Mart 2009 Genel Hukuk

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan merdiven
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2009 Genel Hukuk

Arkadaşlar yeni Sosyal Güvenlik Mevzuatı notları olan var mı?

Banada lazım yeni sosyal güvenlik mevzuatı. Nerden ulaşabiliriz arkadaşlar?

"mart 2009 yeterlilik sınavı" konu başlığına baktım da kimse temel hukuktan çekinmiyor galiba..herkes vergi,maliyet ve denetim üzerine yoğunlaşmış..
ilk kez kasım 2008 sınavına girdim ve temel hukuktan kaldım.tek ders olmasına rağmen
5-6 derse çalışıyormuşçasına daraldım.arif kocaman'ın kitabı bitti ama eksiksiz diyemem oysa kasım sınavı öncesi tabiri caizse yutmuştum kitabı..şimdiyse sadece okudum ve idari yargılama usulü kanununa geçtim..gecenin bir vakti cebelleşiyorum resmen kanunla;ardından sgk gelecek ve zerre bilgim yok kanun hakkında..sgk teşvikler, işsizlik sigortası vesaire neyse de içimde hep bir iş kanunu,icra iflas kanunu ya da ticaret kanunundan ters köşe olacakmışım korkusu var..vergi mevzuatı için derya gibi benzetmesi yapılır, bence temel hukukun içeriğini düşünecek olursak çok daha kapsamlı..umarım tek dersten aylarca sürünmem..
herkese sınav hazırlığında kolay gelsin.
bu yorgunluk... bu uykusuzluk...
bu gece bu kadar yeter

festina lente ' Alıntı:
"mart 2009 yeterlilik sınavı" konu başlığına baktım da kimse temel hukuktan çekinmiyor galiba..herkes vergi,maliyet ve denetim üzerine yoğunlaşmış..
ilk kez kasım 2008 sınavına girdim ve temel hukuktan kaldım.tek ders olmasına rağmen
5-6 derse çalışıyormuşçasına daraldım.arif kocaman'ın kitabı bitti ama eksiksiz diyemem oysa kasım sınavı öncesi tabiri caizse yutmuştum kitabı..şimdiyse sadece okudum ve idari yargılama usulü kanununa geçtim..gecenin bir vakti cebelleşiyorum resmen kanunla;ardından sgk gelecek ve zerre bilgim yok kanun hakkında..sgk teşvikler, işsizlik sigortası vesaire neyse de içimde hep bir iş kanunu,icra iflas kanunu ya da ticaret kanunundan ters köşe olacakmışım korkusu var..vergi mevzuatı için derya gibi benzetmesi yapılır, bence temel hukukun içeriğini düşünecek olursak çok daha kapsamlı..umarım tek dersten aylarca sürünmem..
herkese sınav hazırlığında kolay gelsin.
bu yorgunluk... bu uykusuzluk...
bu gece bu kadar yeter
Aynen katılıyorum, bende geçmiş yıllar sorularını sular seller gibi ezberledim birkaç arkadaştan sgk ile ilgili birkaç not buldum onları çalşıyorum, idari yargılama usülüyle ilgili internetten ders notu indirdim çalışıyorum, ama ya ters köşe olursak diye içimde hep bir korku, gerçi neyle ilgili ters köşe olacağımızıda kestiremiyorum ama kasım sınavını yaşadıktan sonra bunların ne yapacağı hiç belli olmaz diyede içimden geçirmedende edemiyorum. Yani anlamıyorum böylesine mali müşavirlikle çokta girintili olmayan, bu meslekte olmazsa olmaz denemeyecek bir konudan dolayı niye böyle geriyorlar niye böyle kasıyorlar bilmiyorum.

kısa çalışma ödeneği çıkma ihtimali var bunula ilgili 5763 ve 5838'e bakın deha hocaları da üstünde çok durdu.Ayrıca basit olsa da yeni prim oranlarına bakın (5510) bunun üzerinde de duruldu.

çevik çok teşekkürler arkadaşım başka dersler hakkındda bilgi verdiler mi hocalar yada üzerinde durdular mı rica etsem çok mu ayıp ederim senden çok şey mi istemiş olurum

5510 sy kn
sigortalı sayılan-sayılmayan-kısmi sigortalılar-prim oranları ve gss'den yararlanabilenler

Merhaba sosyal güvenlik hukuku ile ilgili ders notları olan varmı? smmm kurslarında dağıtılan ders notlarına ulaşabilsek çok faydalı olur aslında,

evvettt sıra genel hukukta ne menem bi ders bu yaa...hiç tiii almıyodum oysa sınavda oda beni almadı bende alabilirmiyim ders notlarını ::)
[email protected]

arkadaşımız çok yogun galiba ::)geri sayım 7..6..5..4..3..2..1 offff :( :(