Mart 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Mart 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Arkadaşlar bilgiğim kadarıyla bu sınav sistemi tartışma konusu ve toefl sınavı gibi bir sistem düşündüklerini duydum. evet bencede sınavda bir standart tutturmaları gerekli fakat yazılı sınavdaki standart tutturmak demek kalıplaşmış sorular demektir. Çözüm bence ÖSYM nin yapması gerekli toefl benzeri yada olmasada test usulü bir sınav ve ikinci aşama mülakat olabilir.

M.Gür ' Alıntı:
Arkadaşlar bilgiğim kadarıyla bu sınav sistemi tartışma konusu ve toefl sınavı gibi bir sistem düşündüklerini duydum. evet bencede sınavda bir standart tutturmaları gerekli fakat yazılı sınavdaki standart tutturmak demek kalıplaşmış sorular demektir. Çözüm bence ÖSYM nin yapması gerekli toefl benzeri yada olmasada test usulü bir sınav ve ikinci aşama mülakat olabilir.
mülakat demek torpil demektir

arkadaşlar hepinize çok geçmiş olsun .güzel bir sınav geçirmişsinzdir inşallah.vergicilerden çok umutluyum.notlarımı çalışan arkadaşlarımın 50 geçer notu kesin alıp bitirmeleri lazım.dilerim hepiniz geçmişsinizdir.

ben mart sınavı için hukuk ve vergi başvurusu yapmıştım. ama kasım sınavının zorluğunu gördükten sonra vaktim yeterli olmadığı için sadece oturdum deli gibi hukuk çalıştım ve büyük ihtimalle hukuktan geçtim. vergiye korkudan girmedim. eğer vergi kötü geçerse moralim bozulur ve bildiğim hukukta da panik olup yapamam dedim .stratejik hata yaptım ve sonuç olarak vergideki hakkım yanmış oldu. ahh keşke girseymişim vergiye...ne bileyim...şimdi bu dertten tamamen kurtulmuş olurdum:( ümit edelim de temmuz sınavı da böyle makul olsun.

bu arada belgesini alacak tüm arkadaşlara kocaman tebrikler, yolunuz açık olsun :D

sn perla lütfen dikkat o site dolandırıcı ben aldım cd leri açıköğretim fakültesi tv dersleri ni izinsiz olarak çoğaltıp satıyorlar kesinlikle bizim sınavla alakası yok ben yasal takip başlattım sonuç bekliyorum

merhaba be mart 2009 smmm denetim sınavına girdim sınav çok iyi geçti fakat heyecandan sanırım cevap kağıdına imza atmayı unuttum bütün kimlik bilgilerimi yazdım ama imzalamayı unuttum , görevli de uyarmadı çok endişeliyim bukonuda bilgisi olan arkadaş varsa lütfen yanıtlasın tşk.

umutckmk ' Alıntı:
merhaba be mart 2009 smmm denetim sınavına girdim sınav çok iyi geçti fakat heyecandan sanırım cevap kağıdına imza atmayı unuttum bütün kimlik bilgilerimi yazdım ama imzalamayı unuttum , görevli de uyarmadı çok endişeliyim bukonuda bilgisi olan arkadaş varsa lütfen yanıtlasın tşk.

Sorun olacağını sanmıyorum. Benzer sorunları gördüm duydum sorun çıkmadı. Bunda da çıkmaz bence... ;)

tşk ederim biraz içim rahatladı
ama yine de yarın tesmer i aramayı düşünüyorum
sağlıklı bi yanıt alacağımı sanmıyorum ama....

simera vergiyeden girmedim ama hukuktan girdim demişsin.para yatırdığın halde sınava girmezsen sadece paran yanıyo hakkın yanmıyo.bende bunu biraz geç öğrendim ama bundan eminim tesmere 5 kez sordum.para yatırıp başvurduğun halde sınava girmezsen o derten hakkın yanmıyo.

çok adaletsiz bi sınavdı gerçekten kasım sınavınada girdim ve artık son haklarıma doğru yaklaşıyorum.sınavı adaletsiz bulmamın sebebi ise kasım çok geç açıklandı 20 gün kadar marttaki sınavda her yıl ayın sonunda olurken 15 gün erken oldu seçimler nedeniyle.yani bizim yaklaşık 35-40 günlük bi kaybımız oldu.ve bende para yatırdığım halde vergi ve hukuğa çalışamadım ve girmedim.sınavlarda kolaymış gerçekten kasıma göre.şimdi kara kara düşünüyoruz temmuz sınavı nasıl olcak :-\ temmuzda kasacaklarmı yine ne dersiniz arkadaşlar ???bu komisyonun ilk sınavıydı merhaba dediler...

pekin81 ' Alıntı:
çok adaletsiz bi sınavdı gerçekten kasım sınavınada girdim ve artık son haklarıma doğru yaklaşıyorum.sınavı adaletsiz bulmamın sebebi ise kasım çok geç açıklandı 20 gün kadar marttaki sınavda her yıl ayın sonunda olurken 15 gün erken oldu seçimler nedeniyle.yani bizim yaklaşık 35-40 günlük bi kaybımız oldu.ve bende para yatırdığım halde vergi ve hukuğa çalışamadım ve girmedim.sınavlarda kolaymış gerçekten kasıma göre.şimdi kara kara düşünüyoruz temmuz sınavı nasıl olcak :-\ temmuzda kasacaklarmı yine ne dersiniz arkadaşlar ???bu komisyonun ilk sınavıydı merhaba dediler...

Komisyonun değiştiğini nerden biliyorsunuz? kesin mi ?

ARKADAŞLAR HERKESE MERHABA TEKRAR TEKRAR GEÇMİŞ OLSUN!!!
sölemek istediğim bişey var oda bazı arkadaşların yorumlarını okudum ama anlayamıyorum yani bazı stajyer arkadaşların ne değini anlamak gerçekten mümkün değil arkadaşlar komisyon değiştimi değişmedimi bilmiyorum ama kolay soruyolar niye kolay sordular zor soruyolar niye zor soruldu deniliyo kolay die bişey yoktur bu kadar kolay olsaydı başarı oranı %6-7 lerde olmazdı herkes başarırdı yorum yapan arkadaşlar ya gerçekten çalışmadılar yada gerçekten çok iyi hazırlandılar ama kendim için konuşuyum zora hazırladım kendimi ama bazı soruları banko verdiler tabi ters köşe olduk bazılarımız onun için diyeceğim olmuşla bitmişe çare olmuyor arkadaşlar herkese tavsiyem biraz daha duyarlı olmanızdır sonsuz saygı ve sevgi çerçevesinde herkese başarılar diliyorum umarım herkes hakettiğini alacaktır kimsenin bundan şüphesi olmasın...

osman özdemir ' Alıntı:
ben ilk defa girdim sınava. meslek ve hukuktan girmedim. diğer 5 dersten girdim ve oldukça kolaydı. ama bu kolaylığın altında birşeyler aramıyorum. bazı arkadaşlarımızın ilginç düşüncelerini okudum. geçmiş dönemlere baktığımda bazı sınavlarında oldukça kolay olduğunu gözlemledim.türmobun smmm ruhsatlarından alacağı ücret ile kalkınacağını düşünmüyorum.evet mart sınavının koılay olduğu konusunda bende hemfikirim. ama lütfen bunun altında kişi ve kurumları yıpratıcı onları zan altında bırakıcı açıklamalardan uzak duralım

Arkadaşım yanlış anlaşılma olmasın amaç türmob yada tesmeri zan altında burakmak değildi orada espirili yapmaya çalışmıştım ;D

art sınavında ,bekelenen sorular geldi ,vergiden gmsi soracakları beklenen bişeydi,diğer derslerde de banko konular vardı, yani çalışanın gecebilecegi bi sınavdı

foruma yazı gonderirken yazdıklarımı goremeiyorum, bi sorun mu var acaba?!?:S

kravat ' Alıntı:
Bir soruda benden 45 ten kalmak varmı sonuç 50 ye tamamlanıyormu daha doğrusu maliyetten 45 le kalınıyormu yani böyle 45 almışsa elliye tamamlama falan varmı maliyet acayip geriyorda beni

belki sorunuza yanıt olur ben bir dersimden 48 ile kalmıştım. hala o dersi geçmeye çalışıyorum

Arkadaşlar bu vergi cevapları ile bilgisi olan varmı : Gelirin tanımına murat demiş
CEVAP 3-Gelir kavram olarak belli bir zaman kesiti içinde alım gücünde artış şeklinde ortaya çıkan bir akımdır. Bu tanımla servetin statik durumundan farkı ortaya çıkmaktadır. Gelir kavramının vergi sistemimiz açısından değerlendirilmesinde iki kuram ön plana çıkmaktadır. Bunlar kaynak ve safi artış kuramlarıdır. Kaynak kuramına göre belli bir üretim faaliyetine katılma sonucunda elde edilen ekonomik değerler gelir olarak kabul edilmektedir. Bu kuramda üretim faktörlerinin üretim sürecine katılması önem kazanmaktadır. Yine üretim sürecinin sürekli olarak faaliyeti sonucunda gelir olarak nitelenecek olan ücret, rant, faiz ve kar ortaya çıkması gerekmektedir. Buna karşın safi artış kuramında satın alma gücünde belli bir dönem içinde ortaya çıkan artış gelir olarak kabul edilmektedir. Bu gelirin hesaplanması için dönem başı ile dönem sonu servet arasında ortaya çıkan artış miktarı ile kişinin dönem boyunca yaptığı tüketim harcamalarının toplanması gerekmektedir.

deha demiş; Gerçek kişilerin gelirleri gelir vergisine tâbidir. Gelir bir gerçek kişinin bir takvim
yılı içinde elde ettiği kazanç ve iratların safi tutarıdır.

ben sadece bir cümle yazdım.

deha demiş; Gerçek kişilerin gelirleri gelir vergisine tâbidir. Gelir bir gerçek kişinin bir takvim
yılı içinde elde ettiği kazanç ve iratların safi tutarıdır.

ben de böyle dedim. ve doğrusu da budur. murat aşmış :)

teşekkürler sudemira.
Murat demiş:
Günlük kasa, günlük perakende satış ve hasılat defterleri ile serbest meslek kazanç defterine işlemler günü gününe işlenir.
deha demiş
Günlük kasa, günlük perakende satış ve hasılat defterleri ile serbest meslek kazanç defterine işlemler günü gününe işlenir. sonra demiş "Günlük kasa, günlük perakende satış ve hasılat defterleri" kalktı.

son soruda birisi kanun yazmış birisi yazmamış.

Şu tesmer cevapları açıklasa bari de şu farklı cevaplardan kurtulsak.