yusufi ' Alıntı:
Ankara Bilgilendirme Toplantısı yaklaşık 1 saat 15 dakika sürdü
Toplantıya Ercan Beyazıtlı katıldı (Finansal Muhasebe soruları onun kitabından çıkıyor bildiğim kadarıyla)
Toplantıda genel anlamda faydalı bilgiler veya sınav sorularına yönelik bir tüyo verilmedi ama hatırladığım kadarı ile ders ders anlatmaya çalışayım.
(Ama aklımda kalan son 3-4 yılın sorularına bir göz atındediğiydi bütün dersler için)
Finansal Muhasebe : sorularda açılış kaydının mutlaka yapılması gerektiği, yevmiyler cevaplanırken (t) lerin mutlaka başka bir sayfaya çilmesi ve yevmiye kaydından hemensonra (t) lere işlenmesinin hem zaman kazandırdığı hemde yanlış aktarmaların önüne geçtiğini söyledi. Faiz sorularında oran verilmemişse oranın herhangibir oran üzerinden yapılıp cevap yanına not düşülmesi gerektiğini söyledi. Bilanço ve Gelir Tablosunu yapacam diye acele edip yevmiye maddelerini yanlışcevaplamayın dedi. (şahsen ben Kapanışı yapıp bıraktım ve 75 aldım bu dersten (t) lere özen gösterin arkadaşlar)
Vergi : Vergiden aklımda kalan şey bu dersten kalan çok oluğu için komisyon üyesine özel bir istek olarak çıkmış sorulardan sormasını istemiş oda bir kaç dönem önce 4 sorunun 3 tanesini bu şekilde yapmış ama yine dersten kalanların oranında bir değişiklik olmamış. birde özellikle Vergi,Meslek Hukuku ve Hukuk sorularına o dersin anlayışına göre cevap veirlmesi gerektiği dışardan herhangibir kişinin cevabı gibi cevaplanmaması gerektiğini söyledi.
Denetim : Denetimin Vergi Denetimi olarak algılandığı ve bunun yanlış olduğunu denetimin bağımsız denetim anlaşılması gerektiği ve bna göre cevaplandırılmasını istedi.
Maliyet : Maliyet dersinden dört işlemi bilen herkesin geçebileceğini söyledi ;D (2 defa girdim ama geçemedim) maliyetten gelen soruların zaten belli yerlerden geldiği 8 -10 konu saydırdı salondakilere o kadar
Analiz: öğrencilerin bu derste yorum yapmaktan kaçınmamaları gerektiği ve sorudaki oran hesaplamalarından puan beklenmemesi gerektiğini söyledi.
Solandan özellikle Vergi ve Maliyet hocalarının kısık not verdiğini söyleyenler oldu hoca bu konuda kendilerini savundu sınav sorularını okuyan hocaların insafsız olmadıklarını savundu birde sınav kağıtlarına bu son hakkım gibi yazıları yazıldığını bunların işe yaramadığını ima etti.
aklıma gelenler bunlar inşallah yardımcı olur herkese başırılar diliyorum...
Merhaba ;
Bende Ankara'daki toplantıya geç kalmakla beraber katıldım. Çok arkalarda kalmam sebebiyle sesleri duymak konusunda zorlandım. Ama anladığım kadarıyla sınav kağıtları okunurken kişinin not ortalamasını ,kaçıncı hakkı olduğunu vs. bildiklerini söylendi.
Birde ben Finansal Muhasebe dersinden gireceğim sınava. Yeteri kadar kağıt temin ediyorlarmı yoksa yanımda götürmem gereken bişeyler var mı? Cetvel ,kağıt vs. Birde hesap makinası serbest diye biliyorum.Masa üstü hesap makinası kullanabilirmiyim acaba ?