personel maaş programı

Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan beyazzafer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

evet arkadaşım yaa paranoyaklığın temelinde güvensizlik vardır ben de bu sınav işine hiç akıl sır erdiremiyorum :)

akin94k.t.m.l. ' Alıntı:
beyazzafer ' Alıntı:
arkadaşlar temmuz vergi sınavları kolay oluyor diyorla aslı varmı bu işin

Temmuz sınavları genel anlamda kolay oluyor diye biliyorum.Ama doğrumudur bilmiyorum

Temmuz sınavına soru hazırlarken bahar dan dolayı komisyonun içinde bir yaşama sevinci bir hoşluk falan oluyordur belki daha kolay sorular hazırlıyorlardır.

çok güldüm kardeş sağol:)))

akin94k.t.m.l. ' Alıntı:
beyazzafer ' Alıntı:
arkadaşlar temmuz vergi sınavları kolay oluyor diyorla aslı varmı bu işin

Temmuz sınavları genel anlamda kolay oluyor diye biliyorum.Ama doğrumudur bilmiyorum

Temmuz sınavına soru hazırlarken bahar dan dolayı komisyonun içinde bir yaşama sevinci bir hoşluk falan oluyordur belki daha kolay sorular hazırlıyorlardır.
Umarım düşündüğün gibi olur. ;D

arkadaşlar kurumlar falan deyince,e-beyanname de hiç girip baktınızmı bilmiyorum ama 2007 kurumlar vergisi beyannamesine transfer fiyatlandırmasıyla ilgili doldurulacak formlar eklemişler.Birçok muhasebeci arkadaş farkında değil şuan. beyannameyi verirken farketmeyen birçok arkadaşım sorun yaşayabilir.eğer bakmayan varsa aranızda bakmanızı tavsiye ederim.

Ben de ilk defa yeterliliklere girdim arkadaşlar, pek çok noktada aynı duyguları paylaşıyoruz. Ama o kadar acı bi gerçek var ki eğer benimki gibi bi staj süreci yaşadıysanız "ki hiç birinizin yaşadığını felan sanmıyorum" şunu görmek zorundasınız "Size ne yapılırsa yapılsın kabullenmek ilk vazifeniz"
Şimdi bu anlamda hakem haksız yere kırmızı kart sarı kart ya da maçı isterse 100 dakka da bitirdiği zaman pardon deyip kartları geri koyduğun ya da maçın son 5 dakkası nı saymadığına şahit oldunuzmu
Hepimiz stajyeriz sakın bişeye hakkımız var filan sanmayın tamam mı

arkadaşlar önemli bir haberim var. 22 martta yapılan ABC sınav sonuçları aşıklanmış. halbuki 17 kasımda yapılan abc sınavları 2 ayda açıklanmıştı. Demekki bizim sımavlarda bu ayın içinde açıklanacak...

Sanmıyorum deffo

s.m. sınavlarına giren sayısı çok fazla değil birincisi ikinciside tek kağıt var bizdeki gibi 7 ders yok

O açıdan fazla umutlanma bence

Arkadaşlar herkese günaydın
forum takıldı kaldı kaç günlerden beri bir kelime yazan yok en son denetime yazdım SM sınavını açıklamıştır. inşallah bizim sınavlar da erken açıklanır.ama benim içimde bir umut var arkadaşlar vergi ve maliyet te puanları bol verecekler.
Küçücük bir umut umutluzluktan iyidir.

tura ' Alıntı:
Arkadaşlar herkese günaydın
forum takıldı kaldı kaç günlerden beri bir kelime yazan yok en son denetime yazdım SM sınavını açıklamıştır. inşallah bizim sınavlar da erken açıklanır.ama benim içimde bir umut var arkadaşlar vergi ve maliyet te puanları bol verecekler.
Küçücük bir umut umutluzluktan iyidir.

İnşallah tura dediğin gibi olur.
Bende SM sonuçlarının açıklandığını görünce birden heyecanlandım. Gerçekten bizim sonuçlarıda erken açıklayabilriler öyleyse. Demekki mesai yapmaya karar vermişler.

Sanırım mayıstaki seçimlerin etkisi.

Gerçekten ençok maliyet ve vergiden bol nota ihtiyacımız var. İnşallah bonkör olabilirler ::)

istediklerini yazamadıktan sonra bence bol not verecekleri falan yok arkadaşlar vergiden ama maliyetten ne yapacaklarını merak ediyorum.1 i herkes yaptı bakalım nasıl not verecekler.bu sınav bence fiyasko oldu bence (mart sınavı)maliyetten herkesi geçirebiirler.bir de maliyet ve analiz sınavı için çok sıkıştırdık tesmeri puanlama ve yanlış sorulan sorular hakkında bakalım ne yapacaklar.kendileri de ne yaptıklarını bilmiyorlar.
gül hanıma kasım ve mart sınavı içinpuanlama sorduğumda 40/60 dedi her iki sınav için halbuki ogün güneş e gelen 25.12.2007 tarihindeki mail de 50/50 olduğu görülüyor.bunun nedenini sorduğumda sehven verilmiş bir bilgi deniyor.çocuk kandırıyorlar neyseee bekleyip göreceğiz

beyazzafere katılıyorum. büyük bir ihtimalle mayısın ilk haftası olur diye düşünüyorum. çünkü seçimlerden önce mutlaka açıklamaları lazım.

İnşallah mayısın ilk haftası açıklanır. Amam mümkün değil gibi görünüyor

beyazzafer ' Alıntı:
sonuçlar mayısın ilk haftası açıklanır mı acaba arkadaşlar sm sınav sonuçları çok erken açıklandı. tesmerden bilgi alabilen arkadaşımız varmı?

Zafer daha öncede yazmıştım fazla umutlanmayın sm lerle bizim sınavı karşılaştırmayın hem giren sayısı az hemde tek kağıt var

kasım sınavındada aynı ümidi paylaşmıştık ama malesef olmamıştı bence sm lerin kini değil ymm lerin sınav sonuçlarını baz almalıyız çünkü o zaman sm lerinki 15 gün erken açıklamışlardı ymm lerinkini 1 ay geç açıklamışlardı sanırım yine o şekilde bakmalıyız ilk sm lerin sınavı oldu sonra ymm lerin sınavı oldu enson da bizim ki sırayla okunduğu için ortaya ortalama bir süre çıkıyor gibi geliyor bana.

umarım dediğiniz gibi olur ama ben haziran ortasından önce beklemiyorum

beyazzafer ' Alıntı:
oda seçimleri 2 yılda bir yapılıyor arkadaşlar. bu demek oluyorki seçim öncesi sınavlar 6 sınavda 1 denk geliyor. seçim öncesi belgesini alan bir meslek mensubunu arayıp odaya davet ederek çay içmek eski başkan açısından artı değerdir. bence bu nedenle tesmere baskı yapılıp hem sınavların erken açıklanması ve notların yüksek tutulması ihtimali aklıma geliyor. bir önceki seçimlerden önceki sınav açıklanma süresi kaç gündü acaba ?

Bu söylediklerinize sonuna kadar katılıyorum.

son 2 yılda 59. günden önce açıklandığını görmedim. ama bu TURMOB napacağı bellide olmaz.

daha önceki seçimler arkadaşlar 21.05.2006 da yapılmıştır.sınav ise 3-4 mart 2006 ama ne zaman açıklandığını bulamadım bulan varsa yazsın arkadaşlar büyük ihtimal seçimden önce zaten 3-4 mayıs ta 60 gün doluyo 10 gün öyle olsa 14 mayıs yapıyor.herşekilde seçime yetişiyor sonuçlar .ama bizim durum nsıl olur bilemiyorum.bence sınavla ilgisi olsaydı seçimlerin sınavı daha önce yaparlardı bunun hesabını yapmışlardır.

Arkadaşlar bırakın şimdi nezaman açıklanırı..... 19-20 Temmuz sınvında kalıcağımız derslerden ne yapacağız; sorular gerçekten Temmuzda ki basit sorular trendinde mi gelecek yoksa yine ters köşe mi yapacaklar. Bence Temmuza odaklansak iyi olur...