Mart 2009 Genel Hukuk

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan merdiven
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2009 Genel Hukuk

arkadaşlar hukuk için de tahmini soruları yazabiliriz...vergi hukundan yazılmış sorulara baktım ...çok başarılı tahminler var kanımca...bu ders için de yazarsak faydalı olacaktır ....

OUTCRY ' Alıntı:
arkadaşlar hukuk için de tahmini soruları yazabiliriz...vergi hukundan yazılmış sorulara baktım ...çok başarılı tahminler var kanımca...bu ders için de yazarsak faydalı olacaktır ....

sınavın kapsadığı kanunlar tam olarak bilinemediğinden cevap verilemiyor ;D

kara delik gibi süreli genişliyor ve ne tarafa genişlediği de belli değil. ya herru ya merru

the accountant ' Alıntı:
OUTCRY ' Alıntı:

sınavın kapsadığı kanunlar tam olarak bilinemediğinden cevap verilemiyor ;D

kara delik gibi süreli genişliyor ve ne tarafa genişlediği de belli değil. ya herru ya merru

artık ne diyeceğimi bilemiyorum...benim işim tamamen şansa kaldı ..çünkü doğru dürüst çalışamadım...
dediğiniz gibi bu derste öyle bir ders oldu ki ...herşey muamma...

2007'de sınava giren arkadaşlarım şöyle yaptılar:

Arif Kocaman + Çıkmış Sorular = 70

2008'de aynı formül:

Arif Kocaman + Çıkmış Sorular = 20

Arkadaşlar ben bir soru olarak Kısa Çalışma Ödeneği çıkacağını tahmin ediyorum. Ne dersiniz?

gokhankum ' Alıntı:
Arkadaşlar ben bir soru olarak Kısa Çalışma Ödeneği çıkacağını tahmin ediyorum. Ne dersiniz?
bende öyle düşünüyorum ..bir de şirketlerin soru gelebilir ...herkesin cevaplayacağı türden bir soru olabilir :)
biraz iyimserim sanırım:)

burada 10 kişi kısa çalışma ödeneği diyor haftalardır, bu kadar konuşulduktan sonra o soruyu unutun derim.

selamlar arkadaşlar, bu üçüncü kez sınava girişim, maliyet ve hukuk derslerim kaldı. acaba elinde hukuk notları olan arkadaşlar [email protected] yada
[email protected] adresine gönderebilirlermi?

şimdiden teşekkürler. sınavda allah zihin açıklığı versin herkese.

the accountant ' Alıntı:
burada 10 kişi kısa çalışma ödeneği diyor haftalardır, bu kadar konuşulduktan sonra o soruyu unutun derim.
niye öyle diyorsun kısa çalışma ödeneği ile ilgili yönetmeliği ve yine bununla ilgili 5763 ve5838 sayılı yasalarda yapılan değişiklikler şu an çok popüler ve güncel konular bence de bu soru kesin gelir

Genel Hukuk sorularını yazacak arkadaş yok mu??

HUKUK

1- Sebepsiz zenginleşme dolayısyla iade (geri verme) borcunun doğabilmesi için gerekli unsurları kısaca açıklayınız.

2- Anonim şirketin kuruluş türlerini kısaca açıklayınız.

3- Fiil ehliyeti kavramını açıklayınız. Fiil ehliyetinin şartlarını sayınız.

4- Limited şirketlerin idare ve temsili kimler tarafından yapılabilir. Açıklayınız.

5- İş Kanunu hükümlerine göre bildirimsiz (derhal) feshi kısaca açıklayınız.

Her soru 20'şer puandır.

ben girmedim ama bu sorular sorulmuş :)

gulsevdam ' Alıntı:
HUKUK

1- Sebepsiz zenginleşme dolayısyla iade (geri verme) borcunun doğabilmesi için gerekli unsurları kısaca açıklayınız.

4- Limited şirketlerin idare ve temsili kimler tarafından yapılabilir. Açıklayınız.

Her soru 20'şer puandır.

kasım 2008 de girenlerin günahı neydi allah sizi bidiği gibi yapsın yazıklar olsun

BEN ' Alıntı:
gulsevdam ' Alıntı:
HUKUK

Her soru 20'şer puandır.

kasım 2008 de girenlerin günahı neydi allah sizi bidiği gibi yapsın yazıklar olsun

Sorular kolaymış Gerçi ben kasımda verdim bu dersi O zaman 40 puanlık soruyu net yapmıştım. Çalıştığım şirkette uygulanabilirliğini araştırırken 1 ay önce okuduğum bir genelgeydi ve aklımda kalmıştı bir çok detayı

Bu dönem sınavlar temizleme sınavı olmuş komple
Çünkü bugünkü sınavların hepsi kolaydı

Ben bir aksilik olmaz ise ilk sınava Temmuzda gireceğim.Bugün ki sorulardan sonra Temmuz'dan ümidi tamamen kestim.Bütün derslerden temizlik yapılmış.Yarın zaten maliyetle analiz var.Onlar zor olsa ne olacak,eninde sonunda onlar verilir, çalışmak o kadar koymaz ama ezber dersler için aynı şey geçerli değil :( neyse hakkımızda hayırlısı.Sınavı iyi geçen arkadaşlarımı tekrar tebrik ediyorum.

işte olması gereken soru zorluk derecesi böyle olmalı.

yazık ki Kasım 2008'de bu dersten sınava girip de son hakkı olanlar resmen yargısız infaza kurban gittiler ya da ateşe atıldılar 1 hakları ellerinden alınarak.

bence bu forumdaki arkadaşların ilgili kişilere bir çok mail atması da, kasım sınavlarının bir çok adayın kaldığının anlaşılıp tekrar sınav kağıtlarının okunması da birlik'i ciddi etkilemiş ki böylesi mantıklı sorulan hazırlanmış bugünkü tüm sözel derslerden.

devamını diliyoruz hocalarımızdan.

ben şuna yoruyorum..bence bugünkü sözel dersleri temizlediler.. yarınki sayısal dersler zor olabilir özellikle ben gireceğim için tek maliyet var benim..işimiz çok zor..sözelleri kolay sayısalları zor yaptılar... kasımdaki sınavda tam tersi olmuştu çünkü.. kasımda sözeller zordu sayısallar kolaydı..

Tek dersim hukuk kalmıştı :) ama artık yok :D

Arkadaşların dediği gibi bu dönem sözel dersler için gerçekten temizlik dönemi oldu.
Ama buradaki temel sorun sınavlardaki sorular arasında dengesizlik olması.Bir dönem veya iki dönem soruları kasıyorlar.İncik cıncık sorular soruyorlar.Ondan sonra bir dönem bakıyorsun böyle temizlik soruları soruyorlar.
Benim dünkü sınav için hiç umudum yoktu aslında.İşlerimin yoğunluğu nedeniyle çalışmaya vaktim olmadı.Sınav için tek yaptığım buradaki arkadaşların şu soru sorulur dediği 3-5 konuya bakmak ve onun dışında geçmiş yıl sorularına göz atmak oldu.Onu da yapmasaymışım bu sınavı gene de verirmişim.

Darısı diğer arkadaşların başına.

Selamlar.