Mart 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Mart 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair

yeterlilik ' Alıntı:
aslıkoç ' Alıntı:
yeterlilik ' Alıntı:
aslıkoç ' Alıntı:
arkadaşlar merhaba. bana 2004 ve daha önceki yıllara ait sınav soru ve cevapları lazım. birkaç yerde buldum ama hep sorular var cevapları varmış gibi yazmışlar ama cevapları yok. yardımcı olabilir misiniz?? :-[ :-[ :-[ :-[

Tesmerin soru cevap,çıkmış sorular kitabını bulmanız lazım.Onda istemiş olduklarınız mevcut.

teşekkür ederim. fakat kitap harici nette bulabileceğim site var mı? aradım ama bulamadım. bazı sitelerde soru ve cevap diye vermişler sadece soru var içinde.

Bırak yılını ben 2006 son dönemi bile zor bulmuştum ve cevaplarıda güvenilir değildi.Netten anca 2007 ve sonrasını bulabilirsin.Sorular var ancak Cevaplar yok,olsa bile yetersiz cevaplar.

evet ya. yine dönüp dolaşıp şu tesmere mecbur ediyorlar insanı. bunlar planlamışlar herşeyi. sınavları bilerek bu kadar geç açıklıyorlar ki kimse doğru düzgün çalışamasın ve geçemesin yine para yatırsın. yine sinirlendim ben >:( >:( hiçbir faydaları yok. staja başlarken staj dosyası diye fotokopi kağıtlarını tutuşturdular elimize birde yine dünyanın parası. aslında o kadar para veriyoruz. kitapları ücretsiz vermeleri lazım. değil kitabı kendi sayfalarındaki soruları bile kaldırıyorlar. nasıl bir kurum bu. üyesini koruyacağı yerde sömürüyor herşekilde. bende gaza geldim yine :-[

gençler iyi günler
ben sınavlara girmedim kızım girdi bende onunla girmiş kadar oldum
sizleri desteklemek için elimden gelen her şeyi yaparım

selam arkadaşlar
bende 4 dersten gireceğim vergi ve hukuk mali talolar ve denetim ,
hepimize kolay gesin

Arkadaşlar bence sınava gireceğimiz dersler için ve daha öncede giren arkadaşlarımızın deneyimlerine dayanarak bu platformda sınavda çıkabilecek sorular hakkında belirli konuları ve birtakım soruları vurgulayalım Bu bize çalışmamız hakkında yardımcı olacak hem şu kısıt lı zaman da bizlere yol gösterecektir
Hemde o konuların daha çok üstünde durarız ne dersiniz ???

Arkadaşlar denetim ve hukuk için artık Ömer Duman ve Arif Kocaman yeterli olmuyor anladığım kadarı ile alternatif kaynak önerebilecek olan var mı?

Denetim için ne yapmak gerek çözemedim 3 keredir 40 la kalıyorum

Vergi hukukundan izlenimlerim VUK 'dan sözel soru sormuyorlar genelde uygulama. Sözel soruları Gv Kdv vede Kurumlardan çıkıyor.
VUK bence amortisman ayırma yöntemleri, vergi ziyaı kesme şekilleri gibi ezber gerektirmeyen ibareleri öğrenmek yeterli diye düşünüyorum. Vede özellikle bu sınavda Kdv den soru bekliyorum. 25 sayfalık her kanundan ders notları var ama nasıl paylaşabilirim bilmiyorum...

temel hukukta hangi kaynaktan çalışmak lazım ???

astaa ' Alıntı:
Denetim için ne yapmak gerek çözemedim 3 keredir 40 la kalıyorum

Arkadaşım şans işi o ben ilk girişte kapak açmadan girdim ne biliyorsam yazdım 52 aldım. Vergiye çalıştım köpek gibi kısa öz ve isteneni yazdım 35 le kaldım.

karapınar arkadaşım aynı dertten muzdaribiz benimde aynı dersler varsa bir yol yordam göster banada çalışalım az kaldı

Derslerde notları olan arkadaşlar her ders için başlık açsa yardımcı olunabilir, ben denetimden okumadığım kitap kalmadı yok adamlar 40 a sabitlediler beni..

vergi hukuku

arkadaşlar geçmiş yıllar sorularından yada herhangi bir kitaptan ezbere dayalı sözel sorular kolaylıkla yapılabilir.... (tabi işi abartıp kaynaklarda olmayan bir soru sormazlarsa)
önemli olan sayısal içerikli vergi sorularını kaçırmamak... bu konuda kaynak tavsiyelerine ihtiyacım var(hatta eminim ki: birçoğumuzun vardır)
gen önümüadeki vergi sınavını kolay bekliyorum şahsen...
tabi işi sıkı tutmak lazım;hele benim gibi son hakkı olan kişiler çok çok sıkı hazırlanmalı

sınav kağıdının altına , son hakkımız olduğunu belirtmek konusunda tecrübesi olan arkadaşlar var mı acaba?
olumlu veye olumsuz bir etki yapar mı?

sudemira ' Alıntı:
4. sınav olacak
2 ders :)

Arkadaşım yanlış anlamazsan bir şey sorucam. Bu finansal muhasebe nasıl 4 sınavdır olmadı. Hani belki yardımcı olabiliriz.

hvl1903 ' Alıntı:
arkadaşlar 4. girişim olucak tek dersim kaldı o da vergi.
sınavlarda edindiğim kanıya göre bir dönem sözel dersler zor oluyor bir dönemde
sayısal dersler. bu mart sınavında sözel derslerin daha ılımlı sorular olucağını düşünüyorum
sayısal derslerden ise kasıcaklar

Katılıyorum arkadaşım. Bu dönem denetim, vergi ve hukuk dökülmüş. Bence de mart sınavında bu derslerden büyük bir temizlik yapmak için fazla kasmayacaklar.

HLM ' Alıntı:
İlk girişimdi. Maliyet 100, fin. muhasebe 72, Denetim 50 ,Temel Hukuk 60 ,maliyet ve denetimden geçtiğim için çok mutluyum. Ama Analiz vergi ve meslek hukuku kaldı. Analiz yoruma dayalı olduğu için korkuyorum. Meslektende elimde kaynak yok yönetmelikler yok. Vergidende neye çalışacağımı pek bilmiyorum.

Ama yinede hukuk ve denetimden kurtuldum.

Arkadaşım bütün yönetmelikler,tebliğler,kanun metni, kararlar vs. hepsi burada mevcut

http://www.istanbulsmmmodasi.org.tr/html.asp?id=139

arkadaşlar hiç umutsuzluğa kapılmayın..benim ilk girişimdi 7de 7 yaptım..1 ay önceden başladım çalışmaya..istemek yeter bence..çok istiyordum 7de 7 yapmayı..bir daha bu stresi yaşamamak ve fark yaratmak adına..İnanın çalıştığınız zaman olmayacak bir şey değil..

aslıBÜYÜK ' Alıntı:
arkadaşlar hiç umutsuzluğa kapılmayın..benim ilk girişimdi 7de 7 yaptım..1 ay önceden başladım çalışmaya..istemek yeter bence..çok istiyordum 7de 7 yapmayı..bir daha bu stresi yaşamamak ve fark yaratmak adına..İnanın çalıştığınız zaman olmayacak bir şey değil..
öncelikle tebrik ederim sizi. hangi kaynaklardan nasıl bir çalışma yaptınız bizimle paylaşabilirmisiniz.
teşekkürler..

Tebrik edrim ASlı Hanım, vergi ve hukuğa nasıl ve hangi kaynaktan çalıştınız acaba?