personel maaş programı

Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan beyazzafer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

veee NESCAFE isimli arkadaşın vergi hafızlığı sınavı yazısı süper bayıldım tam bize yakışır zeka inceliğinde döşenmiş bir yazı hatta bunuda gönderin veya gazetelerdeki köşe yazarları bu yazıya bayılır. Mali müşavir yapmıcaz sizi derken bizi yazar şair hatta süper bir standapçı yapmışlar neye niyet neye kısmet.

arkadaşlar ben sonuç alacağımıza inanıyorum. allah emeklerimizi boşa çıkarmayacaktır.

ben de kendime göre bişeyler yazıp mail attım bakalım ne çıkacak? umarım yetkililer yerine sekreterleri veya sekreterlerinin sekreterleri okuyup silmez. Eğer cevap gelmezse bir de taahhütlü posta olarak gönderi yapacağım. :(

Sayın meslek yöneticileri ; 07.04.2008
Konu : Mesleki Yeterlilik sınavları hk.
Ben odanızın ,,,, numaralı s.m. ruhsatlı üyesiyim. Mevzuatımızda yer alan mali müşavir olmanın genel şartlarını yerine getirip yeterlilik sınavlarına kasım 2007 ve mart 2008 dönemlerinde girdim. Çok umutlu ve hevesli olarak girmiş olduğum bu iki sınavda da yaşadığım bazı olumsuzluklar beni umutsuzluğa düşürdü. Özellikle soru kağıtlarında puanlama sistemi hakkında bilgi verilmemesi , ders çalışacağım kaynakların belirsizliği , soruların sınav esnasındayken eksik veri sebebiyle iptali ve karar verilme aşamasındaki geçen sürenin ek süre olarak verilmemesi , sınav sonuçlarının açıklanmasının kanunda belirtilen yasal süreyi aşması ve normal sürenin de 2 ay gibi uzun bir süreyi kapsaması ,vergi mevzuatı dersi sınavında normal meslek hayatımda çok kısa bir sürede elimdeki kaynaklarla mevzuata bakıp işlem yapabilmem mümkün olduğu halde bizden mevzuatın ezberlenip kanun maddelerine göre yazılması istemini de anlamış değilim. Sonuçta bu sınava giren bütün adaylar ilgili fakültelerdeki öğrencilik dönemlerinde, bu dersleri ellerinde öğretim görevlilerinin verdiği notlarla, kaynaklarla ve düzenli bir çalışmayla 4 yıllık bir eğitim ve daha sonra 2 yıllık bir staj dönemi sonunda belirli bir disiplin çerçevesinde tamamlayıp mezun olmuş kişilerden oluşuyor?
Muhasebe sisteminde değişen mevzuatı takip edip anlamaya çalışmaktan iş yapamaz hale geldiğimiz bu zorlu dönemde günlük iş yaşantımın yanısıra kendi olanaklarımla hazırlandığım bu sınavlarda yaşadığım olumsuz durumlar benim bu sınav sistemine olan güvenimi ve inancımı çok sarsmış olup önyargısız bir şekilde girmiş olduğum iki sınav döneminin ardındaki izlenimlerim sonucunda da önümüzdeki temmuz 08 döneminde yapılacak olan sınavdan da kendi adıma ne kadar çalışırsam çalışayım yine de geçemem şeklinde bir endişe duymaktayım.
Kısacası 12 yıldır muhasebe mesleğiyle uğraştığım ve birçok konuda iş çevreme faydalı olduğum halde benim ve belki de benden çok daha deneyimli arkadaşlarımızın bu sınav sistemi içinde başarısız sayılarak belge alamaması, bir ders yüzünden sınav dosyasının iptali, 2 yıl gibi uzun bir süre sonra tekrar bütün derslerden sınava tabi tutulmalarının haksızlık olduğu kannatindeyim.
Sizden ricam bizleri okul-öğretmen-öğrenci-sınav psikolojisininn dışında tutarak gerçekten muhasebe mesleğinde çalışan bu işten geçimini sağlayacak olan birer meslek mensubu adayı olarak görerek ezber değil de bilgiye dayalı ve yoruma açık şekilde kendimizi ifade edebileceğimiz şekilde yeterliliğimizin ölçülmesidir.
Konuya gereken önemi göstereceğinizi ümit eder çalışmalarınızda kolaylık dilerim.
SAYGILARIMLA

Benim en önemli ipucum Vergi sorularını hazırlayan kişinin Maliye bakanlığının seçmiş olduğu 3 kişiden biri olmasıdır. Vergi ziyaı + yoklama + kdv emsal bedel + tevkifat bunu gösteriyor.

Arkadaşlar mini anket mi ne varmış habire doldurun diye sms geliyordu odadan bende girdim ve orada mesleki süreç hakında bir soru vardı ona görüş olarak şimdi sizin eskiden benim de yaşadığım saçma sınav sorunlarını dile getirdim ve aday meslek mensuplarının şikayetlerinin birebir dinlenmesi için toplantıların yapılmasını talep ettim. Şimdilik sizin adınıza yapabileceğim bir şeydi bunu yapabildim daha fazlası için inşallah imkanımız olur. Sağlıcakla kalın.

Mali analiz sınavında iptal edilen sorular ile ilgili bir açıklama yayınlanmadı tesmerin sitesinde.Staj başlatma sınavında iptal edilen soru olduğu zaman hemen yayınlanıyor ama yeterlilik sınavıyla ilgili hiçbir bilgi yok.sadece sınav sırasında asistanların söylediği bilgiler yeterlimi görülüyor nasıl bir saçmalık bu.

Arkadaşlar herkes pes ettimi ne oldu kimseden ses yok
mesaj yazan yok bu gün en azından ben yazayım da stajer formu haraket görsün istedim.

Ya arkadaşlar umutsuzluk çok kötü birşey onun için ben diyorum içimizde biraz umut olsun ve belki sınavları geçeriz............
Allah bu yolda mücadele den tüm arkadaşların yardımcısı olsun...........

arkadaşım yok biz böyleyiz ve aslında belkide hak ediyoruz bu muameleyi yağarız gürleriz sonra unutur yada yoruluruz yada amaaan ben öyle yada böyle geçerim banane deriz vazgeçeriz o yüzden zaten bizi iplemiyor bunlar nasılsa alev geçici deyip bize cevap bile vermeye tenezzül etmiyorlar kasımda bile kıyametler koptu dedik ki ortak olalaım dava açalım yok herkes ben yemeği ateşte unuttum bi bakıp geleyim dedi gidiş o gidiş ben allah biliyorki yemin etmiştim dava açacaktım kimseyide beklemeyecektim çok hırslanmıştım halada hırsım geçmedi ama buna fırsat bulamadım çünkü geçmişim geçmekle kalmamış ruhsat almışım neyi dava edecektim ki.Ama hala özlemle birinin hakkını aradığını ve hakkınıda söke söke aldığını görmeden rahat edemiyorum çünkü ben sadece 3 dönem girdim oda derslerimi böldüğüm için bir tek maliyete 3 kez girdim diğer 6 dersimin 3 ünü ilk hakta diğer 3 ünü 2. hakta verdim hele hele bir dönem daha bu stresi kaldıracak gücüm kalmadığını farkettim ve bunu BANA yapmaya kimsenin hakkı yok ve bir daha bu sınava girmeyeceğim ama hakkımıda arayacağım diye kendime söz vermiştim.Hala aklıma geldikçe siteye girip bakıyorum ama sayfada kanımız gibi dondu neden kendimizi kandırmak için türlü bahaneler bulduk ve sinirimiz geçti.

size kendi adıma söz veriyorum herkes bu samimiyetliği göstersin lütfen. eğer buradaki paylaşılan şeyler olmazsa hakkımı sonuna kadar arayacağı. ne gerekiyorsa onu yapacağım...

o koooosssskoca kurum biz varız diye var bizi sömürmek ve kafasına göre takılmak için değil bu topraklar daha ne kooosssskoca haksızlıkları gördü bize hasta adam gözüyle bakarken o hasta adam takatsizliğine rağmen hepsini elinin tersiyle atıverdi buralardan. Biz insanız etinden sütünden yününden faydalınılacak koyun değil.Biz boynumuzu eğersek her zaman bir cellat çıkar.Ben bunu bilir bunu söylerim.

ne yazık ki burada sana katılamıyorum zafer çünkü ben şimdiye kadar haksızlıkla hep mücadele ettiğimi farkettim daha küçücüktüm bulunduğumuz ilçede okula gitmek için geçmek zorunda olduğumuz tren yolu alt geçidi su dolduğu için raylardan geçmek zorunda kaldığımızda herkes mıy mıy söylenirdi ama kimse bir şey yapmazdı ben çocuk aklımla çocukça ifadelerle dilekçe yazıp makiniste verip amca biz bir gün ezilmeden önce lütfen bunu patronuna verirmisin demiştim ve 1 ay sonra geçide su tahliye motoru kondu .Ve ozamandan beri bir şeylerin yapıldığında mutlaka karşılıksız kalmadığını gördüm. Ama uğraşmak gerektiğinin hesabını da hep yaptım ve uğraşmaktan hiç yılmadım ben çocuk aklımla onu yapmasaydım şimdi benim oğlumda raylardan geçiyor olacaktı.Biz bir şeyler yapmazsak bizim çocuklarımızda bunları yaşayacak mı yoksa bize mıymıy konuşmuşsunuz ama bi şey yapamamışsınız mı dicekler.

Erin ve zafer herkes şu anda sizinle aynı şeyleri düşünüyoruz ama herhalde herkes benim gibi kurumlar yapıyor ama sizin için şunları söyleyebiliriz

------

1-Maraşta herhalde bu ay kurumlar ayı değil

2-Yeni büro açanlarının mükelleflerinin kurumlar vergisi beyannamesi muafiyeti var.

Erin hanıma katılıyorum.Haksızlığa karşı mücadele şart.Çok güzel bir cümle hatırlıyorum;" Zalim karşısında pısırık durursan,zalimi TAHRİK etmiş olursun"
Haksızlığa karşı yapılan mücadele sonuç vermeyebilir.Ancak, ÖNEMLİ OLAN haklı olmak ve bunu sonuna kadar savunmaktır............
akin94k.t.m.l. ' Alıntı:
2-Yeni büro açanlarının mükelleflerinin kurumlar vergisi beyannamesi muafiyeti var.

Keşke öyle olsa.Ne yazıkki farklı ve enaz sizinki kadar sıkıntılı bambaşka bir mücadelenin içindeyiz şimdilerde...

maraş kalesini ve yaşar pastanesini gezmiştim 2001 senesinde inşallah tekrar gelirim.maraş a sevgiler

bu arada bu sınavları ne yaptık herkes işe güce daldı sanırım.

beyazzafer ' Alıntı:
arkadaşlar temmuz vergi sınavları kolay oluyor diyorla aslı varmı bu işin

Temmuz sınavları genel anlamda kolay oluyor diye biliyorum.Ama doğrumudur bilmiyorum

Temmuz sınavına soru hazırlarken bahar dan dolayı komisyonun içinde bir yaşama sevinci bir hoşluk falan oluyordur belki daha kolay sorular hazırlıyorlardır.

25 Nisandan sonra daha iyi bir bilgi alışverişi olacak sanırım forumda .bir de temmuz sınavları genelde basit mi geçmiş ? inş.öyle olur da gelenek bozulmaz kurtuluruz.Bir de bu aralar odamızın başında şu seçim hakkı derdi var kızıp da sinirlerini bizden çıkarmasınlar. temmuz sınavında sapıtmasınlar yine...

bakıyorum da herşeyden şüphelenir, herşeyden korkar olmuşuz..bizi paranoyak yaptılar resmen..