personel maaş programı

Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan beyazzafer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

arkadaşlar bence sorun 3lü denklem yada 4 lü denklem veya puanlamalar da değil.....bunlara alıştık sanırım ;D bize kaynak kitap öneriyorlar elimizde sadece eski sorular var ve eski sorulara yönlendiriyorlar ya kaynaklarını genişletmeli bir hocayla sınırlandırmamalılar......

gerçek şuki bir muhasebecin matematiğinin kuvvetli olması lazım...hatta mecburi...maliyet 2. sorunun çok kolay olduğunu ısrarla savunuyorum........

hatek ' Alıntı:
gerçek şuki bir muhasebecin matematiğinin kuvvetli olması lazım...hatta mecburi...maliyet 2. sorunun çok kolay olduğunu ısrarla savunuyorum........
Sizin adınıza bu yazınızı çok talihsiz buluyorum, zamanlamanız çok yanlış...

geleceğimiz soruyu okuyanların insafına kaldı artık.........soruları okurken öğrencilerin dökümlerini aldıklarını durumlarını gözden geçirdiklerini sölemişlerdi...bakalım nasıl değerleme yapacaklar......... vergi zor bekleniyordu zaten çünkü toplantıda temmuzda yığılma olduğu kasımda temizlendiği söylenmişti galiba çaktırmadan martta yığacaz dediler :)

geçen sinav maliyetten ilk sorum dogruydu 40 la kaldim ikinci soruda birseyler yapmak lazim yoksa geçemiyorsun üzelerek söylemem gerekirki ikinci sorudan birseyler yapamayanlar beklemesin birsey

cahilliğe bak ya ; biz ne derdindeyiz o ne !!!! kardeş matematiğimiz kuvvetli Allaha şükür ama stresten bazen insan sağlıklı düşünemiyor.Düşünse bile Zamanı durdurma gibi bir sihrimiz yok zaten birinci sorunun iade kısmı baya kafa karıştırıcıydı sen okumadan yorum yapıyorsun kimsin Tesmer üyesi felanmı

hatek ' Alıntı:

arkadaşım senin adına sevindim umarım birgün mükellerlerine yada çalışacağın fabrikadada uygularsın.Sana okadar vakit verecek bi yer bulursan tabi.

Akrep 06 ikinci soruyu hiç mi yapmamıştın

Birde merak ettiğim bişey var.Ben Ticaret Lİsesi çıkışşlıyım ama mesleğim için bu kadar önemli olan matematik dersini sadece 1 dönem verdiler.Yüksekokula gittim muhasebe bölümüne sadece 1 dönem matematik daha verdiler.Açıköğretime devam ettim intibakla beraber 3 sene de o sürdü hiç matematik dersi görmedim bu çelişkiyi nasıl cevaplamak istersiniz acaba

benim matematiğim kötü ;D ben mali müşavir olamayacammı olursam da mükelleflere bana 3 lü denklem li soru sormayın mı diyecem yada biz o konuya daha gelmedik mi desem ....
arkadaş kolay diyorsa kolaydır sanırım ama ondan önce sınava girmiş arkadaşları ve analiz sınavındaki iptal mi değilmi stresini yaşamadı sanırım..........

arkadaşlar tesmeri aradım sınav komisyonundaki hoca söylemiş 40/60 diye
meslek hukukundada her soru 25 er puan yazıyodu 5 soru ben bu sınavın içinden çıkamadım çıkan varsa beri gelsin ::) :o ;D :-X :'(

Bir muhasebecinin matematikten çok yorum yapabilme gücü olması gerekir bütün vergi kanunlarını ezberlemesine de gerek yoktur neyi nasıl nerde bulacağını nasıl bakması gerektiğin bilsin yeter .

Bakın Kamil büyükmirzanın kitabında eğer mat.dağıtım üç bilinmeyenli olursa nasıl yapalacağı yazıyor ve aynen şu cümle var

"...........Bu nedenle ,eğer muhasebede kullanılan bilgisayar programı anılan yöntemleri uygulayacak düzeyde değilse,söz konusu yöntemlerde sonuca ulaşmak için biraz uğraşmak gerekir....Bu ekte 3 lü uygulama ilgili okuyucuya bir fikir vermek istenmiştir...."

Şimdi bir muhasebeci olarak biz nasıl çözüleceğini biliyoruz artı başka bazı kitaplarda üç bilimiyenli gelirse birini hiç almayın diyor çoğu arkadaş ordan dolayı yanlış ta yaptı.

Beni bu mesleği yapabilirmiyim diye sınıyorlar ne mantığı var üçlü denklem çözmeyle bu mesleğin.

Arkadaş 99 gelirse sen de itiraz et, deki bu kadar basit sorularda nerden puan kırıldığının detaylı açıklamasını istiyorum diye...

inanmıyorum kesinlikle 1 nisan şakası (gönlüm öyle istiyor)

ALANYALI ' Alıntı:
arkadaşlar tesmeri aradım sınav komisyonundaki hoca söylemiş 40/60 diye
meslek hukukundada her soru 25 er puan yazıyodu 5 soru ben bu sınavın içinden çıkamadım çıkan varsa beri gelsin ::) :o ;D :-X :'(

meslek hukukunda yazıyla 'yirmişer' yazıyodu dostum. İlk bakışta yirmibeş'er gibi okumuş olabilirsin. lütfen TESMER'e haksızlık yapmayalım, onlar çok masum!!! ;)

Kimseyi sinirlendirmek istemedim şakada değil... sadece diğer sınavlarımın çoğu berbat tek düzgün yaptığım maliyetti bende bunu anlamıyorum bazen çok çalışmak kafayı fazla karıştırıyo galibaa AZ çalışmamın tek faydası maliyet...

yakında mali müşavirin ingilizceyi anadili gibi bilmesi şart denirse esas hapı ozaman yuttuk.Bir kere ben çok iyi matematik veya maliyet muhasebesi bilmemin çok olmazsa olmaz gerektiğine buna katılmıyorum benim mükellefi seçme hakkım var ben belki de maliyet muhasebesi gerektircek mükellef almayacağım örneğin inşaat muhasebesi sınavı varmı ayrı bir daldır o neden onuda sınamıyorlar ben hiç bilmiyorsam nasıl inşaat muhasebesi yapıcam peki.o Yüzden ben şuan inşaat muhasebesi almam mesela yaparım yapmasına ama okuyarak öğrenerek belki seminerlerine giderek yapabilirim.Maliyet muhasebem iyidir matematiğimde iyidir ama dikkatim eksiktir benim.Müşteri portföyüm şuan maliyet gerektirmiyorsa yapmam ve zayıflayabilirim bu konuda ama gerektiğinde biraz okuyarak yapabilirim hiç kimse dörtdörtlük biliyorum diyemez arkadaşlar bilipde hatada yapabiliriz bizler maximum kapasite üretim yapan makina değiliz ki. o bakımdan zaten habire okuyoruz ya zaten.

arkadaşlar benim ikinci girişimdi birinciden hiç bi şey yapmadım 0 aldım bundada birinciyi tam ikinciyiyse tabloyuda hazırladım ama enerjiyi formüle koymayı unutmuşum sonradan toparlamaya çalıştım sizce 50 gelirmi kafayı yicem

zaten herkes bize haksızlık yapıyo maliye ,mükellef, oda, türmob,tesmer,komisyon sanki biz mahallenin delisiyiz bari biz birbirimize haksızlık yapmayalım destek olalım .

Arkadaşlar şunu kesin söyleyebilirim ki komisyon üyeleri büyük iltimalle kasım da değişmiş bakın kasım a kadar maliyetten gelen sorular nasıl gayet kolay ve geçilebilecek tarzda Tablolar analize ve vergi de öyle bu demek oluyor ki ayvayı yedik bu adamlarlar her yerden sorarlar.......