soru kağıdı önümde. bu harcamalardan hangisi gider hesabına borç yazılır diyor. yani sadece bir tanesi gider onu bulmamızı istiyor. fazla bilgi göz çıkarır mı bilmiyorum ama. bence makinanın montajı da maliyete atılır. aylık bakım da maliyete atılması gerekmiyor mu. çünkü bu makinanın değerini artıran bir işlemdir. bilmiyorum ben böyle düşündüm ve makine alımında kullanılan kredi faizleri gider olarak finansman giderine kaydedilir yazdım.StajyerNail75 ' Alıntı:soruda hangi harcalamalara gider yazılır diyodu ama ben yapılan bütün harcamalara yapılacak kayıtları yazdım.
Kullanılan kredilerin fazileri yılsonuna kadarki kısmı makinenin maliyetine, sonraki yıllardakilere ise seçimlik olarak ya makinenin maliyetine yada finansman giderine kaydedilir dedim yanına da parantez içinde 163 nolu VUK tebliğ dedim
taşıma ücreti makinenin maliyetine
makinenin montajı ile aylık bakım ücretini gider hesabına yazılır dedim...
StajyerNail75 ' Alıntı:ama arkadaşım değer artırıcı unsurlar sıralanırken her zaman bize öğretilen ve kitaplarda parantez içinde bakım-onarım tamir hariç denirdi..yani gider olması lazım aylık bakımın.. aylık bakım değer artırıcı özellik değil diye düşündüm
makine alımında kullanılan kredi faizleri ilk yıl maliyete sonraki yıllar ya maliyete yada finansman gideri olarak dikkate alınmalı..