Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan beyazzafer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

peki dava açılması halinde sınava bir sonraki sınava girişi engelliyor mu

sn ogün güneş orada itiraz konusu var benim sorduğum dava ile ilgili süreç

hayır dava açılması halinde bir sonraki sınava elbette girebilirsiniz başvurunuzu yaparsınız dava sonucunuza bağlı olarak hareket edersiniz hem dava açıp hemde temmuz sınavına girmeniz mümkün ama eger yürütmeyi durdurma talepli açarsanız sınav yapılmayacağı için her hangi bir kaybınız söz konusu değil tavsiyem ise dava açtığınız gün sınava da başvurun her hangi bir olumsuzluk halinde hiç etkilenmeyin

ya sınavlarda bugüne kadar soru değerleri belirtilmediğinde hep eşit olarak kabul edilmis.
bende maliyet sınavı ile arkadaşlara önerim 40 alınması halinde(birinci soruyu tam yapanlar için) dava açılınca önceki sınavlar emsal alınıp kazanma olasılığı yüksek gibi geliyor. tersini düşünenler düşüncelerini açıklayabilirler

siz hakkınızı aramazsanız hiç kimseye de yakınma hakkınız da olmaz eger komisyonun hak ihlali yaptığını düşünüyorsanız bu düşüncenizi sadece kendi kendinize ya da tesmerde telefona bakmakla görevli birine şikayet etmekle hiç bir şey elde edemezsiniz arkadaşlar hukukun olduğu yerde o yokmuş gibi davranırsanız uygulayıcılarda size yokmuşsunuz gibi davranır
sonuna kadar haklarınıza sahip çıkın

YENİUYE ' Alıntı:
siz hakkınızı aramazsanız hiç kimseye de yakınma hakkınız da olmaz eger komisyonun hak ihlali yaptığını düşünüyorsanız bu düşüncenizi sadece kendi kendinize ya da tesmerde telefona bakmakla görevli birine şikayet etmekle hiç bir şey elde edemezsiniz arkadaşlar hukukun olduğu yerde o yokmuş gibi davranırsanız uygulayıcılarda size yokmuşsunuz gibi davranır
sonuna kadar haklarınıza sahip çıkın

ÜSTAD HOŞSUN İYİSİNDE DAVA AÇTIK KAZANDIK O DERSİ DİYELİM DİGERLERİNİ GENE BUNLAR OKUMUYORMU SONUÇTA GENE ELLERİNE DÜSMEKTEN KORKUYORUZZMM

tabi bunu hukuk hocama da danışacağım avukatlık yapıyor kimileri son hakkına kadar bekle sonrasında dava açarsın diyorlar ama bence haklı olduğun zaman açmak ta yarar vardır
gerçi henüz erken sonuç açıklanmadı ancak şimdiden önlem almakta yarar vardır bence

Bir arkadaşınızdan aldığım özel mesajı yorumsuz olrak aşağıya aktarıyorum.

"Nizam Bey merhaba,

Yeterlilik sonucu bekliyoruz, forumu takip ediyoruz fakat forumdaki mesajlar artık iyice düşmeye başladı. Sayfalarca boş mesaj, kayda değer birşey ararken, bu mesajları okumak ... Yeterlilik sayfası mı sohbet sayfası mı? Gerçekten bilgi paylaşımı yapacak insanlar siteye girmemeye ve takip etmemeye başlıyor. Ben uyarı yapılmasını rica ediyorum.

Teşekkkür ederim ...

Kolay gelsin ... "

ben kaldığım derslerden odanın kursuna gitmeyi planlıyordum ama kurs başlayalı haftalar oldu.

hayır dede 66 malesef sınav sorusunun puan değerini sadece hoca belirler ve kimse de bu nedenle bir talepte bulunamaz diğerlerinin emsal gösterilmesi gibi bir durum söz konusu değil ve bu yönde açılan bir davayı kaybedersin gerek yok

nguroy ' Alıntı:

"Nizam Bey merhaba,

Yeterlilik sonucu bekliyoruz, forumu takip ediyoruz fakat forumdaki mesajlar artık iyice düşmeye başladı. Sayfalarca boş mesaj, kayda değer birşey ararken, bu mesajları okumak ... Yeterlilik sayfası mı sohbet sayfası mı? Gerçekten bilgi paylaşımı yapacak insanlar siteye girmemeye ve takip etmemeye başlıyor. Ben uyarı yapılmasını rica ediyorum.

Teşekkkür ederim ...

Kolay gelsin ... "

imza ...

nguroy ' Alıntı:

"Nizam Bey merhaba,

Teşekkkür ederim ...

Kolay gelsin ... "

Sınav sonuçlarını beklemekten sıkılanlar için

türkiye de mahkeme kararlarının üzerinde başka bir arade söz konusu olmadığı için siz eger dava açtıysanız fakat buna ragmen bir sonraki sınava girmeniz halinde hangi puan esas alınacak diyorsunuz elbette ki hangisi lehibnize ise o esas alınacak kısaca siz dava açtığınızda sınava da girdiniz ama sonuçlardan önce mahkeme kararı ile kazandığınız gibi bir durum oluşursa siz mahkeme kararına göre işlem yaparsınız onlar kagıdınızı yine okumak isterlerse okusunlar keyiflerine kalmış

elbette hoca belirlesin ama bunu kağıtta belirtsin hem tüm sınavlarda 50 50 olan soru değeri nasıl olurda bunda 40 60 olur (olasılıklarla konuşuyoruz tabi) hem not değeri belirtilmediği takdirde sorular eşit değerdedir diye bir söylenti var

arkadaşım kasım sınavı için 50/50 olduğuna dair ogün güneş te mail var isterse tekrar yayınlasın ben o maili forward ettin gül sakmak a bana sehven yanlış verilen bir bilgiden bahsetti.düşünün ciddiyetsizliği ben 2003 ten beri sınavlara giriyorum dosya yaktım 2 sene bekledim şimdi tekrar giriyorum böyle bir puanlama ne gördüm ne duydum

YENİUYE ' Alıntı:
hayır dede 66 malesef sınav sorusunun puan değerini sadece hoca belirler ve kimse de bu nedenle bir talepte bulunamaz diğerlerinin emsal gösterilmesi gibi bir durum söz konusu değil ve bu yönde açılan bir davayı kaybedersin gerek yok

peki hocam tesmerin 29-30 mart tarihlerinde yapılan sınavın sonuçlarını yasada belirtilen sürenin ötesinde açıklaması 29-30 mart sınavının kendileri için iptal istemiyle dava açan kişlere bir hak vereceği konusunda fikrin nedir? son hakkına girmiş bir çok arkadaşımız olduguna eminim. kendim için sormuyorum. yada temmuz sınavı son hakkı olacak kişlerin çalışma zamanı kısıtlandıgından mart sınavının geç açıklanması sebebiyle bir hakları geri alınabilir mi?

değerli arkadaşım bende hukukçuyum merak etme eger dilekçe yazacaksan elbette bunu kendin zaten yazma mutlaka bir uzmandan yararlan ama şu puan olayına gelince olayı çok zorlamak olur son hakkında haksızken dava açacağına haklıyken her zaman dava açmanda yarar var soru kagıdında belirtilmedi diye bir önceki sınavı baz almak söz konusu değil bu işi yokuşa sürmektir ve sonucunda sizin beklediğiniz durum gerçekleşmeyebilir de

ogün güneş şu maili tekrar yayınlarmısın kasım maliyet sınavı için gelen maili teşekkürler

ya benim belirttiğim de o sadece kasım sınavı değil tümü öyle benim iki hakkım daha var hem sadece diğer derslerdede bu durum geçerlidir. Not: Kasım sınavında soru değerleri muhtemelen 50 50 olarak yorumlanmıştır. Çünkü ilk soruyu normal e göre yapanlar geçti