personel maaş programı

Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan beyazzafer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

1.soru 2.soru meselesi veya kimin neyi bilmediğni tartışmıyoruz.biz puanlamaya karşıyız.2 soru soruluyor ve puanlama 40-60 bu dünyanın hiçbiryerinde yok.ozaman 1 soru sorun kardeşim niye insanlara eziyet yapıyorsunuz.1 soruyu yapan geçer yapamayan geçmez.

sizin söylediklerinize katılıyorum....... bende aynı düşüncedeyim ben ankaradayım ama insanlar onca yoldan gelip 1 soru çözecek sonra bu 40 puandı ..........

itiraz etsen bile sonuca değişmiyor aynı cevap geliyor.............

benim dediğim ortak bir yazıda görüşte toplanalım açalım bayrağımızı ...............
ben burda bunu yaptım şu soruda şunu yaptım kaç gelir acabadan vaz geçelim

YOK ARKADAŞ YOK BİZLERİN HALİNDEN ANCAK BİZLER ANLARIZ. MÜŞTEREK OLARAK HAREKET EDELİM. VE E-MAİL YA DA FAKS YOLULA BU PUANLAMA SİSTEMİNİ ÖZELLİKLE MALİYETE DİLEKÇE İLE BAŞVURALIM.YOKSA HALİMİZ PERİŞAN. MALİYETİ İSTEDİĞİN KADAR ÇALIŞ HANGİ KİTAPTA 3'LÜ MATEMATİKSEL ÇÖZÜLMÜŞ.SÖYLEYİN BANA.

sona maliyet sınavına başlamadan 5 dakika önce arkadaki arkadaş soruların nereden geleceğini ve ne olacağını söyledi.kulağımla duydum. şimdi nasıl bir yorum yapalaım arkadaşlar............!!!!!!!!!!!!!!

aynen arkadaşa katılıyorum.tesmerin bilgilendirme toplantısına gitti arkadaşlar demişlerki son 2-3 yılın sorularına çalışın.ya insanları bu kadar yanlışa sürüklemenin kandırmanın anlamı varmı?hani nerde geçmiş yıl soruları bu gelen sorular s0n 10 senede yok belki vergiden emsal ve hukuktan kollektif şirket vardır.birlik olalım sesimizi duyuralım arkadaşlar bu böyle olmaz olamaz.

bence de eski sorular çıkmış sorulara çalışın çalışın ben görmedim eski sorularda 3 lü denklem yapmadım mali müşavir olamyacammı 3lü denklemi bilmiyorum kardeşim bilmiyorum:):):)

2.sorunun mali müşavirle ilişkisi ilgisi yok.ne 3.lü denklemi ya abuk subuk bir soru

sınavdan sonra ben olsam o arkadaşı bulur sorardım.soruları nerden bildiğini.bizde tahmin yaptık aramızda özellikle ben smmm tablosu ve dağıtım geleceğini hemde matematiksel geleceğini tahmin ettim ve bildim.bu arkadaşta tahmin etmiş olabilir.ben 3 soru gelecek demiştim tahminimde 3.soru eş değer ürün sayısı soracaklar diye belirtmiştim.ama o soru gelmedi matematiksel den de 3.lü geldi yapamadık doğal olarak.

o kadar soru çözdüm 3 lü denklem hiçbir yerde rastlaadım.kaynak ta yok bilgi de yok.millet 2 liyi çözerken zorlanıyor zaten 3.lü nasıl çözsün.matematik bilgisizayıf olabilir.önemli olan kanunları takip edebilme ve yorumlama kabiliyeti.ve muhasebe bilgisi tabiikiii denklemi çözen arkadaşlarda matemetiği iyi olan arkadaşlar

matematikçiye muhasebe sormak gibi bişey bu

arkadaşlar böyle şeylere inanmayın derim..safsata

yapamadığınız havuz problemi varmı:)
beraber çözelim çıkarmı çıkar:):)

TEK DERS

Arkadaşlar tek dersim vardı o da sakın gülmeyin Meslek mevzuatı.Meslek mevzuatının 97 den beri çıkmış tüm sorularını tek tek ezberledim.Fakat öyle yerden sordularki afallayıp kaldım.iki soru hariç gerisi sallama.Sizce sınav komisyon üyeleri tek dersimi son hakkımı diye kriterlere bakıyor mu?Yradımcı olup moral verirseniz sevinirim bu belgeye inanılmay ihtiyacım var.Birde dualarınızı birbirinizden eksik etmeyin.

meslek dersini yeni yönetmeliklerden soruyorlar sanıırm artıkkkkk.........çünkü üzerine basa basa yeni yönetmelikleri okuyun diyorlar gerçi çıkmış sorulara da çalışın diyorlar amaaaaaaaaaa pek çıkmıyor...........

maliyette puanlama ile ilgili mutlaka bir şeyler yapılmalı. mutlaka 50/50 olmalı. arkdaşlar bu konuda fikri olan varsa yapalım.

arkadaşlar maliyetten 100 alanmı geçiyor . hiç 50-55-60-65-70-75 alan yokmu. Ben 1. soruyu % 100 doğru yaptım. 2. soruyuda dağıtım oranlarını yaptım ve dağıtılacak toplam yardmıcı giderlerin denklmeini kurdum. 50-60 arası bir puanla geçmem gerekiyor. ve geçeceğime inanıyorum. Eğer beni bu şekilde geçirmezlerse o zaman % 98 maliyetten kaldı demektir. bu sınavda 2 fakülteye zor sığdık herhalde temmuzda ankara-eskişehir arasındaki boş arazilerde bizi sınava sokarlar. ::)
Bence 1. soruyu bile yapanları geçirecekler. Ümitsiz olmayın

öyle diyorsun ama arkadaşım tesmerden gelen bilgi 40/60 imiş. nasıl olacak bu iş.eğer kalırsak ki öyle gözüküyor. bir daha 1 doğru bile yapma riski bu maliyette çok zor.Arkadaşlar herkes tekrar bir arasın. Dosyamız yanacak mı?

1.soruyu doğru yapanları 2.hiç yapamayanlar geçemez bence ben dahil ama 2.soruda denklem kurmaya falan çalışanları 50 le geçirirler.bu saçma puanlamayı kınıyorum.tesmer e bu milletin hali nolcak hiç mi düşünmiyorsunuz son hakkı olanları diye yazdım cevap bile yok.çünkü verilecek cevapları yokkk

ben illaki son hakkı olanların dosyası yanmasın demiyorum.ben denetim yüzünden dosya yakmış biriyim.ama şimdi maliyetle uğraşıyorum.adam akıllı soru sorsunlar ve puanlamayı kınıyorum.kağıtlara bakanların insiyatifine kalmışız.çünkü bi standart yok.isteyen istediği puanı veriyo gününe göre

merhabalar hafta başından beri bu konu altında yazılanları okuyorum..sonunda bende üye oldum..

bende sınava denetim ve vergiden girdim.4.hakkımdı.sanırım herikisinden de kalıyorum..denetim sınırda ..hocanın ruh haline bağlı..

vergi kesin...hiç beklemediğim sorulardı...

kızgınım..maliyeti ilk sınavda vermiştim..ama iki sınavdır yapılan saçmalıkları okuyorum..haksızlık diz boyu... :'(