Mart 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Mart 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair

DEHA'nın yeni vergi hukuku kitabı çıkmış, 420 sayfa.

arkadaşlar 2 ders kaldı vergi ve hukuk ..inanılmaz sıkıntılıyım nasıl çalışacam nasıl edecem bilmiyorum ...hem çalışmaya başlamadım...hem de acaip bir stres sardı beni...

Arkadaşlar bu Deha'nın kursuna giden oldu mu? Faydası olur mu? Birde bir denetim kitabı çıkarmışlar faydası olur mu? Ne çok soru oldu değil mi? ;D

sudemira ' Alıntı:
yeterlilik ' Alıntı:
sudemira ' Alıntı:
sudemira ' Alıntı:
yeterlii ' Alıntı:
günaydın arkadaşlar. 7/1 yaparak rekoru ber kırdım galiba.
:) benim de ilki öyleydi :)

bu arada finansal muhasebe=ercan beyazıtlı idi diy mi? ;D

pardom siz yeterliii imişsiniz ben :) yeterlilik ile karıştırdım :-[

;D ;D ;D ;D

:-[ :-[ :-[

Ara sıra bana da oluyor,Allah allah diyorum ben ne zaman yazmışım bunu diyorum.sonradan fark edince bende gülüyorum ;)

hazerfan ' Alıntı:
HLM ' Alıntı:
İlk girişimdi. Maliyet 100, fin. muhasebe 72, Denetim 50 ,Temel Hukuk 60 ,maliyet ve denetimden geçtiğim için çok mutluyum. Ama Analiz vergi ve meslek hukuku kaldı. Analiz yoruma dayalı olduğu için korkuyorum. Meslektende elimde kaynak yok yönetmelikler yok. Vergidende neye çalışacağımı pek bilmiyorum.

Ama yinede hukuk ve denetimden kurtuldum.

Arkadaşım bütün yönetmelikler,tebliğler,kanun metni, kararlar vs. hepsi burada mevcut

http://www.istanbulsmmmodasi.org.tr/html.asp?id=139

Teşekkür ederim.

Arkadaşlar şimdi hukuğa bakıyorum Arif Kocaman a çalışıyorum bunaek olarak neye bakalım tavsiyeleriniz bekliyorum .

ilk girişimdi denetim hukuk vergi ve meslek huk. kaldı
meslek hukukunu yeni çıkan yasayı çok iyi okumak gerek ben yeteri kadar okumadım sanırım ondan kaldı, vergide kesinlikle sayısal soruları kaçırmamak lazım sorular vergi hesaplaması (kdv gelir kurumlar v.b. gibi) ya da amortisman hesaplaması şeklinde geliyor, hukukta arif kocamanın kitabı genel hukuk için yeterli fakat sgk ve iş kanunu için kesinlikle başka bi kaynak bulun odalarda seminer notları falan oluyor, denetimde ise ömer dumanın kitabı referans kitap ayrıca forumda verilen ders notları yeterli denetimde bütün konuları anlamalı ve denetimin mantığını kavrayarak sorulara o şekilde cevap verilmeli.
Şimdi gelelim bana bütün bunları biliyodun da niye kaldım peki? :-\ :'( işte dünden beri ben de kendimi yiyip bitiriyorum bu yüzden ama yılmak yok toparlanıp azimle tekrardan çalışıcam, daha konsantre ve motive bi şekilde. moralleri yüksek tutalım bu sınavlar geçilmeyecek sınavlar değil çoğunluk benim de kaldığım derslerden kalmış ayrıca daha önce bu sınavlara giren arkadaşların da tavsiyelerini bekliyoruz. herkese kolay gelsin, mart döneminde başarılar. hepimizin son sınav çilesi olur inşallah ;)

Ynt: Mart 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

başvuru yaptığımız derse girmezsek hakkımız gidiyor mu bilen var mı

arkadaşlar forumu ne zamandır takip ediyorum çok faydalı yazılar yazılıyor.Herkese teşekkürler.Mart sınavına çok az kaldı bunu herkes biliyor hangi kaynakları seçeceğemi bilmiyorum ders çalışmak zor değil çalışılır da hangi kaynak yanlış bişeye çalışmak istemiyorum kimse istemez zaten maliyetten kaldım kurstaki hocanın notlarına çalıştım 90 bekliyodum 40 almışım 40 almakta beter bişey 50 ye az kalmış oluyo ya insan çileden çıkıyor 15 alıp kalsam sorun değil yani, yurdakul çaldağ hocanın kitabına çalışan varmı soruyorum çalışıpta geçen varsa ona çalışcam beni bilgilendirirseniz sevinirim ???

G.KAHRAMAN ' Alıntı:
arkadaşlar forumu ne zamandır takip ediyorum çok faydalı yazılar yazılıyor.Herkese teşekkürler.Mart sınavına çok az kaldı bunu herkes biliyor hangi kaynakları seçeceğemi bilmiyorum ders çalışmak zor değil çalışılır da hangi kaynak yanlış bişeye çalışmak istemiyorum kimse istemez zaten maliyetten kaldım kurstaki hocanın notlarına çalıştım 90 bekliyodum 40 almışım 40 almakta beter bişey 50 ye az kalmış oluyo ya insan çileden çıkıyor 15 alıp kalsam sorun değil yani, yurdakul çaldağ hocanın kitabına çalışan varmı soruyorum çalışıpta geçen varsa ona çalışcam beni bilgilendirirseniz sevinirim ???

Arkadaşım ben sana maliyet muhasebesi için ısrarla İslam Çankaya kitabını öneririm. Benim İlk girişimdi sadece islam çankayadan çalıştım maliyete ve 100 aldım. Tabi geçmiş yıl sorularınıda çözmüştüm.

sağol yanıtın için islam çankayanın kitabı da var evde benden önce abim girdi sınava o ilk seferde 55 aldı sınavdan o da bizim kurstan katıldı islam çankaya ya kesinlikle çalışma dedi ben de bakmadım.eminsin yani islam çankaya ya çalış demekle zaten 100 almışsın tebrikler

ya inanın kafam çok karıştı ikiniz de 100 almışınız benim elimde olan iki kaynaktan ben onlara hiç bakmadım hangisini daha kolay çalışırım hangi dönemde aldınız bi de o 100 puanı yurdakul hocanın ki mor kitab deme bi de diyolar ki yurdakul hoca komisyondaymış felan diyolar bunlar doğrumu kendi kitabını istiyomuş felan diyolar

G.KAHRAMAN ' Alıntı:
sağol yanıtın için islam çankayanın kitabı da var evde benden önce abim girdi sınava o ilk seferde 55 aldı sınavdan o da bizim kurstan katıldı islam çankaya ya kesinlikle çalışma dedi ben de bakmadım.eminsin yani islam çankaya ya çalış demekle zaten 100 almışsın tebrikler

Teşekkür ederim. Ayrıca eminim. Bazı kişilere göre kasım sınavı kolaydı. Ama Ben İddia ediyorum başka sorularda sorulsaydı İslam Çankaya'nın kitabı yeterli gelirdi. Hiç kaynak aramaya gerek yok bence tabi yinede bu senin kararın araştırmakta haklısın. Mesela bende analizden kaldım ve yaterli ve anlaşılabilir bir kaynak arıyorum.

HLM ' Alıntı:
G.KAHRAMAN ' Alıntı:

Teşekkür ederim. Ayrıca eminim. Bazı kişilere göre kasım sınavı kolaydı. Ama Ben İddia ediyorum başka sorularda sorulsaydı İslam Çankaya'nın kitabı yeterli gelirdi. Hiç kaynak aramaya gerek yok bence tabi yinede bu senin kararın araştırmakta haklısın. Mesela bende analizden kaldım ve yaterli ve anlaşılabilir bir kaynak arıyorum.

analiz için odanın vermiş olduğu mavi bir kitap var, analiz uygulamalarıydı sanırım.
1 defa okuyarak girdim 85 aldım. çok güzel ve yanılmıyorsam 80 sayfa falan. müthiş öz ve anlaşılır.