadığığınızı bir önceki dönem ben de yaşadım. inşallah tez zamanda bu sıkıntıdan kurtulursunuz.