Mart 2008 Yeterlilik Muhasebe Denetimi

Ynt: Mart 2008 Muhasebe Denetimi

kardeşim o gelir tablosu ilkeleri tek bakmadığım şeydi varlık,kaynak ve özkaynaklar ilkelerini çık iyi biliyodum
şok oldum birde gelir tablosu ilkeleri diğerlerine göre daha az akılda kalacak şeyler
iç kontrolün genel amaçlarınada esas amaçlarını yazmışım
aslında çok kolay bi sınavı kaçırmışım
iki kolayın arkasından bi boru geliyo galiba

arkadaşlar ne olacak bu denetim dersi.

geçen ki sınav kolay ama ters köşeye yattık. gelir tablosu ilkeleri ne hiç çalışmamıştım.

çalışma kağıtlarına bir şeyler yazdık ama olmadı. bu sınava nasipse.

denetim kitabımın her yerine bakıyorum .en ufak bir madde ayrıntıyı kaçırmamaya çalışıyorum.

Bu sınava tahminim bu kasa,alacak, vb hesaplarının denetimin gelir diye tahmin ediyorum.

Offf Offf ordan gelir burdan gelir.Buişin içinden çıkılmaz düşündükçe heryerden soru gelebilir gbi geliyor. Az kaldı 10 gün sonra görecez bakalım nerelerden soru gelebilirmiş :D

arkadaşlar uygulamalı (yevmiye maddeli) sorulardan artık sormuyolarmı
ben çalışmıyorum çalışanınız varmı

Serengeti gelebilir bence.Çünkü geçen sınavdada ben kursa gidiyordum kursda hocaya sormuştuk bilanço-gelir tablosu ilkelerinden soru geleblir mi diye.Çok önce soruyorlardı artık pek sormuyorlar demişti.Ama sonuç meydanda işte.Sorulan sorularda zamanaşımı olmuyormuş malesef:)))

arkadaşlar bence bu dönemde acayip sükse yapacaklar gibi geliyoo. ???kim derseniz tabii ki kurul üyeleri, hiç olmadık yerden 2 soru sorarlar, 2 tanede bildik yerlerden ancak ikisini cevaplarız, oda yarım yanlış olur.yine kalırız gibi geliyoo..40-45 olur sonuç itiraz edersin yine aynı olur.nihayetinde kafayı yersin.aman Allah'ım bunları düşünmek bile insana yetiyo... :o

denetimden benim gibi son hakkı olan var mı?
varsa nasıl durumdalar

denetim baya zor:((((arkadaşlar telaşınız boşa değill...bende sizden bir dönem sonra gireceğim...en çok denetimden korkuyorum:((tek kaynak yeterli değilll, ömer duman kitabıda yeteli değilll bence...yeni basım kaynaklardan çalışmak gerekiyor...spk soru gelir diye düşünüyorum...tüm tepkilere ve ardaki çekişmeye ragmen gelirr..3568 denetimle ilgili olan bölümleri...ve arkadaşların söyledikleri özkanaylara,alacaklara vs gibi ilkeler...bize kursta söylenede bu şu anda...ben şimdiden başladım bu derse, çok detay ve emek istiyor gerçekten...
herkese başarılar...

Senin durum bayağı zor serengeti inşallah soruların hepsi çalıştığın yerden gelir.Ama son hakkı olanın kağıtları daha dikkatli okunuyordur bence.Sonuçta çalıştığını belli eden cevaplar yazarsan bırakacaklarını zannetmiyorum.

HAZAN ' Alıntı:
denetim baya zor:((((arkadaşlar telaşınız boşa değill...bende sizden bir dönem sonra gireceğim...en çok denetimden korkuyorum:((tek kaynak yeterli değilll, ömer duman kitabıda yeteli değilll bence...yeni basım kaynaklardan çalışmak gerekiyor...spk soru gelir diye düşünüyorum...tüm tepkilere ve ardaki çekişmeye ragmen gelirr..3568 denetimle ilgili olan bölümleri...ve arkadaşların söyledikleri özkanaylara,alacaklara vs gibi ilkeler...bize kursta söylenede bu şu anda...ben şimdiden başladım bu derse, çok detay ve emek istiyor gerçekten...
herkese başarılar...

ben ömer dumanın kitabını hiç görmedim,celal kepekçi nin bağımsız denetim isimli kitabından çalışıyorum.kitabın sonunda spk,3568 ve diğer bağımsız denetimle ilgili mevzuatların önemli bölümlerine yer verilmiş.islam çankaya nın kitabına baktım aynen bu kitabın özeti şeklinde ilgilenen arkadaşlara tavsiye edebilirim.ama kitabın heryerine çalışmak gerekiyor sayfa atlamadan çünkü nerden çıkacağı belli değil.ama genel olarak kitap sıkmıyor diyebilirim

Celal Kepekçi, Ersin Güredin, Nejat Bozkurt önerilen kaynaklar arasında ama en çok Celal Kepekçi tavsiye ediliyor paylaşım için tşk. çalışmak kadar çalışılan kaynakta önemli...

Bence kesinlikle Ömer Dumanın kitabı yeterli ben 2 kere girdim denetim sınavına ama sınavlardan önce Ömer Dumanın kitabı elimde değildi.Ömer dumanın kitabını görünce keşke dedim daha önce bu kitaptan çalışıp girseydim. Sorulan soruların hepsi var bu kitapta.Enazından bu dersten geçmeye yetecek kadar soru yapabilirdim bu kitaptan çalışsaydım​
.

star içim rahatladı
inşallah dediğin gibi olur

inş. ama son ders, son hakkı olanların listeleri komisyonda oluyor bildiğim kadarıyla.Kağıtlarını ona göre okumayacaklarsa eğer liste niye olsun ellerinde değil mi serengeti.Geçen sınavda bir arkadaşımın son hakkıydı vergiden sınava girdi ve tam 50 aldı.Sonuçta kağıdı mükemmel bir kağıt değilmiş ama sorularıda kısmen yapmış.49 yada 51 değil dikkatini çekerim tam 50 aldı:)

serengeti bence sen geçeceksin içini ferah tut ...

ben ne yazık ki kalacam galiba, hatlar koptu birden sınav modundan çıktım...

arkadaşlar desteğiniz ve moraliniz için sağolun
inşallah hepimizde denetimden geçeriz

denetimden geçersen ruhsatı almışsındır
diğerleri önemli değil
çünkü onları çalışarak geçebiliyosun

Şahsi fikrim katılmıyorum.
Denetim çalışılarak verilecek bir ders, hemde çok çalışarak...
Maliyet ise çalışmaktan çok özel bir ders, risk seviyesi çok yüksek...
serengeti ' Alıntı:
arkadaşlar desteğiniz ve moraliniz için sağolun
inşallah hepimizde denetimden geçeriz

denetimden geçersen ruhsatı almışsındır
diğerleri önemli değil
çünkü onları çalışarak geçebiliyosun

arkadaşlar e-use cdlerindeki denetim dersi dikkatinizi çektimi.Ömer Dumanın kitabının aynısı.​

sonunda ömer dumanın kitabı nın yeni basımı çıkmış zamanlamaya bak
bende eskisi vardı fotokopi yoluyla çoğaltılmış
iyi bi kitap ama spk konusunda çok eksikleri vardı ah bu kitap bir ay önce çıksaydı

Yeni basımda konularda yeri geldikçe SPK mevzuatına da yer verilmiş..eski basımdan bazı şeyler çıkartılmış ve tabi yenileri de eklenmiş..faydalı bir kaynak ama geç kalmış bir kaynak..