Mart 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Mart 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Temenni çok güzel bir çalışma yapmışsın,Emeğin için çok teşekkür ederim kendi adıma.

G.KAHRAMAN ' Alıntı:
arkadaşlar forumu ne zamandır takip ediyorum çok faydalı yazılar yazılıyor.Herkese teşekkürler.Mart sınavına çok az kaldı bunu herkes biliyor hangi kaynakları seçeceğemi bilmiyorum ders çalışmak zor değil çalışılır da hangi kaynak yanlış bişeye çalışmak istemiyorum kimse istemez zaten maliyetten kaldım kurstaki hocanın notlarına çalıştım 90 bekliyodum 40 almışım 40 almakta beter bişey 50 ye az kalmış oluyo ya insan çileden çıkıyor 15 alıp kalsam sorun değil yani, yurdakul çaldağ hocanın kitabına çalışan varmı soruyorum çalışıpta geçen varsa ona çalışcam beni bilgilendirirseniz sevinirim ???

Bu konuda da şöyle yardımcı olabilirim;Konu anlatımları için kesinlikle İslam çankaya'ya çalış.Daha sonra yurdakul çaldağ varmış ya sende,Ordan soruları çözmeye çalış ve anlamadıklarını tekrar çankayadan telafi et.Ve en sonunda da çankaya'nın sonundaki çıkmış maliyet sorularını çöz.Sen bile şaşıracaksın sınavın ne kadar kolay olduğuna.

sudemira ' Alıntı:
:-\ inanın hiç bir fikrim yok. forumda belki elinde olup scan edebilecek arkadaşlar olabilir. malesef benim böyle bir imkanım yok. arkadaşlar zehir gibi. :) yardımcı olacaklardır.

:) yanılmadığımı görmek beni memnun etti.

Allah, gönlünüze göre versin :)

murat dersanesinin analiz notları var benim pcmde arkadaşlar

isteyeniniz olursa paylaşırım ...

smmm nurcan

Lütfen arkadaşım paylaşırmısın rapıd sitesine yüklersen iyi olur bekliyorum.teşekkürler.

nurcan hanım analiz notlarını bana gönderirsen sevinirim artık o dersten kurtulmak istiyorum ama elimdedüzgün bir kaynak yok
şimdiden teşekkür ederim

Arkadaslar hukukta biliyorsunuz son sınavda işsizlik sigortasından bir soru vardı. Ben hayatımda okumamıştım. Bir soru da vergi hukuku ile ilgiliydi. Bu konuda yorum alabilir miyim? Hukukta hangi konulardan sorular çıkıyor? Birisi söyleyebilir mi? Ben sıralayım bildiklerimi;

1- Temel Hukuk
2- 5510 sayılı SGK
3- İş Kanunu
4- İşsizlik Sigortası (Gördük soruyorlar:))
5- Borçlar Hukuku
6- Ticaret Hukuku
7- Değerli Kağıtlar

Başka var mıdır? Bunlara en iyi nereden çalışılabilir sizce?

temenni ellerine sağlık,güzel bir çalışma olmuş.

Arkadaşlar,temenni arkadaşın çalışmasından da anlaşılacağı gibi son 20 hukuk sınavında sorulmuş 49 farklı soru var.Her sınav için 4 soru dersek 20 sınav için sorulması gereken 80 soru için 49 soru seçilmiş ve bunlar sorulmuş.Bu 49 sorunun 25 tanesi birden fazla çıkmış,yani minimum %50 si tekrar etmiş.
Yanlız bu istatistikteki ilginç sonuç ise şu.Sınav komisyonu değiştikten sonra (ki yanlışım varsa arkadaşlar düzeltsin,son 4 sınavı değişen komisyon hazırladı) tekrar eden soru yok :) son 5 sınavda 19 farklı soru sorulmuş.
Yani kısacası Allah yardımcımız olsun.
Benim de sadece hukuk kaldı.Mart sınavı için SGK yı ve dava türlerini ezberleyip 3-5 de tanım üzerinde durmayı düşünüyorum.sadece 50 lazım.Bakalım kısmetse olur.
Ama son 3-5 sınavda çıkan vergi hukuku,meslek hukuku ve temel hukuk sınav sorularının hazırlanış mantığından anladığım şudur ki komisyonun amacı hukuk mezunlarını SMMM yapmak ve işletme iktisat mezunlarını da sıkıştırabilecekleri kadar sıkıştırmak.
Herkese kolay gelsin.

Dogru söylüyosun da. Konu listesi yazmıştım, eksik bir konu var mi? Arkadaşlar bunlar dışında bir yerlerden çıkar mı sizce?

temenni çok güzel bir çalışma olmuş. Sağol.

runo00 ' Alıntı:
Arkadaslar hukukta biliyorsunuz son sınavda işsizlik sigortasından bir soru vardı. Ben hayatımda okumamıştım. Bir soru da vergi hukuku ile ilgiliydi. Bu konuda yorum alabilir miyim? Hukukta hangi konulardan sorular çıkıyor? Birisi söyleyebilir mi? Ben sıralayım bildiklerimi;

1- Temel Hukuk
2- 5510 sayılı SGK
3- İş Kanunu
4- İşsizlik Sigortası (Gördük soruyorlar:))
5- Borçlar Hukuku
6- Ticaret Hukuku
7- Değerli Kağıtlar

Başka var mıdır? Bunlara en iyi nereden çalışılabilir sizce?
bende hukukdan çaktığım için (30) biraz araştırdım. Şöyle karar verdim;

temel hukuk, iş kanunu borçlar hukuku, medeni kanun, ticaret hukuku ve değerli kağıtları; Arif Kocamanın kitabından,

5510 sgk ve sağlık sigortası; 5502 kurum kanunu, 4447 işsizlik sig kan, 2577 idari yagılama kanununu; kanun metinlerinden çalışmaya karar verdim. (resmi gazete, başbakanlık mevzuat ve adalet bakanlığı sitelerinde düz metin olarak var)

nurcan arkadaşım bana gönderebilir misin analiz notlarını rica etsem

Temenni çok teşekkürler. Seninle aynı fikirdeyim. Aynı çalışma programını ben de yapacağım. Açıkçası ben bu sefer hukukta daha kolay sorular soracaklarını düşünüyorum.

nurcan hanım notlarınızı bende rica edebilir miyim.teşekkürler.

runo00 ' Alıntı:
Temenni çok teşekkürler. Seninle aynı fikirdeyim. Aynı çalışma programını ben de yapacağım. Açıkçası ben bu sefer hukukta daha kolay sorular soracaklarını düşünüyorum.
Medeni kanun, borçlar kanunu, ticaret kanununda kanun metninde işin içinde çıkmamız mümkün değil. her üçüde çok uzun kanunlar. Arif Kocaman çok güzel özetlemiş. Ama tesmer ters köşe yapmak isterse yapacak bir şey yok. ;D ;D ;D

O risk her zaman var ama. Oku oku avukat olacak halimiz de yok yani :). Adamlar hayatta hiç kullanmadığın yerden soru sorabiliyorlar. Arif Kocaman'ın kitabını ben de alayım o zaman. Yeni baskısında içine yeni SGK koyulmuş mudur acaba? Alan/Bilen var mıdır?

arif kocaman ın son baskısı 2007 yılında arkadaşlar.Yani sgk ile ilgili yine kanun metnine kaldık.Usul hukuku da ayrı dert.Tanrı tesmer e zeval vermesin.Başarılar herkese

river ' Alıntı:
arif kocaman ın son baskısı 2007 yılında arkadaşlar.Yani sgk ile ilgili yine kanun metnine kaldık.Usul hukuku da ayrı dert.Tanrı tesmer e zeval vermesin.Başarılar herkese
ben 2005 modelini ;D okumuştum. 2007 modelini ;D sipariş verdim. sgk olması lazım. çünkü sgk 2008 de yürürlüğe girdi ama 2006 yılında kanunlaştı.

Benim bildiğim 2007 baskısında son değişiklikler yok.