personel maaş programı

Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan beyazzafer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Arkadaşlar bugün tesmerden istanbul ve tekirdağ odalarına kargo gönderilmiş sonuçlar kargoylamı geliyor o kargolar sonuçlar olabilir mi

ben de burdayım sessiz takipteyiz.heyecanla bekliyorum :)

mavi81 ' Alıntı:
Arkadaşlar bugün tesmerden istanbul ve tekirdağ odalarına kargo gönderilmiş sonuçlar kargoylamı geliyor o kargolar sonuçlar olabilir mi

olabilir bugün gönderildiyse pazartesi telefon edilir

16 Ocak 2005 Tarihli Resmi Gazete

Sayı: 25702

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliğinden:

Yeminli Mali Müşavirlik ve Serbest Muhasebeci

Mali Müşavirlik Sınav Yönetmeliği

Sınavların Değerlendirilmesi

Madde 17 ? Sınav Komisyonu, bu Yönetmeliğin 16 ncı maddesinde belirtilen notlama yöntemine göre cevap kağıtlarını ve sonucunu notlandırır ve değerlendirir.

Sınav kağıtlarında her sorunun notunun ayrı ayrı verilmesi esastır. Bunların toplamından o konudaki yazılı sınav notu ortaya çıkar.

Sınav komisyonu, adayların her sorudan aldıkları notları ve toplam sınav notunu liste halinde tutanakla tespit eder ve bu tutanaklar sınav evrakı ile birlikte saklanır. Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik sınavlarında staj sırasındaki tezkiye not ortalaması ayrı bir ders gibi tutanakta gösterilir.

Sınav sonuçları, sınavın bitiminden itibaren iki ay içinde Odalarda ilan tahtasına asılmak suretiyle ilan edilir.

Sınav Sonuçlarına İtiraz

Madde 20 ? Sınava katılanlar, sınav sonuçlarına yazılı olarak itiraz edebilirler.

İtirazlar, sonuçların Odalarda ilan tarihinden itibaren 15 gün içinde bir dilekçe ile Birliğe yapılır. Bu itirazlar, Birlikçe en geç 30 gün içinde incelenip karara bağlanır ve sonuç itiraz edene yazılı olarak bildirilir.

şimdi bir hesaplama yaparsak;

ne diyor yönetmelik "sınav bitiminden itibaren değil mi? yani cevap kağıtları komisyona pazartesi gitmiş salı verilmiş veya komisyonun eline geçtikten sonra gibi bir ifade yok.öyle bişey demiyor.sınav nezaman bitti 30 martta o aman 31 mart günü başlangıçtır. iki ay içinde diyor o aman 31 mayısta süre dolar çünkü ;
b.k. Madde 76 - Müddet ay ile veya sene, yarı sene ve senenin dörtte biri gibi birden ziyade ayları ihtiva eden bir zaman ile tayin edildiği surette borç, akdin münakit olduğu gün ayın kaçıncı günü ise son ayın buna tekabül eden günü muaccel olur. Son ayda tekabül eden gün mevcut değil ise borç son ayın son günü ifa olunur

ama 31 mayıstan sonra açıklanırsa ne olur?.valla bk. ya göre

A - BORCUN İFA EDİLMEMESİ

I:BORÇLUNUN MESULİYETİ

1 - UMUMİYET İTİBARİYLE

Madde 96 - Alacaklı hakkını kısmen veya tamamen istifa edemediği takdirde borçlu kendisine hiç bir kusurun isnat edilemiyeceğini ispat etmedikçe bundan mütevellit zararı tazmine mecburdur.

eğer 31 mayıstan sonra açıklanırsa (şimdi çok fantazi bi teklifim olacak) örneğin mayısın 12 ikisnde açıklandı bana 15 gün süre vermiş yazılı olarak başvuru yapayım diye bende o sürenin hepsini kullanıp 26 mayıs son gün itiraz edip 1 ay içinde bana itiraz sonucunu bildirmeleri gerekiyor.yani 26 hazirana kadar.arkadaşların hepsini örgütleyip itiraz edeceksin.binlerce itiraz olacak (gerçi maddi külfeti var ama ne yapalım) komisyonda bu itirazları 30 hazirana kadar inceleyemecekler.ee sonra ne olacak.
2008/2.Dönem; SINAV TARİHİ :19-20 TEMMUZ 2008
İlk Kez Katılacaklar İçin Son Başvuru Tarihi
:5 MAYIS 2008
İnternet Üzerinden Son Başvuru Tarihi
: 30 HAZİRAN 2008
araya bi değişiklik sınav tarihlerini öteleyecekler.değişen yine bişey olmayacak.ama en azından bişey yapmış oluruz.

merhaba arkaşlar,
temmuzdaki sınava 3. girişim olacak denetim,meslek hukuku dersim kaldı ha birde tabi genel hukuku geçmiş olabilirim olmayabilirimde sınav sonuçlarını bekliyorum bende sizler gibi.Arkadaşalr meslek hukunda sadece kanundan çalışmak yeterlimi başka bir kaynak önerirmisiniz.bana yarımcı olursanız çok sevinirim. ;)

Gönderilen kargolar sınav sonuçları olablilir.Ozaman pazartesiye kalır aramalar.Ama ben bugünden umutluyum nedense yaa içimde öyle bir his var

mavi81 ' Alıntı:

Bu bilgi nerden buarada arkadaşım.Kargocularımı takibe başladık artık:)

üstad yigitoğlu yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum

izmir odasınıda aradım istanbuluda ama sonuçlar gelmedi dediler kargoyla kazanan arkadaşalrın sonuçları geliyormuş ama o da gelmemiş siteyi takip edin dediler

mail adresi at göndereyim notları sana...ama eray mercanın kitabını muhaklkak oku

ismmmo ya faks geçilio... kargoyla yollanmıo ...eğer o yollananlar sınav sonucu olsaydı şimdiye kadar bir aranan olurdu ...bugünü de unutalım haftaya kaldı akıbetimizzzzzz

İMREN ' Alıntı:
günaydın..ben bugün açıklanacağını zannetmiyorum.çünkü geçen sınav sonuçlarının açıklandığı gün sabah 8:15 te açtım tesmeri sonuçlar açıklanmıştı.ondan bir önceki akşam yoktu.sanırım gece yükleniyor.

evet geçen sınav gece yarısı operasyonuyla yüklediler

Bu kargo işi nasıl iştir,
Tesmerin işi hesap makinası yerine facit kullanmak gibi birşey... ;D ;D ;D

ne zaman açıklanacağı belli olsun isterse 1 ay sonra olsun ama bir tarih olsun insanlar bu yüzden başka işleri yapamaz oldu.

Arkadaşlar odadan geliyorum, Stajer komisyon başkanıyla tanıştım adam bugün çok zor açıklanmaz haftayı bekleyin dedi. Saat 2de tekrar gitcem
AR-Ge konulu seminere katılcam.Bişey öğrenirsem haber veririm.

aynen herşey belirsiz.Oturdum bilgisayarın karşına bekliyorum..
60 gün öncesi daha kolaydı.Süre dolunca tahammülde edilemiyor.

BETA ' Alıntı:
ne zaman açıklanacağı belli olsun isterse 1 ay sonra olsun ama bir tarih olsun insanlar bu yüzden başka işleri yapamaz oldu.

Kesinlikle katılıyorum. Tek isteğimiz ...../..../....08 tarihinde açıklanacaktır bilgisi.

soylu ' Alıntı:
İMREN ' Alıntı:
günaydın..ben bugün açıklanacağını zannetmiyorum.çünkü geçen sınav sonuçlarının açıklandığı gün sabah 8:15 te açtım tesmeri sonuçlar açıklanmıştı.ondan bir önceki akşam yoktu.sanırım gece yükleniyor.

Ya arkadaşlar geçen ki sınav sabah değil bi önceki akşam 7-8,30 da internette açıklanmıştı. Ben akşam öğrenmiştim.

icinar ' Alıntı:
aynen herşey belirsiz.Oturdum bilgisayarın karşına bekliyorum..
60 gün öncesi daha kolaydı.Süre dolunca tahammülde edilemiyor.
bende 2 ft entegrasyon yapıyorum sonra bir tesmere bir foruma bakıyorum.resmen iş performansımızı bile etkiledi.şuan sonuçlara endekslendi hayatımız sanki.

gülümse1907 ' Alıntı:
soylu ' Alıntı:
İMREN ' Alıntı:

Ya arkadaşlar geçen ki sınav sabah değil bi önceki akşam 7-8,30 da internette açıklanmıştı. Ben akşam öğrenmiştim.
bizim sabah öğrendiğimiz günün akşamı bakmış oalbilirmisiniz acaba..!