personel maaş programı

Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan beyazzafer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

İSMMMO nun yazısı

3568 Sayılı meslek yasamızla ilgili değişiklik çalışmaları Plan Bütçe Komisyonunda kabul edilmiş olup önümüzdeki günlerde TBMM nin gündemine gelecektir. Basın da konu ile ilgili haberler çıkmakta ve meslek kamu oyunda gerçeği yansıtmayan yorumlar dolaşmaktadır.

Tasarı kanunlaştığı takdirde serbest muhasebecilerin ve Oda Stajyerlerinin staj süresi aşağıda belirtildiği gibi uygulanacak olup bunun dışındaki haberlere meslek mensuplarımızın ve stajyerlerimizin itibar etmemeleri gerekmektedir.

Saygılarımızla,
İSMMMO Yönetim Kurulu

SERBEST MUHASEBECİLİK

Yeni tasarıyla tüm serbest muhasebecilere sınavla serbest muhasebeci mali müşavir olma olanağı getirilmekte olup mali müşavir olunması isteğe bağlıdır. Mali müşavir olmak istemeyenler ve sınavlarda başarısız olanlar serbest muhasebecilik unvanıyla bugüne kadar yaptıkları işleri yapmaya devam edecekler, durumlarında herhangi bir değişiklik olmayacaktır. Bu çerçevede bürolarını kapatmak zorunda olmayıp aksine sınavda başarılı oldukları takdirde bundan sonraki süreçte mali müşavir olarak işlerine devam edeceklerdir.

STAJ SÜRESİ

? Staja Başlama Sınavını kazanıp stajını başlatanlar

Stajını başlatan adaylarımızın staj süresi iki yıl olup kesinlikle 3 yıl staj yapmaları ve yeni kanundan etkilenmeleri kesinlikle söz konusu değildir.

? Staja başlama sınavını kazanıp kanunun yayınlandığı tarihte stajını başlatmamış olanlar

Bu konuda kanunda herhangi bir ifade bulunmayıp muhtemelen Odalarımız ve TÜRMOB tarafından yapılacak düzenlemelerle bu gruba giren adaylarımız da yeni kanundan etkilenmeyeceklerdir.

? Bundan Sonraki Sınavlarda Staja Başlama Sınavını Kazanlar

Stajyer adayı dediğimiz bu grup kanun resmi gazetede yayınlandıktan sonra bu sınavlara girip kazandıkları takdirde kanundan etkilenecek olup 2 yıl yerine 3 yıl süreyle staj yapacaklardır.

Arkadaşlar benim demek istediğim Temmuz/2008 dönemi Meslek Sınavının neye göre cevaplanacığıdır?
Eğer Sınava kadar yasallaşırsa....

yanlış hatırlamıyorsam haziran ya da temmuz ayında çıkan haksız rekabet yönetmeliği, temmuz ve kasım sınavında gelmesini beklememe rağmen mart sınavında geldi..temmuz sınav dönemine yetişebilir mi bilemiyorum ama kasım ya da 2009 martta sorulabilir..

arkadaşlar temmuz ayında eger 3568 sayılı değiştirilebilinirse hangi koşullara tabi olacağız sorusunun yanıtı hukukta lehe yorum prensibine göre çözüme kavuşturulmuş ilgili dönemde hangisi sınava katılanların menfaatine ise o hükümler geçerli olur odayı arayıp bilgi alacağınız kişiye nazarla daha iyi bir hukuk bilginiz olduğundan eminim tesmeri böylesi yogun çalışmaktan alı koymayalım :) ancak temmuzda bu yasa değişikliğinin gerçekleşmesi biraz zor gibi gözükmekte maliyet muhasebesine dair yapılan yorumları da okudum burda yazılanlara bakılırsa kimse geçmeyecek gibi duruyor bildiğim ve emin olduğum bir şey var o da şu yanıt 100 olsun 500 olsun önemli olan bulduğunuz rakamdan ziyade hangi yöntemle bulduğunuz yani yönteminiz doğru fakat rakam yanlış ise geçersiniz yöntem yanlış rakam doğru ise kalırsınız sınav 100 puan üzerinden değerlendiriliyorsa herkesin 100 almak zorunda olmadığından hareketle çizilen kötümser tablolara o kadar gerek yok
seçimlere ilişkin olarak kasap et derdinde koyun can derdinde tüm oda yönetimleri şu anda mevcut yasa değişikliğine kilitlendiği için oy derdinde olduklarını düşünmek hayal gücünü zorlamaktır zaten seçimler mayısın ilk haftasında yapılacaksa sınav kagıtlarının tarihinde hiç bir ayda açıklandığını bilen var mı
örgütlenerek hak arama konusuna gelince emin olun sizden öncekilerde bu mesleğe kabulde havadan ruhsat alanlar haricinde herkes zorluk çekti yazıkan yazılar çekilen mailler kişilerin temennisinden ileri gitmiyor cevap almak imkansız
ve hakları ihlal edildiğini düşünen pek çok arkadaşımız malesef yargıya başvurmuyor oysa mahkemedeki hakimlerde insan klasik sistemde binlerce kişinin girdiği bir sınavda verilen binlerce kagıdı 7 kişilik bir komisyonun objektif olarak okuması zaten makul akıl düzeyinin kabul edemeyeceği bir gerçek bu 7 bilim insanını bir odaya kapatsalar işleri sadece bu kagıtları okumak olsa bile yemeden içmeden iki ayda bu kadar sınav kagıdını okuyamazlar
ama baktığınız zaman yargıya başvuran bir kişi dahi yok bildiğim ise şu girdiğim tüm sınavlarda beklediğim kadar not aldım enterasandır :) vergi hukuku hariç 80 beklerken 54 vermişler
inşallah herkesin emeğinin karşılığını alacağı adil bir sınavın yapıldığını görürüz

kullanıcı adı çok güzel yaaaaaaa " YETERBEY " böyle giderse isimleri yeter le ilgili olarak değiştireceğiz.

Arkadaşlar 29-30 mart 2008 smmm yeterlilik sınav sonuçları ne zaman açıklanır tahminlerinizi söylermisiniz. Teşekkürler

en iyimser olasılıkla mayısın ilk haftası!!!!!!........diye düşünüyorum

pardon haziranın diyecektim.....

Bence de, en iyi ihtimal Haziran'ın ilk haftası, daha erken beklememek gerek...

evet haziranın ilk haftası bencede................ geçen tesmer i aradım katılım çok fazlaydı diyorlar 60 günlük süre var ama belli olmaz diyor

geçen yıl mayısın son haftası açıklanmıştı bı yıl sınavlar biraz daha geç yapıldığı için bence haziran 10 gibi diyorum ben

Arkadaşlar bence bir süpriz yapıp mayısın 2 haftası açıklayacaklar.

iremsezin ' Alıntı:
Arkadaşlar bence bir süpriz yapıp mayısın 2 haftası açıklayacaklar.

Keşke öyle olsa, hatta bir sürpriz yapıp bu sınavlarda yaptıkları hatalara karşılık bol bol not verseler; ama tabi bence bunlar maalesef hayal. Yine de inşallah erken açıklarlar...

arkadaşlar 1 hazirandan önce açıklanmaz kesinlikle

forum kurallarına aykırı ne yaptım acaba bilgilendirirmisiniz

Arkadaşlar foruma yazı yazmadan önce mutlaka FORUM KURALLARI nı okuyunuz. Link vermek kurallara aykırıdır.

kesin olmamakla beraber komisyon üyelerinin isimleri hakkında araştırma yaptım. bulduğum sonuçlar şöyle:
Denetim:Ömer duman
Maliyet: Kamil B.Mirza
Hukuk:Arif Kocaman
Vergi:Mualla Öncel

vergi hukuku hocası mualla öncel ankara üniversitesinde sıfırcı bir hoca olarak tanınmaktadır tüm arkadaşların bilgisine :(

Arkadaşlar vergi hukuku hocası bence maliye bakanlığından müfettiş ,denetmen veya benzen konumda birisi çünkü komisyonda 2 üye maliye bakanlığının ve sizinde tahmin edeceğiniz gibi vergi yi üniversite hocalarına vermezler...........