personel maaş programı

Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan beyazzafer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

izmir odasına sordum belli değil yapılmayabilir dediler

Sınav listeleri niye hala belli olmadı..Tesmerin sitesinde eski dönem var 10 gün kala yayınlamaları lazımdı yoksa benmi çok erken bakıyorum..

sınavlara 10 gün kala yayınlamaya başlanırdı.

Bilgilendirme toplantısında ne dediler. Giden Arkadaşlar yardımcı olsun. Denetimden ne sorarlarmış.

stajyerMehmet ' Alıntı:
Sınav listeleri niye hala belli olmadı..Tesmerin sitesinde eski dönem var 10 gün kala yayınlamaları lazımdı yoksa benmi çok erken bakıyorum..

artık öyle çalışıyor ki arkadaşlar yakında sınav listeleri son gün açıklanır. sınav sonuçları 5 ay sonra açıklanır. hale gelecek

stajyerMehmet ' Alıntı:

Önümüzdeki hafta içinde belli olacağı söylendi. Sınav listelerini geç yayınlamalarının sebebinin ise ; Liste yayınlandıktan sonra listelere ilave yapılmasının güç olduğu ve bununda staj dosyasının gönderilmesi oda tarafından unutulan veya benzeri nedenle ulaşmayan stajerlerin sınava katılmakta zorluk yaşamaması sebebiyle olduğu söylendi. İsteyenlerin Tesmerden bilgi alabilecekleri de ayrıca belirtildi.

Arkadaşlar bilgilendirme toplantısına giden olmadı, gidenler bilgilerini paylaşsa çok güzel olacak.

ERKAN1974 ' Alıntı:
Bilgilendirme toplantısında ne dediler. Giden Arkadaşlar yardımcı olsun. Denetimden ne sorarlarmış.

Denetim , Meslek Hukuku ve Genel Hukuk derslerine yer verilmedi.

Toplantıda anlatılan dersler ;

Genelde anlatılan derslerle ilgili geçmişte çıkan soruların istatistiği ve şeklinden bahsedildi. Bunlara ilave olarak.

Finansal Tablolar Analizi ;
(Kısaca Geçildi)
*Yatay analiz , Dikey analiz , Oran analizi ,finansal kaldıraç oranı önemli ( Sadece bir görüş )

*Yorum yaparken kesin cümlelerden kaçınılmalı ihtimaller üzerine durulmalı

Finansal Muhasebe

*Puanlamanın yevmiye maddelerine göre olduğu ve yevmiye maddelerinin birbirinden bağımsız olarak değerlendirildiği. Yevmiye maddelerinin çok olması sebebi ilede ağırlşıklı puanın yevmıye maddelerinde olduğu söylendi.

*Öncelikli olarak yevmiye maddelerinin yapılması kontrol edilmesi ve daha sonra kebirlere geçilmesi tavsiye edildi. zamanlama açısından.

*Sorularda KDV oranlarına dikkat edilmesi

*7/A veya 7/B seçeneği belirtilmedi ise soruda 7/A kullanılması tavsiye edildi.(Tabi soruda kullanılacak seceneğe ilişkin ipucu yoksa !!!)

*Hesap Adlarının kısaltılarakda olsa mutlaka yazılması sadece hesap numarası yazılıp bırakılmaması

*180-280 gıbı hesaplarda gecıcı vergı donemı gıbı 3 aylık perıyodların degıl. Bu yıl,ıkıncı yıl, 3. yıl gıbı takvım yılı baz alınmaya dıkkat edılmelı

*Yabancı paralar kasasının ve menkul kıymetlerın sureklı envanter yontemıne gore kayıt edılmesı.
(Geçmiş dönem cevaplarında nazım hesaplar yer almadıgı için. Hisse senetlerının nomınal deger yerıne alış bedeli ile kayıt edılmesı)

*Sadece mal alışları ve satışları için 320-120 hesap kullanılması diğer alış -satış harcamalar için 136-336 kullanılması Ör;nakliye gid.

*KDV tahakkuku soruda istenmese bile yapılması gerektiği

*Soruda verilmemişse vergi hesaplanmıyacak

*Soruda verilmese dahi kendiliğinden yapılması gereken maddeler
- Açılış kaydı
- Açılış bilançosunda reeskont varsa kapatılması
- Açılış bilançosunda 590 veya 591 varsa geçmiş dönem gelir ve karlar hs. na devri
- Giderlerin yansıtma hesapları aracılığı ile gelir tablosu hs. yansıtılması
- gid.yansıtma hs. gider hs. ile karşılastırılarak kapatılması
- Gelirlerin ayrı yevmıye maddesı ıle giderlerınde ayrı yevmıye maddesı ile 690 hesaba aktarılması.
- 690-692 ye
- 692 - 591 veya 590 a (Yanii yıl sonu kayıtları)
- Kapanış kaydı

Maliyet Muhasebesi

İşçilikler Önemli Özellikle fazla çalışma (Geçmiş yıl verilerine bakılarak)

Ve geçmiş dönemde sorulan diğer konular.

Vergi Hukuku

Bu dönem geçmeyi düşündüğüm bir ders değildi. O nedenle dikkatli dinlemedim.

Bütün derslerle ilgili çalışma tavsiyesi;

-Geçmiş dönem sorularına ve cevaplarına bakmamız.Özellikle Analizdeki Kalıplaşmış cümleler.Bunun için tesmerin sorular ve cevaplar kıtabını edınebılırsınız.

-Bunların tamamen geçmiş dönem sınav sorularına dayanan istatistiki bilgiler olduğu. Yine aynı konular geleceği kesin gibi anlaşılmaması özellikle belirtıldı.

BEnim hatırladıklarım bunlar.

Toplantıya katılan diğer arkadaşlar yanlışımı düzeltsın , Eksiğimi tamamlasın

Herkese Başarılar...

Benim aklımda cuma günü diye kalmış toplantı neden bahsediyorlar diyorum daha toplantı yapılmadı bir baktım dünmüş :)

Mart ayında sınav olursa böyle olur herhalde hem Gelir yap Hem kdv yap hemde arada çalış hemde böyle şeyleri takip etmeye uğraş neyse artık gidenlerden öğreneceğiz

Ayrıca şunu sormak istiyorum Levent hoca kasım sınavı hakkında konuştumu.

AYŞEMiN ' Alıntı:
ERKAN1974 ' Alıntı:

Denetim , Meslek Hukuku ve Genel Hukuk derslerine yer verilmedi.

Toplantıda anlatılan dersler ;

Genelde anlatılan derslerle ilgili geçmişte çıkan soruların istatistiği ve şeklinden bahsedildi. Bunlara ilave olarak.

Finansal Tablolar Analizi ;
(Kısaca Geçildi)
*Yatay analiz , Dikey analiz , Oran analizi ,finansal kaldıraç oranı önemli ( Sadece bir görüş )

*Yorum yaparken kesin cümlelerden kaçınılmalı ihtimaller üzerine durulmalı

Finansal Muhasebe

*Puanlamanın yevmiye maddelerine göre olduğu ve yevmiye maddelerinin birbirinden bağımsız olarak değerlendirildiği. Yevmiye maddelerinin çok olması sebebi ilede ağırlşıklı puanın yevmıye maddelerinde olduğu söylendi.

*Öncelikli olarak yevmiye maddelerinin yapılması kontrol edilmesi ve daha sonra kebirlere geçilmesi tavsiye edildi. zamanlama açısından.

*Sorularda KDV oranlarına dikkat edilmesi

*7/A veya 7/B seçeneği belirtilmedi ise soruda 7/A kullanılması tavsiye edildi.(Tabi soruda kullanılacak seceneğe ilişkin ipucu yoksa !!!)

*Hesap Adlarının kısaltılarakda olsa mutlaka yazılması sadece hesap numarası yazılıp bırakılmaması

*180-280 gıbı hesaplarda gecıcı vergı donemı gıbı 3 aylık perıyodların degıl. Bu yıl,ıkıncı yıl, 3. yıl gıbı takvım yılı baz alınmaya dıkkat edılmelı

*Yabancı paralar kasasının ve menkul kıymetlerın sureklı envanter yontemıne gore kayıt edılmesı.
(Geçmiş dönem cevaplarında nazım hesaplar yer almadıgı için. Hisse senetlerının nomınal deger yerıne alış bedeli ile kayıt edılmesı)

*Sadece mal alışları ve satışları için 320-120 hesap kullanılması diğer alış -satış harcamalar için 136-336 kullanılması Ör;nakliye gid.

*KDV tahakkuku soruda istenmese bile yapılması gerektiği

*Soruda verilmemişse vergi hesaplanmıyacak

*Soruda verilmese dahi kendiliğinden yapılması gereken maddeler
- Açılış kaydı
- Açılış bilançosunda reeskont varsa kapatılması
- Açılış bilançosunda 590 veya 591 varsa geçmiş dönem gelir ve karlar hs. na devri
- Giderlerin yansıtma hesapları aracılığı ile gelir tablosu hs. yansıtılması
- gid.yansıtma hs. gider hs. ile karşılastırılarak kapatılması
- Gelirlerin ayrı yevmıye maddesı ıle giderlerınde ayrı yevmıye maddesı ile 690 hesaba aktarılması.
- 690-692 ye
- 692 - 591 veya 590 a (Yanii yıl sonu kayıtları)
- Kapanış kaydı

Maliyet Muhasebesi

İşçilikler Önemli Özellikle fazla çalışma (Geçmiş yıl verilerine bakılarak)

Ve geçmiş dönemde sorulan diğer konular.

Vergi Hukuku

Bu dönem geçmeyi düşündüğüm bir ders değildi. O nedenle dikkatli dinlemedim.

Bütün derslerle ilgili çalışma tavsiyesi;

-Geçmiş dönem sorularına ve cevaplarına bakmamız.Özellikle Analizdeki Kalıplaşmış cümleler.Bunun için tesmerin sorular ve cevaplar kıtabını edınebılırsınız.

-Bunların tamamen geçmiş dönem sınav sorularına dayanan istatistiki bilgiler olduğu. Yine aynı konular geleceği kesin gibi anlaşılmaması özellikle belirtıldı.

BEnim hatırladıklarım bunlar.

Toplantıya katılan diğer arkadaşlar yanlışımı düzeltsın , Eksiğimi tamamlasın

Herkese Başarılar...

Teşekkürler arkadaşım verdiğin bilgiler için.
Vergiden bilgisi olan yok mu acaba?

Ayşemin sağol. Denetimden de bir şey söyleselerdi , :-\ Bir şeylere tutunur avunurduk sınava kadar.

vergiden bilgisi olan yok herhalde

akin94k.t.m.l. ' Alıntı:
Ayrıca şunu sormak istiyorum Levent hoca kasım sınavı hakkında konuştumu.

Sadece Kasım sınavında farklı bir tarzda sordular dedi. Biraz değişik geldi sorular dedi. Fazlada bişiy sölemedi.

Ynt: 29-30 Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

akin94k.t.m.l. ' Alıntı:
Bu analiz benim herhalde en sorunlu dersim olacak iki sınadır nasıl kaldığımı anlıyamıyorum (40-45)

Analiz için Yorum yaparken anladığım kadarıyla tek tek başlık açarak yorum yapmak lazım

Analiz için tesmerin bir kitabı var bende çok ayrıntılı başka kaynakalrdan çalışmıştım kursa giden arkadaşların notlarından ama bu sefer bu kitaptan çalışacağım

Maliyet içinde yine kurs notları ve çıkmış sorulara çalışacağım ama gördük ki önceden hiç çıkmamış tarzda sorular çıkabiliyor

Vergi den 24 kasımda geçtim isteyen varsa bir arkadaşın çıkardığı çok güzel notlar var gönderebilirim.
Bende vergi ve maliyet muhasebesinden kaldım.vergi dersinden nasıl kaldığımı anlamıyorum.ilk sınavda biraz yorumla karışık yaptım kaldım.2.sınavda kitabtakini aynısın yaptım 80-90 beklediğim sınavdan yine kaldım.ders notlarınız başarı getirmiş anladığım kadarıyla ama nasıl ulaşabilirimki notlarınıza

ŞAYLAN ' Alıntı:
akin94k.t.m.l. ' Alıntı:
Bu analiz benim herhalde en sorunlu dersim olacak iki sınadır nasıl kaldığımı anlıyamıyorum (40-45)

Analiz için Yorum yaparken anladığım kadarıyla tek tek başlık açarak yorum yapmak lazım

Analiz için tesmerin bir kitabı var bende çok ayrıntılı başka kaynakalrdan çalışmıştım kursa giden arkadaşların notlarından ama bu sefer bu kitaptan çalışacağım

Maliyet içinde yine kurs notları ve çıkmış sorulara çalışacağım ama gördük ki önceden hiç çıkmamış tarzda sorular çıkabiliyor

Vergi den 24 kasımda geçtim isteyen varsa bir arkadaşın çıkardığı çok güzel notlar var gönderebilirim.
Bende vergi ve maliyet muhasebesinden kaldım.vergi dersinden nasıl kaldığımı anlamıyorum.ilk sınavda biraz yorumla karışık yaptım kaldım.2.sınavda kitabtakini aynısın yaptım 80-90 beklediğim sınavdan yine kaldım.ders notlarınız başarı getirmiş anladığım kadarıyla ama nasıl ulaşabilirimki notlarınıza

Mail attım size

arkadaşlar denetim hakkında bilgi vermediler mi?
???

arkadaşlar sınav listeleri açıklanmış. hangi dersliklerde gireceğimizi nerden öğreneceğiz bilgisi olan var mı?

Kaydınızı görmek için tıklayın diyor ya, oradan...

listede adımın olup olmadığını görmek için değil şu derse falan derslikte gireceksiniz gibi bi bilgi göremedim de onu soruyorum. sınav yerinde listelerde filan mı asılı oluyor?

arkadaşlar kasım sınavında bu forum çok hareketliydi
bu sınavda pek fikir paylaşımı yok galiba
umutburcak arkadaşım
gireceğinderslikleri sınav yerindeki listelere asıyorlar alfabe sırasına göre
hangi ilde gireceksin