Market Faturaları

gokhan_tuana

Katkı Sunan Üye
Arkadaşlar personel çalıştıran bir ltd.zaman zaman marketten alışverişler yapıyor işyerinde yemek yeniyor vs.mutfak giderleri diye bir kalem açtım muhasebeleştiriyorum.bazen 10 kalem malzeme alıyor yemek içecek tarzı ama 1 kalem de muhasebeleştiremeyeceğim bir ürün alıyor bu durumda zaman zaman tek çizgi çiziyorum geçmeyen kaleme ve kalanı muhasebeleştiriyorum.sizce ne yapmalıyım sakıncası olur mu

Ne sakıncası olacak ki neden işgüzarlık yapıp tek tek çiziyorsun patron sana işle diye getirmiş sende paşalar gibi hepsini işleyeceksin işte o kadar

:))))patron getirmedi mali müşavirim ben mükellefim getirdi paşalar gibi işle işte okadar da ne oluyor acaba bu site yorumlaştığımız neredeyse sesli düşündüğümüz bir site soru çok basit görünüyor ama konu çok detaylı aslında öyle paşalıklarım yok çok şükür işlenmeyecek şeyi kimse bana işletemez.benim konu ettiğim oradaki 3 tl lik işlem için fişi işlemesemmi yoksa çizip mi işlesem

Işle kardeş işle zaten denetimde ya ikna olup birşey demezler yada fişleri komple ayıklarlar birde o ayrıntılara girme sen işle

Siz daha iyi bilirsiniz elbette ama , sanki uygulamakta olduğunuz yol, en doğrusu gibi görünüyor :)

Faaliyetin ve devamlılığın gerektirdiği ölçüde k.k.e.g. niteliği taşıyan işlenemeyecek gider ve kalemleri asla işlemem bu konuda meslek mensubunun müştereken ve müteselsil sorumluluğu hasıldır. Örnek olarak market belgelerinde gözüken bebek maması yada bebek bezini işlediğinizde yarın birgün herhangi bir denetimde ki denetimden geçmeyeceğinizi asla garanti veremezsiniz izahatını nasıl yapacaksınız.?

Sayın Arkadaşlar,

Belge içindeki bazı kalemleri işleyip bazı kalemleri işlemem pek doğru bir yöntem değil. Ancak daha doğru olabilecek ki yöntem var; Belge zaten firma adınaysa;

1. Belgenin tamamını işleyin ancak uygun görmediğiniz satırlar için KKEG kaydı koyun.
2. Belgeyi işleyin ancak gider olmadığını düşündüğünüz bölümü ortak hesabına kaydedin.

Bu kısımlarla ilgili olan KDV' de tabi İndirilemeyecek KDV olarak kaydedilmelidir.