Ynt: 29-30 Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...
Maliyetten beklentim Satışların Maliyeti tablosu, Gider dağıtımlarından biri (dağıtımlardan kesin çıkacakmış gibi bir his var içimde), Satışların maliyeti tablosu olmazsa yerine birleşik maliyetler brüt satış karı yöntemini bekliyorum....vergi hukukundan; kurumlar vergisinden kooperatiflerin muafiyetleri, transfer fiyatlandırması yoluyla örtülü kazanç, örtülü sermaye, iştirakler ve gayrimenkul satış kazancı hasılatı..KDVden teslim ve teslim sayılan haller, GVK nundan uzun zamandır 42. ve 43.maddeyi sormuyorlar Yıllara yaygın inşaat ve onarım işinde müşterek genel giderler ve amortismanların dağıtımı, işin bitimi... GVK serbest meslek kazancının tespitinde indirilecek giderler..çok ilginç gelebilir ama GVK nda iki bölüm çok dikkat çekici birincisi Basit usüle tabi olmanın özel ve genel şartları ikinciside Menkul sermaye iradında beyanı zorunlu MSİradları ile beyan edilmeyecek MSiradları buralara dikkat.....Genel Hukuk beklentim; Sebebsiz zenginleşme ve unsurları,..Poliçenin tanımı ve şekil şartları...şirketlerden herhangi birinin tanımı ve organları..borcu sona erdiren durumlar.....
Finansal Muhasebede bu dönem konsinye malları bekliyorum geçen mart döneminde Konsinyi tarafının kayıtlarını sormuşlardı bu dönem sanki dönem içi ve envanter kayıtlarında konsiyatörün kaydını sorabilirler...
Muhasebe Denetimine gelince,
(22 Nolu tebliğ) Bağımsızlığı ortadan kaldıran durumlar....
(22 Nolu Tebliğ) Analitik İnceleme tekniği kapsamı amacı
(22 Nolu Tebliğ) Önemlilik ile bağımsız denetim riski arasındaki ilişki
Muhasebe Standartlarından Koşullu Borçlar,Koşullu Varlıklar Karşılıklar standardı
Özkaynaklar ilişkin ilkeler
Bu saydıklarım sadece kendi beklentilerim ve hissettiklerim...
Finansal Tablolar Analizinden umarım dikey analiz gelir tablosu yorumu gelir...