Mart 2008 Yeterlilik Muhasebe Denetimi

Ynt: Mart 2008 Muhasebe Denetimi

YST ne demek istediğini anlamadım.neye ihtiyacım olur diyosun?

Demek istediğim hepimiz kendimizce böyle çalışma planları yapıyoruz. Hatta çalışmalarımız sonucunda kazanacağımız umuduyla gideriz sınava.

Ama sınav sonrası saçma sapan değerlendirmelerden dolayı aldığımız düşük notlar karşısında nerdeyse kafayı yiyoruz. Uzun bir süre sinirden kendimize gelemiyoruz.

Söylediklerimi yanlış anlamayın. Halimize üzüldüğümdendir bu söylediklerim.

anlaşılmıştır.ama benim plandan kastın denetim sırasında yapılanı kendi halime uyarlayıp birazcıkın da espiri katarak söylemekti.o kadar.

forumda yazışmamızın ilk nedeni birbirimize yardımcı olmak, tecrübelerden yararlanmak, ikincisi ise zaten stresli olmamız nedeniyle biraz stres atmak, neşelenmek..

haklısın arkadaşım. Zaten bizim yaşadığımız belkide en iyi moral kaynağımız forum. Paylaşım her zaman güzel birşey gerçekten. ;)

arkadaşlar sizce tms mi spk mı
olacak yaksa meslek yönetmeliklerinden mi
yoksa yeni bi şey daha mı icad edecekler
ayrıca hangi kaynaklardan çalışıyorsunuz

serengeti kardeş ömer dumanın kitabı yeterli bence.Hatta yetiyoda artıyo bile fazlasıyla:)

az da olsa içim ferahladı star kardeş
son hakkım stres beni yiyip bitiriyor

Benimde tek dersim denetim.3. girişim olacak ama geçmem lazım bu dersten çok sıkıldım artık.Ben sadece ömer dumanın kitabındn çalışıyorum geçen sınavdaki soruların hepsi var bu kitapta ayrıntılı olarak.İnşallah bir sürpriz yapıp garip yerlerden soru sormazlarsa bu kitap yetecek gibi.SPK tebliğinden de 1 soru sorabilirler ama ona bakacak zaman kalmadı artık.

mali tablo ilkelerinden gelebilir, yabancı kaynak veya özkaynak grubundan, eğer gelmez ise muhtemelen SPK dan bi soru gelir.zaten 4 soru hadi bilemeden 5 soru sorcaklar.
4 tane ise ;
1- mali tablo ilkeleri
2- g.k.g.d.s.
3- i.k.s. (iç kontrol sistemi)
4- kanıt türleri,toplama teknikleri vs.
5- spk bi soru..
6- çuey bi soru.
eğer şöyle acaip bi kaynaktan acaip bi soru gelmez ise ki geçen mart dönemini hatırlamak bile istemiyom, muhtemelen buralardan gelir gibi geliyo...yani başka ne soracak ki.benim aklıma bişey gelmiyo..tanım felan gelir diyen varmı sahi.tanım gelebilir mi sizce 4-5 tane tanım.

Gelebilir vallahi denetim bu heran heryerden her türlü soru gelebilr.Ama bana da GKDS bir soru gelecek gibi geliyor.Kaç sınavdır sorulmuyor.

valla geçen seneki martta ki gibi olmasında hala daha soruları anlaya bilmiş değilim

mart sınavını bende hatırlamak istemiyorum bütün hayellerimi yıkmıştı...

arkadaşlar akşam oturdum düşündüm.denetimden nereden soru gelebilir diye çok çeşitli alternetifler var.hatta yıllar itibariyle istatiski bi çalışma yapıp hangi konun kaç kere hangi dönemlerde sorulduğuda çıkartılabilir.dolayısıyla çalışma o şekilde düzenlenebilir.fakat benim merak ettiğim denetim sınavının bize, bu işi yapacak meslek mensuplarına, bi şeyler katmasını beklemek mi? yoksa sınava giren sayısının fazla olması nedeniyle eleminasyondaki önemli bi aşama mı?
geçen gün ruhsatını almış, bürosunu açmış bi meslek mensubu ile görüştüm.sonuçta yaptığı şey belli beyannameler,ssk,tekdüzen hesap planı ve vuk çerçevesinde yasal defterlere kayıt,bunları mali tablolara aktar ve doğruluğunu sağlama...bi çoğumuz bunu yapacak.peki denetim bu işin neresinde.Denetimi Planlama, faaliyeti yürütme, nihayetin de raporlama nerede.kim bunu yapıyoo.bağımsız denetim şirketleri ki hepsi spk lisanslıdır.bunu onlar gerçekten yapıyo olabilir.nihayetin adamların mükellefleri borsaya kote olmuş, açıklayacakları fins.tablolar yatırım yapacaklar için önemli olabilir vs.vs.iiyide siz şimdiye kadar kaç tane smmm olupta büro açmış ve mükellefinin açıklayacağı daha doğrusu beyan edeceği tabloları dikkate alarak yatırım yapan o şirkete sermaye koyup kardan pay almak isteyen var.kimse sadace devlet zaten smmm nin yaptığıda vuk kv gv çerçevesinde beyanname hazırlamak. okadar.
denetim sınavından çıktıktan 3-4 saat sonra yada 2 gün sonra neydi bu denetim deyipte cevaplaya bilen varmı merak ediyom?

Geçen seneki mart sınavı mı amann allah korusun.Ayyy öyle bişeyi düşünmek bile istemiyorum büyük hayal kırıklığı olur herhalde.Gerçi son denetim sınavında ilk soruyu görünce yaşadığım hayal kırıklığı kadar olmaz ama.Gelir tablosu ilkeleri:D Sen sınava kadar bakarım diye ilkeleri çantanda taşı.Sonra aceleden bakmayı unut. ve sonra sınava girip kağıdı eline alınca ve ilk soruyu görünce aklına gelsin çantanda bakacağın not olduğu:)))

Çantamdaki notları hatırlayıp, sınawdan 5 dakika önce bakıp Gelir Tablosu İlkelerini çalışan biriyim. :)
Allah(CC) hepinize kolaylık wersin