Mart 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Mart 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair

arkadaşlar dosya paylaşım formunda butun derslere ait notların linki var ordan indirin...

Arkadaşlar ben Ankara'dayım. Her sınav öncesi yapılan bilgilendirme toplantısına katılmaya çalışıyorum. Toplantıya gittiğimde söylenen herşeyi kelimesi kelimesine yazarım. Bu yazdıklarımı internet ortamında yararlanmak isteyenlere sunuyorum. Geçen sınavda da yapmıştım bunu ve zannedersem buraya da bir arkadaşımız alıntılamıştı yazdıklarımı. Az çok da faydası oluyor bu toplantılarda söylenenlerin.

Mart ayındaki bilgilendirme toplantısına da gideceğim. Orada aktarılanları sizlere ileteceğim. İnşallah işimize yarayan bilgiler verirler.

Finansal muhasebeye takılan arkadaşıma tavsiyem, bu dersi anlatacak birini bulmanı tavsiye ederim. Böyle bir imkanın yoksa kitapların içinde boğulmamanı ve sınavlarda sorulan tarzda 10'a yakın monografi çözmeni tavsiye ederim.

ankara odasının vergi ile ilgili notları var sanırım benim bi arkadaşım 2007 i kargolayacak ama elinde daha yenisi olan varmı fena değil gibi 2005 ini görmüştüm
ankaralılar sizce nasıldı

İstanbulda bir kaç kişilik bir grup yaparsanız hafta sonu istediğiniz dersi anlatırım.

yeterlilik ' Alıntı:
sudemira ' Alıntı:
genel muhasebe problemleri kitabı mı

600 sayfa evet

bak o kadar eminsen aldırıcam.
kafi diyorsan.

İstersen forumun tamamını arat bu kaynağı bulacaksın,ve eğer verimli çalışırsan kesin geçersin.Çıkmış soruların hepsinin soru şekilleri aynı ve en fazla 3 madde de değişiklik yapılır.Ben senin muhasebeyle hiç bilmediğini farz ederek bu kitabı söylüyorum.Yoksa çıkmış sorulara çalış tamam derdim.

genel muhasebe problemleri 10. baskı. onu aldırıyorum arkadaşlar çok teşekkür ediyorum.
farzınız doğru :) :-[

ayrıca hasan, hala aramızda olman çok güzel. Teşekkürler....

nasıl yaa ben geçen sene aldım 11. baskıydı :D gerçi fark etmez herhalde de yine de incelemek lazım.

nguroy ' Alıntı:
İstanbulda bir kaç kişilik bir grup yaparsanız hafta sonu istediğiniz dersi anlatırım.
nizam bey
kendi adıma konuşuyorum. böyle bir toplantı için vaktim yok.
ancak; sizler gibi insanların kaynak-yöntem konusundaki tavsiyeleriniz bizim için çok önemli.

mesela denetim sınavında risk odaklı denetim diye bir şey sordular. ömer duman ve ersin güredinin kitapları okumuş biri olarak afalladım.

hukuk'da sınav nerelere eğriliyor? medeni hukuk, ticaret hukuku ve iş hukukundan, sgk ve idari yargılamaya mı ağırlık veriliyor. bu konudaki önerilerinizi bekliyorum.

şimdiden teşekkürler

slm arkadaşlar 2.girişimdi 7/5 analiz ve vergi kaldı vergiden neye çalışmamız gerekiyor.bede küçük kanun var ama ondan çalışmak yeterli değil herhalde uygulamada soruyorlar
yardımcı olursanız sevinirim

arkadaşlar bu sayfayı daha yeni gördüm. çok dağıtmışım denetimden geçince ;D ;D ama bende aranızdayım tek ders son 2 hakla vergiiiiiii :( >:(

martta verebilmeyi ümit ediyorum. son hakkıma kalırsa açıklanana kadar kalpten giderim heralde

ortalık çok sakinledi. bende çekileyim paydos saati geldi. herkese hayırlı akşamlar. allah hepimize kolaylık versin ;)

gidemiyom bi türlü ;D 3. yıldızı almışım bu sınavlar sayesinde. vay vay vay ;D ;D

Belgeyi almaya hak kazanan arkadaşların hepsini tebrik ediyorum. Tekrar girecek olanlara da başarılar diliyorum. Benim tek ders vergi kaldı. Başım belada

finansal muhasebe=ercan beyazıtlı mı ???herkes hemfikir mi arkadaşlar ???
sipariş ediyorum.

Vergiden en az 2 maximum 3 bilgi sorusu. kalan soru ya da sorular da bilgiye dayalı yorum şeklindeki sorulardan oluşuyor. bilgi soruları yapılmayacak gibi değil basma kalıp yazılabiliyor ama yorum soruları daha zor. çünkü bilgiyi yorumlama kudreti gerektiriyor.

Uzun lafın kısası 2 bilgi 2 yorum sorusu...

Ama dikkatlice incelendiğinde, asıl üstünde durulan konular hangi ders olursa olsun şu;
her meslek mensubunun bilmesi ve faaliyetinde uygulaması gereken sorular.Örn: indirilecek veya indirilemeyecek gider türleri...Şirket türleri...Beyanname verme süreleri...

Yani çok temel şeyler soruluyor.

hazerfan ' Alıntı:
Belgeyi almaya hak kazanan arkadaşların hepsini tebrik ediyorum. Tekrar girecek olanlara da başarılar diliyorum. Benim tek ders vergi kaldı. Başım belada

:) hoşgeldiniz vergi + fin.muh. :'(