Mart 2009 Genel Hukuk

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan merdiven
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2009 Genel Hukuk

Yukarda bir arkadaş SGK dan çok soru soruluyor.. Bu dersin adı genel hukuk değilmi diye yazmış , Aman dikkat arkadaşlar bu sınavlarda sürekli en son güncel konulardan soru çıkıyor..

Yeni SGK nında 1-2 sınav sonra stres seviyesi düşer ama Hukuğa girecekler aman ha en az 40 puan gelir SGK dan..

Hukuktan Kalanlar Buraya

Sonunda açıklandı arkadaşlar. Belgeyi alan arkadaşları tebrik ediyorum, bizler içinse artık pek vakit kalmadı ve sistemli bir şekilde hazırlanmamız gerekiyor. Arkadaşlar buraya hukuktan kimler kaçla kaldıysa yazsın ve bu kısa sürede çalışmak için bir program belirleyelim acele etmemiz lazım. Ben 25 le kaldım ikinci girişimdi ilk girişimde 5 ders verdim kasımda hukukla finansal tablolar analizine girdim analizden geçtim. Ankara odasına bağlıyım

bende varım hukuktan kaldım :( ve açıkcası kafam çok karıştı yeniden çalışmaya arif hocanın kitabıyla başlamayı düşünüyordum bu kitabın yetersiz olduğunu biliyorum özellikle sgk birde başımıza yargı hukuku çıktı
Arif hocanın kitabına hiç bakmasam mı ağırlıklı ve öncelikli sgk

5763 sy kn mutlaka bakmak lazım (burada iki tane 4447,bir tane 5510,bir tane de 4857 ile teşvikle ilgili değşiklikler ve eklentiler var) malum kriz dönemi bunlar güncel anladığım kadarıyla bu komsiyon klasik soruları sevmiyor.

Merhaba arkadaşlar,
Hukuktan ben de varım. Hukuk benim ilk çalıştığım dersti, odanın kursuna gitmiştim. ilk sınavım iyi geçmişti 60 alırım demiştim; ama 40 almışım, 2. sınavımda da 60 kesin alırım demiştim; yine 40 geldi, 3.sınavımda 50 bekliyordum bana da yetiyordu zaten, ama 30 geldi. En kolay geçeceğim dediğim ders olan hukuktan bir türlü geçemedim , korktuğum ve bana zor gelen derslerden en başta geçtim. Arkadaşlar, Allah yardımcımız olsun, inşallah biz de martta bitiririz bu işi..

ikinci girişim olacak sadece temel hukuk kaldı..arif kocaman'ın kitabına çok iyi hazırlanmıştım.sgk sorusunu yapamadım diğer 2 soruyla 50 alacağımı düşünüyordum.dün sonuçlar açıklandı 35 almışım. 7/7 için o kadar heveslenmiştim ki tokat gibi indi temel hukuk..sağımda 5 parmak temel, solumda beş parmak hukuk yazıyor artık... :P

Bana da keşke ilk soru benzeri sorular gelse.İlk soruyu eksiksiz yapardım girseydim.

arkadaşlar tamam bir soru dediğiniz gibi sgk dan gelse diğer sorular ne olur acaba tahmini olan var mı ben bu defa eskiye dönüş ananim ltd hakkında bilgi diyorum bir soruya siz ne dersiniz

kasım sınavından daha kolay olacağı kesin, çünkü çok zor sınavların arkasından mutlaka ya kolay ya da orta zorlukta sınavlar yapılıyor. 4 soru sorarlar, 2'si arif kocaman'dan olabilir.

Eğer bu sefer de zor sorarlarsa genel hukuk'ta oldukça çok birikme olur. o zaman da temmuz sınavının nispeten kolay olması hemen hemen kesin olur.

Arkadaşlar sosyal güvenlik hukuku notları olan var mı? Şu son değişiklikleri içeren. Hani kursta dağıtılmış olabilir. Gönderirseniz çok makbule geçer.

suzan özdemir ' Alıntı:
arkadaşlar tamam bir soru dediğiniz gibi sgk dan gelse diğer sorular ne olur acaba tahmini olan var mı ben bu defa eskiye dönüş ananim ltd hakkında bilgi diyorum bir soruya siz ne dersiniz
Bencede şirketlerden birini soracaklar, sgk danda tahminimce bu günlerde konuşulan işsizlik sigortasıyla ilgili birşeyler sorabilirler.

Arkadaşlar tavsiyem bildiklerinizi yazmaktan çekinmeyin. Mesela ben tacir sorusunu tam yaptım. 30 puan. yürütmenin durdurulması sorusunu örnek vererek açıkladım. 40 puanlık sorudan toplam 3 cümle yazdım biri yanlış. (30 yaş yazmıştım.) Toplamda 50 aldım. Yani bildiklerinizi tanım şekline dökemiyorsanız örnek vererek yazmak +puan getiriyor. Tavsiye ederim :)

arkadaşlar hukuk sınavı için tahminleri olan arkadşlar varsa ,burada görüşlerini paylaşsınlar ...bu tarz bir yaklaşımın olumlu etkisinin olacağı kanısındayım..

benim tahminim sgk teşviklerinden özürlü veya %5 lik indirim yada aynı puan değerinde 4447 işsizlik sigortası kanunundan kısa çalışma kısa çalışma ödeneği ve ücret garanti fonu çek bono poliçe ayrımı yargılama da iptal ve tam yargı davası ve aralarındaki farklar son olarakda şirket sorabilirler diyorum ama bilmiyorum tam aksi belki daha basit sorarlar inşallah tek temennim

Arkadaşlar tahminim;
1-) Kısa çalışma ödeneği,ücretsiz izin uygulaması veya teşvikler
2-) Şirket tanımı
3-) İcra Hukukundan ilamlı veya ilamsız icrada olabilir.
4-) Arif kocamanın kitabından bir soru.

Kısa Çalışma ve Kısa Çalışma Ödeneği
Bununla ilgili kesin soru gelir çünkü yönetmeliği okudunuz mu bilmiyorum şu anki ekonomik koşullarla ilgili çok güncel bi konu mutlaka bi kere okuyun arkadaşlar gönderdiğim kanunları yükleme sayısı 10 kişi ona göre iyi çalışmalara

bekirtolga ' Alıntı:
Kısa Çalışma ve Kısa Çalışma Ödeneği
Bununla ilgili kesin soru gelir çünkü yönetmeliği okudunuz mu bilmiyorum şu anki ekonomik koşullarla ilgili çok güncel bi konu mutlaka bi kere okuyun arkadaşlar gönderdiğim kanunları yükleme sayısı 10 kişi ona göre iyi çalışmalara
Bencede kısa çalışma ödeneğinden soru gelebilir çünkü 18 şubattada kısa çalışma ödeneğinin süresi uzatıldı tutarı arttırıldı güncel bir soru olabilir.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNİN SÜRESİ VE MİKTARI ARTIRILDI
5838 sayılı22Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanu'' TBMM Genel Kurulu?nun, 18 Şubat 2009 tarihli oturumunda kabul edildi. Sözü geçen Kanun?un 1. maddesiyle, 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu?na eklenen geçici 8. madde kapsamında kısa çalışma ödeneği uygulamasında değişiklikler yapılmıştır.

Buna göre 2008 ve 2009 yıllarında kısa çalışma için yapılan başvurulara münhasır olmak üzere;

- Kısa çalışma için öngörülen azami üç aylık süre, altı aya çıkarılmıştır. Ayrıca Bakanlar Kurulu?na, bu süreyi 6 ay daha uzatma yetkisi verilmiştir.

- Kısa çalışma ödeneği miktarı % 50 oranında artırılmaktadır.

- Kısa çalışma ödeneği olarak yapılan ödemeler, başlangıçta belirlenen işsizlik ödeneği süresinden düşülmeyecektir.

- Bu hükmün yayımı tarihinden önce uygunluk tespiti yapılmış olan kısa çalışma başvurularında süre, işverenin talebi halinde uzatılacaktır.

- Bu hükümler 5838 sayılı Kanun?un yayımı tarihinde yürürlüğe girecektir