personel maaş programı

Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan beyazzafer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 29-30 Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Keşke çıkacak sorular hakkında biraz fikrim olsada ona göre çalışsam. Ama malesef yok.

Bu dönem Asgari Geçim İndirimi rüzgarının etkisinde kalıp işçilik ve matematiksel diyorum benim tahminim.

TECRÜBELİ ARKADAŞLARA BİKAÇ SORUM OLACAK..
DERSLERE TAMAMLAMA BELGESİNİ ALDIĞIMIZ E-USE CDLERDEN ÇALIŞAMIYORMUYUZ? YOKSA ÇOKMU YETERSİZLER?YANİ İLLAKİ DERSANEYE GİTMEK YADA EKKİTAPLARDANMI ÇALIŞMAK LAZIM? BİDE PUANLAMA ÇOK FARKLI.BÜTÜN DERSLERİN ORTALAMASININ 60 OLMASI GEREKİYOSA ÇOK İYİ YAPTIĞIMIZ DERSLERDEN BİLE KALABİLİRİZ?YANİ PUANLAMAYI HİÇ ANLAMADIMM.

arkadaşlar denetim soru tahminleriniz nelerdir
benim denetim türleri
kanıt toplama tenikleri
denetim raporu
3568

veya en kötüsü 5 tane SPK

arkadaşlar bence maliyet ten standart maliyet ve bir tane dağıtım.Gönül ister matematiksel dağıtım gelsin.Ama öyle hissediyorum ki planlı ya da kademeli dağıtım gelicek.

Slm ;

Arkadaşlar meslek hukukunda son etik ve rekabet yönetmelikleri yayınlandı.Bu sorular nasıl çıkar acaba?

Arkadaşlar ;

Finansal Muh. geçmiş yıl soru ve cevaplarına nasıl ulaşabilirim?

Maliyetten beklentim Satışların Maliyeti tablosu, Gider dağıtımlarından biri (dağıtımlardan kesin çıkacakmış gibi bir his var içimde), Satışların maliyeti tablosu olmazsa yerine birleşik maliyetler brüt satış karı yöntemini bekliyorum....vergi hukukundan; kurumlar vergisinden kooperatiflerin muafiyetleri, transfer fiyatlandırması yoluyla örtülü kazanç, örtülü sermaye, iştirakler ve gayrimenkul satış kazancı hasılatı..KDVden teslim ve teslim sayılan haller, GVK nundan uzun zamandır 42. ve 43.maddeyi sormuyorlar Yıllara yaygın inşaat ve onarım işinde müşterek genel giderler ve amortismanların dağıtımı, işin bitimi... GVK serbest meslek kazancının tespitinde indirilecek giderler..çok ilginç gelebilir ama GVK nda iki bölüm çok dikkat çekici birincisi Basit usüle tabi olmanın özel ve genel şartları ikinciside Menkul sermaye iradında beyanı zorunlu MSİradları ile beyan edilmeyecek MSiradları buralara dikkat.....Genel Hukuk beklentim; Sebebsiz zenginleşme ve unsurları,..Poliçenin tanımı ve şekil şartları...şirketlerden herhangi birinin tanımı ve organları..borcu sona erdiren durumlar.....

Finansal Muhasebede bu dönem konsinye malları bekliyorum geçen mart döneminde Konsinyi tarafının kayıtlarını sormuşlardı bu dönem sanki dönem içi ve envanter kayıtlarında konsiyatörün kaydını sorabilirler...

Muhasebe Denetimine gelince,

(22 Nolu tebliğ) Bağımsızlığı ortadan kaldıran durumlar....
(22 Nolu Tebliğ) Analitik İnceleme tekniği kapsamı amacı
(22 Nolu Tebliğ) Önemlilik ile bağımsız denetim riski arasındaki ilişki
Muhasebe Standartlarından Koşullu Borçlar,Koşullu Varlıklar Karşılıklar standardı
Özkaynaklar ilişkin ilkeler

Bu saydıklarım sadece kendi beklentilerim ve hissettiklerim...

Finansal Tablolar Analizinden umarım dikey analiz gelir tablosu yorumu gelir...

merhaba arkadaşlar, şu vergi hukuku notları bana da lazım:D sanırım beyazzafer sen de vardı bana mail olarak veya bir şekilde ulaştırabiirsen çok memnun olurum. ezberleyemiyoruuumm:( en azında özet olursa biraz yardımı dokunur inşallah. şimdiden teşekkürler . Allah yar ve yardımcımız olsun...

beyazzafer ' Alıntı:
Linde ' Alıntı:
Arkadaşlar ;

sorunun tam cevabı değil ama finansal muhasebeden yevmiye kayıtlarını doğru yaparsan en az 65-70 alırsın 30-35 puanda gelir tablosu ve bilançoya veriyorlar ben sadece yevmiye kayıtlarını yaptım gel.tablosunu yarım yaptım 71 geldi

Teşekkür ederim bilgilendirmen için. Ben daha önce Tesmer'in sınav soru ve cevapları kitabını almıştım. Ama 2006 baskı .Yani 2006-2007 tarihlerindeki 6 dönem sınav sorularını bulamıyorum Finansal Muhasebe dersi için. Diğer dersler var internetten buldum ama finansal muhasebe yok. Yeni basım kitabı almak zorunda mı kalacağım........... :'(

Linde ' Alıntı:
beyazzafer ' Alıntı:
Linde ' Alıntı:
Arkadaşlar ;

sorunun tam cevabı değil ama finansal muhasebeden yevmiye kayıtlarını doğru yaparsan en az 65-70 alırsın 30-35 puanda gelir tablosu ve bilançoya veriyorlar ben sadece yevmiye kayıtlarını yaptım gel.tablosunu yarım yaptım 71 geldi

Teşekkür ederim bilgilendirmen için. Ben daha önce Tesmer'in sınav soru ve cevapları kitabını almıştım. Ama 2006 baskı .Yani 2006-2007 tarihlerindeki 6 dönem sınav sorularını bulamıyorum Finansal Muhasebe dersi için. Diğer dersler var internetten buldum ama finansal muhasebe yok. Yeni basım kitabı almak zorunda mı kalacağım........... :'(

http://www.istanbulsmmmodasi.org.tr/html.asp?id=6912

BURADA hepsini bulabilirsin............
Kolay gelsin

aykut111 ' Alıntı:
Linde ' Alıntı:
beyazzafer ' Alıntı:
Linde ' Alıntı:
Arkadaşlar ;

Çok teşekkür ederim.

http://www.istanbulsmmmodasi.org.tr/html.asp?id=6912

BURADA hepsini bulabilirsin............
Kolay gelsin

30 mart maliyet sınavında bence ebemizi soracaklar bulun bu sınav kağıdının içinde diyecekler.

Kasım ayında olduğu gibi.

stresten baska bisey degil ilk girdigimde daha rahattim 2 ders kaldi sinavin stresinden is bile yapamiyoz nedir bu anlamadim

biz sitresten kafayi yiyecez millet hava atiyo kesin bir yerdede çalismiyordur

Herkesin durumları farklı arkadaşlar ben hiç kursa gidemedim zamanım yoktu pazar dahil çalışıyorum onun için ders de çalışma imkanım az 7 dersten beşini verdim martta inşallah çalışabilirsek,(hemde martta ) diğer ikisinide vereceğiz.Önemli olan böyle bir yoğunluk içerisinde bu dersleri verebilmek.

Şunun gibi açıköğretime normal okul gibi devam edip bitirmek gibi önemli olan yoğun bir iş hayatının içinde bu gibi sınavları verebilmek onun için kimse strese girmesin herkesin durumu birbirinden farklı

Çalışmak, Ev geçindirmek gibi sorumlulukları olanlarla 3-4 ay oturup sadece ders çalışanları aynı kefeye koymamak lazım

cihanbay ' Alıntı:
Arkadaşlar Mart yeterlilik sınavına girecek arkadaşlara çalışma kaynaklarımı gönderebilirim. Kasım ayında söylemesi ayıp 7 de 7 vererek sınav maceramda bitti:)

Ders notlarına ihtiyacı olan arkadaşım mail ile irtibat kurabilir. Mailim : [email protected]

Öncelikle bize bunu nasıl başardığınızı sonrada varsa tiyolarınızı söylermisiniz. 7 de 7 verenler hep çalışmayan aylarca eve kapanıp ders çalışanlar diye biliyorum.

Ayrıca kasım döneminde 7 de 7 vermek gerçekten imkansız gibi birşey gibi geliyor bana çünkü soruları bile anlamakta güçlük çektik kaldıki ders geçmek:((((

Sayın cihanbay her ders notu için ayrı msn adresi veriyosunuz galiba. ???

arkadaşlar merhaba,

martta sınava girecek kişi sayısı ne olur? bilgisi olan var mı?