Maliyetten kalanlar .....

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan roumut
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Maliyetten kalanlar .....

Maliyet Komisyonu ve Tesmer sağolsunlar çok güzel bir bayram hediyesi verdiler bizlere , son iki sınavdır tek ders maliyetten takılıyorum ve kesinlikle sisteme güvenim kalmadı. Son sınavda 4'ler havada uçuyordu şimdi de 10'lar var. Bu nedir nasıl bir sistemdir hepimiz aynı şeylerimi yazıyoruz da kalkıp 10 puanı layık görüyorlar. Artık Maliyet için birlik olma vaktidir. Herkes bayramda kafasını dinlesin, dönünce harekete geçelim ve bu işi artık çözelim. Aynı şeyi 3 dönem boyunca Yusuf Sürmen yaptı ve sonu bir şekilde geldi. Yusuf Sürmen Maliye Bakanlığının atadığı komisyon üyesiydi ve yaptığı zulüm sonunda deşifre oldu. Şunu çok iyi bilmenizi istiyorum Yusuf Sürmenin gitmesinin tek nedeni vardır o da kitap satış rakamlarıdır. Sürmen için gelen şikayetler değerlendirilirken kitabının komisyon öncesi ve sonrası satış rakamlarına bakılmış ve komisyondan istifası istenmiştir. Yalnız şunu da belirtmekte fayda görüyorum bu aldığımız notlar Sürmenin notlarına çok benziyor bu adamı maliyete almış olma ihtimallerini de araştıracağım. İlk işimiz Maliyet komisyonunda kimin olduğunu net bir şekilde öğrenmek ve buna göre kamuoyu yaratmak olacaktır.

dogrubir_34 ' Alıntı:
eyvahlar olsun.....!!!!!
tesmer acizliğini çaresizliğini ne yaptığını bilmez tavranı bir kez daha gözler önüne serdi ....
2-3 temmuz maliyet muhasebesi sınav soru ve cevaplarını yayınladı ..
lütfen inceleyin , takdiri önce sizlere daha sonrada bu mesleğe gönül veren emek veren diğer stajyer arkadaşlara bırakıyorum.. allah yardımcımız olsun ..eyvah eyvah.... http://www.tesmer.org.tr/sorular/data/smmm/2011/2/03/smmm_2011_2_03.pdf
arkadaşlar tesmeri arayan oldumu bu konu ile ilgili yada odalardan bilgi alan olmadı mı...,

sınav için dava açmayı düşünen arkadaşlar ; öncelikle sınav kağıtlarının yeniden değerlendirilmesi için bunun yanısıra buradan da olumsuz bir sonuç çıkması halinde aynı esnada sınav yönetmeliğinin bazı hükümlerinin iptali ve geçmiş olduğumuz derslerden tekrar sınava girmemek için dava ve talepte bulunacağız.Olası en kötü sonuç ise geçmiş yıllarda da geçerli olan yönetmelikte bulunan "ek sınav hakkı " kazanımı için mücadele edeceğiz.
Bir kanaat olması adına 2000 Yılındaki sınav yönetmeliği aşağıdadır.

YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAV YÖNETMELİĞİNİN BİR MADDESİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI VE BİR GEÇİCİ MADDE EKLENMESİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK

RESMİ GAZETE TARİHİ: 05.05.2000 RESMİ GAZETE SAYISI: 24040

MADDE 1- 4/10/1997 tarihli ve 23130 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yeminli Mali Müşavirlik ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınav Yönetmeliğinin 21 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Madde 21- Yeminli mali müşavirlik sınavında başarılı olamayanlar, sınav sonuçlarının ilanı tarihinden itibaren en çok 2 yıl içinde 3 sınava daha girebilirler. Bu sınavlar 100 üzerinden 65 puandan az not alınan konuları kapsar.

Serbest muhasebeci mali müşavirlik sınavında başarılı olamayanlar sınav sonuçlarının ilanı tarihinden itibaren en çok 2 yıl içinde 4 sınava daha girebilirler. Bu sınavlar 100 üzerinden 60 puandan az not alınan konuları kapsar.

Bu sınav haklarını süresi içinde kullanmayanlar veya başarılı olamayanlar 2 yıl süreyle meslek sınavlarına alınmazlar.

İki yıllık süreyi dolduranlardan dileyenler yeniden tüm konuları kapsamak üzere bu Yönetmelik hükümlerine göre sınavlara katılabilirler."

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin Geçici 1 inci maddesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

"Geçici Madde 2- Yönetmeliğin değişik 21 inci maddesinde öngörülen sınav haklarını bu Yönetmeliğin yayımlandığı tarih itibarıyla tümüyle kullandığı halde başarısız olanlara, başarısız oldukları konularla ilgili olarak bir sınav hakkı daha tanınır. Sınav tarihleri ve uygulamayla ilgili esaslar Birlik Yönetim Kurulu tarafından belirlenir."
Yürürlük

MADDE 3- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 4- Bu Yönetmelik hükümlerini Birlik Yönetim Kurulu Başkanı yürütür.

arkadaslar bir değil beş sınav hakkı açsalar ne olur allahaşkına .. değerlendirme bu şekilde olacaksa biz beş sınavada girsek değişen birşey olmayacak ... 2-3 temmuz maliyet sınavı hem soru biçiminin net olmayışı hemde yapılan değerlendirme açısından tam anlamıyla tesmer ve ilgili komisyon üyeleri adına adına fiyaskodur ötesi yok bu işin... yeter artık dur deme vaktidir gerisi avuntudan ibarettir.. dava bu doğrultada işlenmeli ve amacına hizmet etmelidir aksi halde aynı filmi izlemeye devam edeceğiz....

şu yeterlilk saçmalığını kaldıramadılar gitti ya insanları ne kadar zorlayacaksan staja başlamada zorla az kişi kazansın bi dünya masraf yapıyosun nerden bakarsan bak staj sınavlar derken dört beş yılın geçiyor kendini smmm liğe hazırlıyorsun o saatten sonra da resmen işçisin sen işçi kal diyorlar

yeterlilik sınavının kaldırılması imkansız konuyu inceledim geçmiş yıllarda özellikle bunun ile ilgili çok sayıda bireysel olarak açılmış davalar kaybedilmiş ve artık danıştay bu konu ile ilgili kesinlikle inceleme dahi yapmadan karar veriyor.

Arkadaşlar tesmerin yeni sisteminde notlarım aşağıdaki gibi görünüyor, maliyet tek dersim ve iki sınavdır veremiyorum. sizce maliyetten kaç hakkım kalmış görünüyor? Ayrıca bir sorum daha olacak tek ders son hakkına girip veremeyen arkadaşların maliyet (M03) kodu sınava giriş sayısında kaç yazıyor merak ettim?

Dönemler M01 M02 M03 M04 M05 M06 M07 Sonuç B.
SONUÇ 72 60 10 64 65 85 70 ---
SINAVA GİRİŞ SAYISI 2 3 3 3 3 2 2 ---

görünen o ki maliyet sınavına 3 kez girmişsin ve 2 hakkın kamış.bildiğim kadarıyla teos denilen sistemde sınava giriş sayısı 5 yazdıktan sonra artık sınavlara girme hakkının bittiğide belirtiliyormuş.

Arkadaşlar pazartesi günü Tesmer'e dilekçe ile başvurulması gerektiği inancındayım, bu hatadan biran önce dönülmesi gerekli, aynı şeyi Yusuf Sürmen'de de yaptılar. Sırf bir hocanın efsane olma hevesi yüzünden onlarca insanın canı yandı. Şimdi de Maliyet'te aynı şey söz konusu hoca bir türlü egosunu tatmin edemiyor. 4 -10 - 16 bunlar ne biçim notlardır yaa nerdeyiz biz, napıyoruz? ne yazıyoruz da bu notları hak ediyoruz. Madem bu iş böyle olacak herkesin dosyasını peşinen yaksınlar kardeşim bitsin bu iş, odalar desen berbat durumda sınavdan üç gün önce haber geliyor sınav rahat olacakmış diye, sınava giriyoruz bi bakıyoruz adam gitmiş en kolay soru olan tam+normal+değişken maliyetin bile cevabı net olmayan tartışmalı bir türünü sormuş, puanlar açıklanıyor sonuçlar loto gibi alayımıza 10 vermiş. Sonuçlar böyle olacaksa 1+1 bile sorsa bu adam bize 10 verir, niyet kötü bu kesin. İnsanların canını yakarak efsane olunmuyor. Bazı sınavlar gerçekten zor olabilir ama bu diğer sınavlarda telafi edilir. 2011/1 tarihin en zor maliyet sınavıydı, bu son sınavda biraz kolay olur dedik sonuçları gördük. 2011/2 de en çok dosya yaktıran sınav olarak tarihe geçti. Lütfen tepkimizi gösterelim yoksa bu işin çözümü yok hepimiz dosya yakana kadar bu iş böyle gider.

kim hakkımızı savunacak soruyla cevabın hiç bir alakası her iki sorum da doğruydu gayet de eminim cevabımdan aldığım not 10. Yok mu bizi duyan ne gerekiyorsa yapalım arkadaşlar yazık emeğimize boşa geçen zamanımıza

tuna33 ' Alıntı:
kim hakkımızı savunacak soruyla cevabın hiç bir alakası her iki sorum da doğruydu gayet de eminim cevabımdan aldığım not 10. Yok mu bizi duyan ne gerekiyorsa yapalım arkadaşlar yazık emeğimize boşa geçen zamanımıza

tuna33 kardeşim hepimiz aynı notları almışız geçen sınavda pek çok kişi 4 almıştı, adam resmen dalga geçiyor, böyle bir not sistemi yok. Nasıl oluyorda her sınavda belli puanlarda birikme oluyor demekki okumadan sallıyor. Bu iş böyle giderse bir sonraki sınav notumuz belli 16 olacak. 2011/1 de kazanan Stonhand abimiz bu platformda aylarca ders anlattı not paylaştı ona verdiği not 51'di. Kendinden çok bileni sevmiyor. Herşeyden haberleri var bu forumuda takip ediyorlar. Maliyetten kalan herkesi bu platforma davet edin arkadaşlar. Yoksa bu işin çözümü yok er ya da geç o sonu hepimiz göreceğiz. Pazartesi günü gerekli çalışmaları başlatıyoruz.

Arkadaşlar benim son hakkımdı ve 60-65 arası beklediğim sınavdan 16 aldım 2 kağıt doldurdım 55 puanlık bir kağıtta 45 puanlık ayrı bir kağıtta bunlar kağıdın birini okumamış olabilirler mi? arkadaşlar itirazımızı yapalım bu sınavı ya tekrar etsinler ama başka bir komisyon okumalı...bu konuda gücü olan çevresi olan bizler adına lütfen yetkililere tercüman olsunlar bizlerin hayatıyla bu kadar ucuz oynanmamalı hocaların kaprislerini bu millet çekmek zorunda değil...lütfen ne yapmalıyız bu konuda sitede paylaşalım...bayramı zehir eden bu şahsiyetlere gereken uyarı yapılmalı.....

Arkadaşlar yapılacak tek şey var birlik olup canımızın yandığını ilgili mercilere iletmek, nasıl finansal muhasebede Yusuf Sürmen devri son bulduysa Maliyet için de aynı şey söz konusu, lütfen herkes odalarına durumu bildirsin. Gerekirse kağıtların tekrar okunması için başvuruda bulunalım. Maliyet hocasının iki yıllık sınavlarına bakıyorumda birkaç tahminim var.
1.) Maliyet Komisyonunda ki hoca ile Yusuf Sürmen arkadaştı onun gönderilme hırsını bizlerden çıkarıyor.
2.)Yusuf Sürmen'i Finansal Muhasebe Kitapların çok sattı rant elde ettin diye Finansal komisyonundan Maliyet komisyonuna aldılar, çünkü notlar onun notlarına çok benziyor. Geçenler 50 alıp geçiyor kalanlar 4-10-16 ile kalıyor.
3.)Yada maliyet komisyonu aynı ama hocanın asistanı değişti yada başka biri cevapları okuyor.
4.)Türmob'dan maliyette dökün talimatı geldi, böyle bir temizlik yapılıyor.
Bunun gibi pek çok sebebi olabilir ama sonuç olarak bu bizim mağduriyetimizi gidermez.Acilen Maliyet sınavı iptal edilmelidir. Yada yeniden cevapları okunmalıdır. Doğru düzgün cevap anahtarı bile olmayan bir sınavla insanların emekleri zayi edilemez.

taner.. ' Alıntı:
bende dava açmak isteyenlerdenim ama;

1-itiraz edip itiraza rağmen notunun değişmemesi halinde dava açmak gerekir diye biliyorum,
2-4.hakkımdı kaldığım derse 26.08.2011 de itiraz ettim ve biliyorsunuz itiraz sonuçları aralık sınavına 10-15 gün kala açıklanır,
3-diyelim ki itiraz sonucu açıklandı ve notumun değişmediğini görüp dava açtım ve 3 temmuz sınavını dava etmeme rağmen aralık sınavına girdim buradaki süreç nasıl işler,
4-diğer yol ise dava açtığım için açılacak olan sınavlara katılmayıp davanın sonuçlanmasını bekledim,
5-sınavlara katılma sürem 20.09.2012 de sona erecek bu tarihe kadar dava sonucu belli olmaz ise ve hatta bu tarihten sonra açıklanıp geçemediğime dair karar verilir ise ne olucak...

arkadaşlar dava açmak sorun değil smmm olmadığım halde de hayat devam edecek dünyanın sonu değil başka işlerle uğraşıp başka yerlerde şansımı ararım tesmer ve türmob dan korktuğumda yok ama gelin görün ki bazı durumları bile bile riske atmakta işime gelmiyor yoksa dediğim gibi körü körüne dava açıp kendini ateşe atmakta mantıklı değil.bilmiyorum canım çok sıkkın ve kafamda çok karışık ne diyeyim bu mübarek ayda bunca insanın ahını aldınız acaba yatacak yeriniz olacak mı diğer tarafta...

dava sürer zaten sınava girersin bir sorun olmuyor bu şekilde çok arkadaş var, sınavı kazanırsan çekiyorsun dilekçeni oluyor bitiyyor.

Maliyetten kalan arkadaşlar sonuç ne olursa olsun mutlaka itirazlarımızı yapalım, bir şekilde tepkimizi bildirmemiz gerektiği inancındayım.

dün itibariyle itirazımı yaptım. ama bunun yeterli olduğunu düşünmüyorum. örnek bir dilekçe formatı paylaşırsanız bu şekildede tepkimizi gösterebiliriz.