Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan okan260
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

yeterlilik ' Alıntı:
hakankrl ' Alıntı:
Maliyet beklediğim gibi geldi 8)

Dersler 2010/1
Finansal Muhasebe (60)
Finansal Tablolar ve Analizi (80)
Maliyet Muhasebesi 100
Muhasebe Denetimi (80)
Vergi Mevzuatı ve Uygulaması (55)
Hukuk (58)
Muh. ve Mali Müş. Meslek Hukuku (55)

Staj Tamamlama Notu 78
Toplam 566
Ortalama 70,75
Tebrikler Başarılı oldunuz

Çok çok tebrik ederim hakan ;)

Mesajını yeni gördüm, çok teşekkür ederim arkadaşım..

ben maliyetten 57 aldım, sadece geçmiş dönem sorularına çalışıp onların mantığını anlamaya çalıştım. matematiksel dağılımı çok iyi anlamıştım zaten brm maliyetlerden de 1 tanesi doğruydu diğelerini karıştırdım ve yanlış yaptım g.t. yanlış yaptıklarımdan birine ait düzenledim. ünv yıllarından kalma 1 maliyet muh kitabı vardı ondan sadece birkaç konuya baktım çok da kitaptan çalışmadım diyebilirim. ama şansım yaver gitti, şans çok önemli, ne kadar çalışırsak çalışalım bazı konular insanın aklına yatmıyor ya da o anlık psikoloji, uykusuzluk, stres o kadar çok etken var ki... kalan arkadaşlarım moralinizi bozmayın benim de bütün sözeller ve fin muh var Allah hepimizin yardımcısı olsun...

zeynepankara ' Alıntı:
iyi akş ark derya tufekcı maşallah finalsal muhasebeden yüksek almişsin nasıl çalıştın söylermisin

yaaa çok garip ama finansal muhasebeden nasıl 73 aldım ben bile anlamadım... 50 alsam öpüp başıma koyacaktım... kalabilirim diye düşündüğüm bir dersti ... garip

ebabil ' Alıntı:
48 le kalman çok ilginç. cevaplarını paylaşırmısın.sorulara nasıl cevap verdin.nereyekadar soruları yaptın.

ya ikinci soru var dı ya... matematiksel dağıtım ... 40 puanlık... tamamı doğruydu... birinci soruda maliyetlerde kapasite kullanım oranını genel üretim giderlerinin tamamı üzerinden hesaplamam dışında doğruydu diğerleri.. yani üç tip hesaplamanın ikisi doğruydu... gelir tablolarını nı ayrı ayrı yapmıştım üstelik... hep onar puan üzerinden düşünmüştüm 60 puanlık soruydu 40 puanda ordan alırım dyordum... hadi 30 olsun.. hadi 20 olsun... eeee hadi 10 olsun da geceyim... ama anlamadım

deryatufekci ' Alıntı:
ebabil ' Alıntı:
48 le kalman çok ilginç. cevaplarını paylaşırmısın.sorulara nasıl cevap verdin.nereyekadar soruları yaptın.

ya ikinci soru var dı ya... matematiksel dağıtım ... 40 puanlık... tamamı doğruydu... birinci soruda maliyetlerde kapasite kullanım oranını genel üretim giderlerinin tamamı üzerinden hesaplamam dışında doğruydu diğerleri.. yani üç tip hesaplamanın ikisi doğruydu... gelir tablolarını nı ayrı ayrı yapmıştım üstelik... hep onar puan üzerinden düşünmüştüm 60 puanlık soruydu 40 puanda ordan alırım dyordum... hadi 30 olsun.. hadi 20 olsun... eeee hadi 10 olsun da geceyim... ama anlamadım
bu nasıl bir insafsızlıktır, 2 puan için %2 için bir insanı nasıl bırakırsın ya rahat uyuyabiliyor mu acaba pes. ama arkadaşım sen yılma inat et bi dahaki sınavda inşallah verirsin.

naztuğ ' Alıntı:
deryatufekci ' Alıntı:
ebabil ' Alıntı:

bu nasıl bir insafsızlıktır, 2 puan için %2 için bir insanı nasıl bırakırsın ya rahat uyuyabiliyor mu acaba pes. ama arkadaşım sen yılma inat et bi dahaki sınavda inşallah verirsin.

yarın itiraz yolundayım... bakalım ne olacakkk

deryatufekci ' Alıntı:
naztuğ ' Alıntı:
deryatufekci ' Alıntı:
ebabil ' Alıntı:

olumlu sonuç alırsın umarım. sevincini bizimle paylaşman dileğiyle...

deryatufekci ' Alıntı:
ebabil ' Alıntı:

senin kağıdında itirazdan bişey cıkmasa tam davalık.bu hoca nasıl kağıt okuyor yaa.

böyle arkadaşları okuyunca iyice kafama yerleşiyo dava olayı.benim kağıdımda 40 lık bir kağıt değildi .eminim başka bir hoca okusa daha yüksek verirdi.dava acınca bilri kişi atanıyormuş ve onlar kagıdı okuyormuş.avukatta tutmak gerekmiyormuş.dilekçe veriliyormuş bulundugunuz ilde idare mahkemesine.dilekçe parası için sanırım cüzi bir miktar ödeniyor.avukatla görüşmedim ama kendimden tam emin olursam avukata danışıp dava acıcam.temmuzda sınavı verebilecegimi düşünmüyorum.bukadar basit soruları yapıp geçtiğimden emin ken kalırsam temmuzda ve sonrasında hiç veremem.bu nasıl kağıt okumaktır.

günaydın arkadaşlar bugün itiraz için bankaya para yatırabiliyor muyuz.

Dava sürecini en son aşamada düşünseniz iyi olur. Ben de aynı fikirdeydim ama bir üstadım bana "sen mimlenmek mi istiyorsun" diyince davadan vazgeçtim. Canlı örneğini de tanıyorum. Malesef bu ülkede hakkını aradığında mimleniyorsun. Malesef dava sürecini artık kaybedecek birşeyiniz kalmadığında düşünebiliyorsunuz...

merak edenler için :):)
bende geçmişim... artık mali müşavir oldum. cuma günü aramadılar.. c.tesi günü sonuçlardan öğrendim
ve 2 gündür kutlama yaptığım için yazamadım... :)
kazanan herkesi tebrik eder...
kazanamayanlarada başarılar dilerim.

diyar2 ' Alıntı:
arkadaşlar bu tablolar analizinde 50 ve üstü not alan allah aşkına cevaplarını buraya yazsında bende bir görem yaw 80 gelir dediğim ders 37 ile kalıyor bu ne dengesizliktir anlamadım gitti şoktayım kendime gelemiyorum ne diyim 50 beklersin 35 gelir neyse dersin ama bu kadar dengesiz not valla aklım durdu itiraz edecem ama boş sonuç çıkmaz dava açsan ayrı dert ayrı stres ne yapalım bilmiyorumki derste formüller belli sorulan oranlar belli yorumları belli hukuk dersi değilki adam çizmiş diyelim yani bu derste neyi baz almışlar onuda anlamak mümkün değil ALLAH SABIR VERSİN bizlere bu sınavları okuyan mı diyim okumadan sallayan mı diyim şahıslarada vicdan nasip eylesin emeğimize yazık yaw insanlıktan çıktık......................... vs

analizde bende aynı durumdayım..en az 60 lık kağıt verdim cevapları birebir karşılaştırdım kursların cevaplarıyla..ama sonuç 42 ??? anlamış değilim bende neden böyle

işte bu kadar ya cumartesi başkan aradı 7 de 7 yapmışım. deliler gibi sevindim anlatamam arkadaşlar. allah herkese nasipetsin inş.

nischli ' Alıntı:
karakule1702 ' Alıntı:
nischli ' Alıntı:
karakule1702 ' Alıntı:
Tebrik ederim arkadaşım.

teşekkkür ederim.. sen naptın ....
ben 2 gündür siteyi takp edemiyorum... minik naptı...

Valla bende pek fazla girmedim. O da verdi diye biliyorum.

senin nasıl geçti sen verebildin mi ?

Yok kardeş 33 le bırakmışlar denetimden. Biliyorsun döktüler ya bu dönem denetimi...

deryatufekci ' Alıntı:
naztuğ ' Alıntı:
deryatufekci ' Alıntı:
ebabil ' Alıntı:

sınavdan çıktığımdan maliyeti hallettik galiba diye düşünmüştüm.. matematiksel dağıtım sorusu doğru, diğer soruda da değişken maliyet yöntemine göre hesaplama doğruydu.. yani 60 puanlık soruda sorun yok diye düşündüm.. ne gelse beğenirsin.. 30.. berbat geçti madara oldum dediğim vergiden bile 35 aldım.. şu itiraz nasıl ediliyo bi bakıyım da ben de edicem..

karakule1702 ' Alıntı:
nischli ' Alıntı:
karakule1702 ' Alıntı:
nischli ' Alıntı:
karakule1702 ' Alıntı:
Tebrik ederim arkadaşım.

teşekkkür ederim.. sen naptın ....
ben 2 gündür siteyi takp edemiyorum... minik naptı...

Valla bende pek fazla girmedim. O da verdi diye biliyorum.

senin nasıl geçti sen verebildin mi ?

Yok kardeş 33 le bırakmışlar denetimden. Biliyorsun döktüler ya bu dönem denetimi...
bu dönem zaten 3 ders vardı dökecekleri belliydi denetim .vergi. finansal muhasebe.
geçmiş olsun... bu sefer inşallah hallaedeceksin...