personel maaş programı

Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan beyazzafer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

sinavahazirlik ' Alıntı:
Arkadaşlar mart yeterlilik sınavına ait bazı soruların cevaplarını ben xxxxxxxxxxxxxx.com[/url] sitesinde buldum. İnceleyebilirsiniz.
site ismini verebilirmisin maile veya özele

sınav sonuçları bence haziranın 7-10.günleri arası açıklanır ,katılım fazlaysa 60+10 yaparlar
bizde bekleriz ,sınava da 1 ay kalır yeterince çalışamayız ,

milangos ' Alıntı:
vergi hukuku hocası mualla öncel ankara üniversitesinde sıfırcı bir hoca olarak tanınmaktadır tüm arkadaşların bilgisine :(

O zaman bu eskiden beri komisyonda veya yeni geldi de eskisi bunu aratmadı...

deffo ' Alıntı:
kesin olmamakla beraber komisyon üyelerinin isimleri hakkında araştırma yaptım. bulduğum sonuçlar şöyle:
Denetim:Ömer duman
Maliyet: Kamil B.Mirza
Hukuk:Arif Kocaman
Vergi:Mualla Öncel

merhaba arkadaşım bulduğun bu isimler kesinmidir.???

istanbul odasına gittim, dilek hanımla görüştüm, 60 günden önce beklemeyin dedi

daha önce açıklanmasını beklemeyelim ...

inşallah 60 günü de geçmez ...

merhaba arkadaşlar...valla çok şey kaçırmışım...saatin farkına bile varmamışım mesajlarınızı okurken...herkes kendi yorumunu yapmış ve geneli olumsuz karamsar yorumlar... inanın ben hiç olumsuz düşünmüyorum....eşiyle kavga etmiş sevgilisinden ayrılmış kötü bir gün geçirmiş ve bana kötü not verecek...sanmıyorummmm... çünkü önünde bir emek görecek çaba görecek az da olsa çalıştığını anlayacak..tüm soruları doğru yapan zaten 90 ve üzeri alacak...çabalayan arkadaşlar da 50 ila 60 arası bir not alacak...cümlelerinden zaten anlayacak senin çalışıp çalışmadığını uydurup uydurmadığını... maliyet çok tartışılmış ve ben diyorum ki adamın önüne stmm tablosunu tam ve eksiksiz yazıp koymuşsan dönem sonu kalemlerin eksi olduğunu giişatı belirtmişsen iade yi almışsın almamışsın doğru sonucu bulup 500 yazmamışsın çok da önemli değil...en fazla 10 puanını kırarlar... 2. soruda a matematiksel dağıtımı tüm kurallarıyla yapmışsın denklemin sonucu önemli değil dağıtımın maksadını biliyorsun ve sonuna kadar gidip tablonu da oluşturmuşsun eksiksiz toplamlarını da altına yazmışsın... ondan da en fazla 25 puan keserler...yani alacağın not 40 a 60 bile olsa puanlama ilk sorudan 30 ikinci sorudan 25 en az 55 olur...okuyan da insan evladı o senin çalıştığını anlar...ve verir puanını...vergiye gelince 3. soruda 12 maddeyi eksiksiz sayan kdv de emsal bedelli tam açıklayamasa bile gv n deki emsal bedel ve emsal ücret ölçüleri tatbik edilir bedeli bilinmeyen ve bulunamayan mal ve hizmetlerin teslimi nde diyen 1. soruya da az da olsa kurumlar hesaplanmaz kdv şirket adınadır diyen..yoklamayı dayaklaşık olarak tanımlayabilen bir arkadaş sizce kalır mı ? bence kalmaz ben onun çalıştığını görürüm kağıtta hepsini yapsa 100 veririm hepsinden yarısını yapsada 50.... analize gelince likidite oranlarını hesaplayamayan ve yorumlayamayan arkadaşlarımızın olmadığını düşünüyorum ve oyüzden herkes geçecek...başkada bişey yapmasına gerekyok çünkü sınav nerdeyse ondan ibaetti iptal edilen soru harici.... meslekten korkun derim çünkü son yıllarda o da korkulur oldu....kanunun aynını istiyor...tam puan için ... ama tam puan 3 sorun eğer doğruya yakınsa ufak tefek eksiklikler tamamlanıyor...ve geçiyorsun... finanansal muhasebeden herkes geçiyor bi şekilde...hukuk ve denetimden de yarısını doğru yapan herkes sonucu alıyor.... inanın kendinizi tatmin ediyorsa kağıdınız geçeceksiniz ....ben inanıyorum kendime ... ikinci girişim ilk girişimde hiç çalışamadım sayılır 1 hafta 4 derse baktım (analiz ....muhasebe ....hukuk....denetim) ve inanın hukuk dersine sadece 1.5 saat çalıştım çıkmış sorulara baktım ..denetimden de 1 gün ...muhasebeye 3 gün ayırdım ...bir gün de analize baktım... bir hafta bile değil 3 dersi verdim analizden 45 le kaldım... ve muhasebeden öyle yawaş gitmişimki sınavda cetvelle t çizdim kağıt düzeni dedim ve kapanışları bile yapamadan sürem bitti..ve yevmiye maddelerimin de 5 e yakın yanlışları vardı...ne kapanış yapabildim ne bilanço ne gelir tablosu...( geçtim) fakat kapanışı alel acele kafama göre kar bulup yazdım... zarar çıksaydı şu kayıt yapılacaktı dedim kodlarını yazdım ... çünkü kar mı zarar mı hesaplamaya vaktim yoktu ....denetimden genel ve özel şartları sormuşlardı geneli yazdım özeli yazamadım gelir tablosu ilkelerinden öyle başlıklar halinde 4 yada 5 tane yazdım... çalışma kağıtları hakkında bilgi verdim son sorunun 4 şıkkını da hala ne yaptığımı bilmemekle beraber tamamen kendimce yorumladım muhasebe kayıtlarından olan bilgimle ve geçtim...sadece 1 sorum tam...çalışma kağıtları...hukuk irade ile beyan arasındaki uygunsuzluk hallerini sadece yazdım hata hile ikrah dedim ve muvazaa danışıklık dedim mutlak muvazaa dedim açıkladım nisbi muvazaa dedim açıkladım hata hile ikrahı açıklamadım...limited şirket en az 2 kişiyle kurulabilen bir sermaye şirketidir dedim bıraktım... hizmet sözleşmesini açıkladım türlerini sadec yazdım kısmı süreli sürekli süreksiz takım deneme süreli vs... bukadar kağıdımda hepsi bu ve geçtim... 3 soruydu ve 3 ü de de tam değil...başlıklar var ama açıklamalar yok.... analizden 45 bile çok vermişler bana çünkü ben direk devir hızları bulmuşum ortalama almadan tek yılla kıyaslamışım net satış/ortalama alacaklar dememişim ..iki yıla ait bilanço vardı çünkü sadec likidite oranlarını doğru bulup yorumlamışım ... 2. soruda da sadece trend analizine göre yaptım bıraktım enflasyona göre düzeltmedim... sözelden de 2 madde açıkladım... 45 aldım yani ortalama alıp devir hızlarını da hesaplayabilseymişim 50 alıp geçecekmişim... neden bukadar uzun uzun yazdım açıkladım size çünkü korkmayın gerçekten onlar nekadar çalıştığınızı anlayabiliyor ve çalışmanıza göre puan veriyor...sonuçlar açıklanınca göreceksiniz..çünkü 7 de 7 verenler var hangi kafa tüm soruları doğru yapabilecek kadar bilgisayar beyinli ki 7 de 7 yapıp versin dersleri demekki bişeyler biliyor olmak yeterli ...her soruda yorum yapabilmek ama sallama değil doğru bilgiye yakın cümleler kurmak ... inanın oluyor ...biz sadec sonuç beklerken abartıyoruz durumu ve çok büyütüyoruz korkumuzu hepsi bu ..bu da sürenin uzun olmasından kaynaklanıyor herkes birer rivayet buluyor yazıyor buraya ben de onu yaptım kendimce bu benim rivayetlerim :) sonuç lar erkekn açıklansa kimse bukadar büyütmeyecek bu sınavları ve kalanlar da çok kızmayacak duruma ve sınavlar korkumuz olmayacak ... o yüzden inanın ve bekleyin ben inanıyorum çalışan hakkını alıcaktır... kimsenin bize özel bi kastı yok bzi bir ke olsun görmemişler ve belki de kime ne puan verdiklerini gerçekten de bilmiyorlar...benim umarım en kısa zamanda açıklanır .... bu süreci kısaltmanın yolları aranmalı herşeyden önce çünkü 70 günden sonra kalsan da çok üzülmüyorsun çünkü artık açıklansın sonuç ne olursa olsun yetti diyorsun ve kızgınlığınla bakıyorsun tesmer sitesine... çünkü o 70 gün beklerken zaten sana olan olmuş oluyor ...

tek kelimeyle mükemmel söylediklerinize katılıyorum inşallah söyledikleriniz gerçekten çıkar...

merhaba

zeynep'e aynen katılıyorum
ben de benzer bir yorum (daha özet) daha önce yazmıştım. Önemli olan bu mesleği yapacak yeterlilikte olmak. yoksa bu sınavlara sınav komisyonundaki kişiler girse onlarda kazanamaz. detay değil mantık-özünü bilmek yeterli bence...

selamlar...

feratin ' Alıntı:
1 gün çalışarak denetimi veren ilk dahi siz olmalısınız :) Tebrikler...
Yani aslında ben de 1 gün çalışabilmiştim denetime, hatta sadece son gün çalışmıştım. Hasta olduğum için vaktim kalmamıştı, bütün derslere 1'er gün, vergiye 3 gün çalışmıştım. Sonuçta vergi ve analiz hariç diğerlerinden geçtim.

Vergi Dışında söylediklerinize katılıyorum ancak Vergi sınavının kolay olacağını ve sınavda fazla not vereceklerine inanmıyorum. Öyle olsaydı daha önceki vergi sınavımda 2 sorunun tamamı kanunda yazılı şekilde idi 1 tanesi yarımdı kaldım:(

Tabiki bu işler birazda şans meselesi

Ben denetimden internetten 21 sayfa not indirdim sadece onlara çalıştım 4 sorunun üçü ordan çıktı yaptım ve geçtim ama bu sadece şans tabiki Sayfalarca çalışıp çalışmadığınız bir iki tane şeyden de çıkabilir.

Maliyetten de yedik içtik sildik süpürdük üç bilinmeyenliye bakıp bu çıkmaz dedik bakmadık bile sonuç ortada

Vergidede gerçekten tam anlamıyla yazmadıkça not verdiklerini sanmıyorum.

+++ ayrıyetten okuyan insanların psikolojisine göre değiştine inanıyorum bir kişinin okumadığınıda biliyoruz en azından yorum farkı olacaktır.biz bile burda bazı arkadaşlar ne ler yaptığını yazarken geçere mi geçmez mi diye farklı yorumlar yapıyoruz bazılarımız geçer diyor bazılarımız geçemez diyor yani kağıtları okuyanlar biz olsak örneğin hepimizin puanlaması farklı olacak.

şans felan bilmem ama son mart vergi sınavı sorularını soran kimse karşıma çıkarsa ona bi kaç yüz çift lafım olacak...

aokten ' Alıntı:
şans felan bilmem ama son mart vergi sınavı sorularını soran kimse karşıma çıkarsa ona bi kaç yüz çift lafım olacak...

aynen, çalışmasam bu kadar dokunmazdı, şimdi aynı eziyet bir daha, artık takatim yok vergi çalışmaya.....

arkadaşlar 30 gün geçti geriye kaldı 30 gün sizce de öyle değil mi.inşallah yanılmıyorumdur.30 gün sonra şu sonuçları açıklasınlar da bizde ne yapacağımıza karar verelim.

evet..ama bu sefer kasım sınavında ki gbi uzatmazlar diye düşünüyorum...75 gün sürmüştü kasım sınavının açıklanması...fakat sınav 29 mart olduğu için arada ki zaman 1 ay 20 gün dü...şimdi ise temmuzun 19 unda bi sonraki sınav o yüzden haziranın ilk haftası ve belki de mayısın son haftası açıklanabilir...ben seçimlerin etkisi ile erken açıklanabileceğini düşünmüyürum..çünkü öyle bi düşünceleri olsaydı kasımda çoğumuz kazanırdık :) yani politik süreç değil bize yaşatılan...kanun 60 gün diyorsa yasal süreci tatbik ederler...sadece diğer sınava az süre kalması hususunda biraz ihtiyatlı davranabilirler...o da en çok 3 gün 5 gün öne alınabilir...evet artık son 29 gün diyelim...bakalım hangimiz bu foruma evet bugün beni aradılar kazandım herkese başarılar mesajını yazacak....umarım aramızda bunu hakeden herkes emeğinin karşılığını alır...

Arkadaşlar,aslında vergi sınavı soruları belki ilk kez günlük yaptığımız işlerden çıktı.ama bizler 4 dönemdir aynı sorular geldiği için yine aynı sorular gelecek ümidiyle o sorulara baktık sadece,Bildiğim birşey var ben vergiye 3.kez girdim ve yine tamamıyle okumadan girdim ve vergi sınavlarında hep bildiğim şeyleri yazdım kanunun aynısını değil,aldığım not ise hep 35
günlük yaşadığımız bilmemiz gereken şeyleri yazdım Kanunen kabul edilmeyen giderler gibi,son sınav aslında bilgiye dayalıydı ama sanırım bilginin yanında birazda kanun diliyle yazmamız isteniyor.ben vergiden kalırım kalmasına ama arkadaşların dediği gibi tek sıkıntımız geç açıklanması,insan neye nasıl çalışacağına şaşırıyor.şahsen tek korkum maliyetten kalmak Bu uzun yolda hepimizin birbirine destek vermesi çok güzel arkadaşlar,İnşallah emek verdiğimiz derslerin neticesini alırız.