personel maaş programı

Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan beyazzafer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

arkadaşlar ben kasım döneminde sınava gireceğim. hepimiz çogu konuda haklıyız ama bireysel bir çözüm bulamayız benim çözümüm tüm sorunlarımızı maddi,kaynak kitap,odanın ilgisizliği,sınav sıstemi vs vs hepsini bir kalem altında toplayalım ve http://www.tema.org.tr/2B/index.asp tarzındaki gibi sanal bir imza kapmanyası başlatalım yada buna benzer bir toplu hareket sadece form sayfasında tartışıyoruz sanmasınlar.baktık bununla tatmin olmuyorlar biraz daha büyütelim tepkimizi ama illaki bişiler yapalım.

Bu tarz not şaibelerinin ortadan kalkabilmesi için sınav sisteminin klasik sınav değil de test ya da uygulama olması gerekiyor..sınav yönetmeliğinin değişmesi için de toplu hareket edilmeli ve hukuki yollara başvurulmalı..

(Eski 2004 öncesi Deftardar yardımcısı olan akrabamdan aldığım bir bilgi biliyorsunuz bu komisyonu maliye bakanlığı atıyor onlar kim olduğunu biliyor.)

1-Kasım sınavından normal maliyete göre cevap doğrudur dediler yazılı olarak
2-soru puanı 50/50 dediler sonuç için olumsuz olursa

Bende itiraz mı davamı diye fikrini alayım diye görüşmeye gittim şuan spk yetkili denetim şirketi var özelde yani.Bana dediği şu Erin itiraz edersen maddi doğruluk tespiti yapıyorlar bu nedir puanlar doğru toplanmışmı diye bakıyorlar sadece dedi.
Eğer dava açarsan bölge idere mahkemesine itiraz ediyorsun o zaman kağıdın mahkemeye gidiyor ve ellerinde bir cevap anahtarı var ve bu onaylıdır sınav öncesi onaylanmış mühürlenmiştir dedi o sınav öncesi onaylanan100 üzeri 100 lük olabilecek kağıt mahkemeye intikal eder davaya çağrılarak sizin kağıdınız bumu diyede tespit yaptırılır. Komisyonun kriterlerine göre hazırlanmış kağıtla sizin kağıdınız bu sefer içerik olarak karşılaştırılır ve karar olarak da mahkeme sonuçta adayın kağıdı olumlu/olumsuz olarak tekrar değerlendirilmedir şeklinde görüş belirtir demişti. Ve ben eğer normale göre yaptığım halde geçemeseydim kesinlikle bu yolu takip ederek dava açacaktım sorunun puan değerinin 50/50 ve normale göre doğru olduğunu belirten maillerinide delil olarak sunarak tabiki..

kasım sınavına girdim ilk soruyu teorik kapasiteye göre yaptım.ikinci sorunun a şıkkını doğru yaptım ve 20 aldım.şimdi forumda yazan arkadaşları okuyorum benimle hemen hemen aynı şeyleri yapanlar 30-35 almışlar.anladığım tek şey sınav kağıtlarını okuyan bu arkadaşlarda standart denen bişeyde yok :)))yani geçmek yada kalmak ahmet çakarla şansa bak gibi bişey:)kasım sınavından sonra bu mart sınavına girmeye cesaret edemedim.ama gördüm ki değişen bişey yok.yazıklar olsun sadece.......

insanlar sınav olunca yüksek puan alalım diye dua eder bizde sınavı okuyanlar eşleriyle nişanlılarıyla tartışmasınlar psikolojileri bozulmasın diye dua ederken bizim psikolojimiz bozuldu ya pes artık................

unLTD ' Alıntı:
arkadaşlar bende kasım yeterlilikte normale göre yaptım, 2. soruyuda 1-2 şey karaladım ama 40 aldım. puanlama 50-50 denilmişti. itiraz ettim sonuç değişmedi.Yani zeliha-bodrum doğru söylüyor. Eğer gerçekten 1. soruyu yapıpta geçen varsa maliyeti, lütfen bana bildirsin ve en azından dava açayım. teşekkürler

Ben birinci soruyu yaptım, ikinci soruda ise gidiş yolum doğru olsa da cevabım ve kayıtlarım tamamen yanlıştı, birinci soruyu normale göre yaptım, 55 aldım. Ve normale göre yapan çoğu arkadaşın geçtiğini duydum.

geçen dönem benimkide tıpkı senin gibiydi banada 55 geldi .demekki aynı asistanlar okudu kağıtlarımızı diye düşünüyorum.

bu nasıl oluyor akadaşlar geçen sınav 50/50 i diyorsunuz ben mail attım gül hanıma mart ve kasım sınavıyla ilgili mail attı 40-60 dedi.
erin sen mail var elimde diyorsun 50/50 olduğuna dair doğrumudur.
bu nasıl iş bazısı 1.soruyu yapmış geçmiş bazısı 40 la kalmış yokmu bunun standartı

erin elindeki maili gulsQtesmer.org.tr ye gönderirimisin veya bana gönder ben gönderiyim.bu nasıl iş diye sormak istiyorum.
bu arada gül hanıma dedimki bu nasıl iş son hakkı olan arkadaşlar puanlamayı bilmiyor.haksızlık değilmi dedi cevap bile gelmedi

not vermenin standardı yok.........hocanın söylediği sınava giren her adayın kaç dersi var hangi derslerden giriyor kaç hakkı kalmış hepsine bakılıyormuş şansın varsa geçiyorsun .............ruh halleri neyse artık o gün................

ŞEKER ' Alıntı:
not vermenin standardı yok.........hocanın söylediği sınava giren her adayın kaç dersi var hangi derslerden giriyor kaç hakkı kalmış hepsine bakılıyormuş şansın varsa geçiyorsun .............ruh halleri neyse artık o gün................
Ben kimsenin bu tür şeylere baktığına inanmıyorum niye kalıyor insanlar dosya yakıyorlar o zaman.Ayrıca bu kağıtları adam akıllı okuduklarını da zannetmiyorum ,hatta kendilerinin okuduğunu da zannetmiyorum.Son derece hevesli ve azimli Asistanlarına okutturuyorlar.Baştan sona adeletsiz bir sistem Allaha dua etmekten başka çaremiz yok (Biz elimizden geleni yaptık çünkü)

Benim not ortalama 70 arkadaşlar,Maliyet Tek dersim ve son hakkımı kullandım bu sınavda,ilk soruda SMM yi 500.00 Brüt satış karını 250.000 buldum..2.soruyuda kurduğum denkleme göre kadar sonuna kadar götürüp tabloda yerleştirdim.Denkleme 0,10 enerjiyi ilave etmediğimden sonucum sapmalı çıktı ama bunun haricinde gidiş yolu tamamen diğer arkadaşların yaptığı gibi,yani hocaların mantığında şu hasıl olursa,
1.Dağıtım oranlamasını yapabilmiş mi?
2.Bundan sonra denklem kurulucağını biliyormu ve bir şekilde denklemleri eksik yada tamam kurmuşmu..
3.Bulmuş olduğu denklem sonuçlarına göe dağıtım oranlarını dağtımışmı
4.Dağıtmış olduğu dağıtım anahtarları hazırlamış olduğu tabloda yerine koyarak eses üterim gider yerleri toplamanı gösterebilmişmi?
60 puanlık soruda benim gibi sadece denklemi yanlış değil eksik kurduğundan dolayı sonucu yanlış bulan arkaşlara 15-20 puna vereceklerini az da olsa umut etmekteyim.

Umarım hepimizin hakkında hayırlısı olur,beklentilerimiz ölçüsünden gerçekleşir herşey.
Bu kadar emeği ve %90 nı halletiğimiz bu süreci güzel bir şekilde neticelendiririz.

soruları asistanların okuduğunu hepimiz biliyoruz............sizinde değiniz gibi istedikleri bazı maddeler biliniyormu sonrası şans................

inanmak yada inanmamak siz bilirsiniz .............hocanın sölyediği bu ..............adama kalkıp ta yok hocam yalan söylüyorsunuz diyemeyiz dimi...........

yalnız bu sitenin çoğunluğu nedense umut kırmakta üstlerine düşen her görevi yapıyorlar............

iki kişinin cevapları aynı gitiği yollar doğru ama biri kalıyor biri geçiyor zaten iki soru var insan nerde ne yaptığını bilmezmi........

arkadaşlar kimsenin kaç hakkı falan kalmış diye baktığı yok söylüyüm.soru hazırlarken nasıl hazırladıkları dikkatsiz oldukları belli bide girip kimin neyi kaldığına baktıklarını inanmıyorum.bu sınavlara giren asistanlara hasta oluyorum.insanın suratına nasıl bakıyorlar bi halt yicekmişiz gibi.vergi sınavına girdim hesaplama çıktı doğal olarak hesap makinesi götüredim.yanımdaki kızdan istedim veriyordu hoca araya girdi.yasak dedi
bende sınavda dedimki vergi sınavına mı geldik muhasebe sınavına mı geldik bellideğil dedim.
kanun ezberliyoruz.hesaplama soruyorsunuz dedim.biraz çıkıştım anlayacağınız.çarpımları hesaplamaları elle yaptım anlayacağınız.

gerçekleri söylemek umut kırmak değildir bence.herkesin gördüğü ve yaşadığı acı gerçekler sadece...burda yazan bütün arkadaşların yaşadığı sorun aynı.kimin neye göre cevapları okuyup,neye göre puan verdiklerini anlamıyorum ..şu bir gerçekki
mart sınavında ilk soruyu yapıp ikinci soruyu çözmeye çalışan herkese enazından 50-55 verilmeli diye düşünüyorum.gerisi haksızlık olur....

ben size böyle oluyor kesin demiyorum neden ısrar ediyorsunuz hocanın dediği bu diyorum......................bunu söyleyen ercan beyazıtlı...............

maliyetten 1.sorum doğru 2.soru yok
vergiden 1.4 tam doğru 3.soru yoklamaya yetkili olanları yazdım
hukuktan analık sigortası tamam,kollektif şirket tamam,hak ın kazanma yollarını yazdım,heyecandan hak ın tanımını unuttum yanlış yazdım.yarg sorusundan iptal davasını sadece açıkladım

bakalım kaç alacağız.temmuz son hakkım olacak

bencede puanlama öyle olacak çünkü ilk soruda istediği stm tablosunu biliyormu bilmiyormu adamın dediği ben stm yi bilmeyene muhasebeci demem.......
ikinci soru da sonuca bakarsa zaten ..........gerisini kimse düşünmek istemiyor...........

ŞEKER ' Alıntı:

O zaman biz ismimizi yazıp boşuna yapıştırıyoruz notlar verilene kadar onların açılmaması gerekmiyormu en son herkesin notlerı verildikten sonra tükenmez kalemle açılıp bilgisayar işlenmesi gerekiyor.

Ama demekki eğer doğruysa kağıtlar tesmere gider gitmez açılıyor ve şahsa göre değerlendirme yapılıyor

Neyse ben mehmet timur hakkında bir araştırma yaptım hemşerimmiş gidip bir konuşacağım yap bir kıyak diyeceğim hemşerine :) Başka yolu yok herhalde

şeker niye kızıyorsun hoca öyle diyorda yapılanlar olanlar apaçık ortada herkes mağdur durumda.belirsizlik hakim durumda.itiraz sonucuna notları tekrar doğru mu yanlışmı toplandı diye bakanlara ben daha ne diyim.adamlar kağıdı tekrar okumuyorlar.halbuki bizim ne şartlarda ders çalıştığımızı bilmiyorlar herhalde.çoğu kişi evli çoluk cocuğu var.nasıl fadakarlık yaptıkları ortada.ama karşımızdakiler bu kadar fedakarlık yapmıyor.