Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan okan260
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

yusuf sürmen abimiz kıyma yapmış herkesi sanırım. kesinlikle 26 lık kağıt vermedim. en az 50 bekliyordum. dönem sonu işlemleri ve gelir tablom tutuyordu. tek eksik bilançoyu yetiştiremedim, yarım kaldı. eğer o yüzden 26 verdilerse helal olsun. itiraz etmeyi düşünüyorum arkadaşlar. sizce sonuç değişir mi?

yasar kasaba yazık etmişler sana meslektaşım ancak ıtırazdan bişey çıkacağını sanmıyorum nerdeyse 7/7 olacakmış

ebabil ' Alıntı:
3 maliyeti yapıp gelir tablosu olmayanlar ve 2 sorusu tam olanlar 60 almış.
benimde 3 maliyet doğru (tam maliyet faliyet karınakadar 70,000 doğru ama onuda değerlendirmiyorum)2 sorumada 30 veriyorum.20 de birinci sorudan gelmesi gerekmezmiydi. 40 almışım sadece.
60 alanlara benzer kagıtlarda daha fazla verilmiş nasıl adalet bu.
ebabil dostum sen itiraz et

yasarkasaba ben gecen dönem meslek hukukundan itiraz ettim35 almıştım degişmedi ama içimde denedim hiç olmazsa bu arada tebrikler 6 ders vermişsiniz denetim ve maliyete nasıl çaliştiniz

yasarkasaba ' Alıntı:
yusuf sürmen abimiz kıyma yapmış herkesi sanırım. kesinlikle 26 lık kağıt vermedim. en az 50 bekliyordum. dönem sonu işlemleri ve gelir tablom tutuyordu. tek eksik bilançoyu yetiştiremedim, yarım kaldı. eğer o yüzden 26 verdilerse helal olsun. itiraz etmeyi düşünüyorum arkadaşlar. sizce sonuç değişir mi?
bende 30 almışım itiraz edeceğim sonuçta kaybedecek bişey yok

Denetime Yurdakul hacanın kitabından ve izmir tesmer'in açtığı kurstaki hocamızın verdiği notlardan çalıştım. Maliyet muhasebesine eski hocam Süleyman Yükçü'nün kitabından ve İslam Çankanın Mali Müşavirlik tamamlama isimli sarı ansiklopedik kitabından çalıştım :).

Bunlara ek olarak geçmiş dönem çıkan soruları çözdüm. Maliyette Yükçü'nün kitabına ulaşamasanız da İslam Çankaya'nın kitabı yeterli bence. Hepimize şimdiden kolay gelsin arkadaşlar.

sinanyucel ' Alıntı:
14 hazıran 2008 de komısyon hocalarına daır şöyle bir bilgi var
Prof.Dr.Yüksel Koç YALKIN,
Prof.Dr.Feryal Orhun BASIK
Prof.Dr.Yurdakul ÇALDAĞ
Maliye Baş Müf.Mehmet ARABACI
YMM Abdullah KESKİN
Hes.Uzmanı Tahir UFUK
YMM GÜNER ÜNSAL
yalnız burda kım fınansal muhasebeye bakıyor bılmıyorum ama yenısı arkadaşların dediği yusuf sürmen adı geçiyor

Vergiye bakan kim acaba :( Tek dersim vergi kaldı olmuyo olmuyo... Offfffff çıldırmamak içten değil

sanırım komisyon için hukuk tan bol keseden dağıtmış, diğerlerinde sadaka verir gibi not vermiş. yahu arkadaşım ne çok ve ne az, bunun bir kararı yok sizde?? nasıl insan bunlar, hukuktan 60-70 bekliyorum 90 geldi. denetim ve meslekten den 60 bekliyorum 32 - 35. maliyetten 45 ile bırakmışlar. gelde iyi söyle bu komisyona. hak kazansam dahi büro açma niyetlisi değil, sırf cv ye yazmak için girdim bu sürece insanı pişman ediyorlar. yüksek lisans yaptık, ne sınavlara girdik böyle notlama sistemi bu türmob'a özgü olsa gerek dünya üstünde!!!!

Dersler 2010/1
Finansal Muhasebe 50
Finansal Tablolar ve Analizi 80
Maliyet Muhasebesi 45
Muhasebe Denetimi 32
Vergi Mevzuatı ve Uygulaması 25
Hukuk 90
Muh. ve Mali Müş. Meslek Hukuku 35

Staj Tamamlama Notu 98

buarada yeni komisyon temmuz sınavı ile mi başlıyor??? yeni komisyonda kimler var bilgisi olan var mı? özellikle maliyet denetim ve vergici çok önemli...

ilk girşimdi 7/3 yaptım analiz maliyet hukuk geçtiğim dersler nasıl sizce

hakankrl ' Alıntı:
Maliyet beklediğim gibi geldi 8)

Dersler 2010/1
Finansal Muhasebe (60)
Finansal Tablolar ve Analizi (80)
Maliyet Muhasebesi 100
Muhasebe Denetimi (80)
Vergi Mevzuatı ve Uygulaması (55)
Hukuk (58)
Muh. ve Mali Müş. Meslek Hukuku (55)

Staj Tamamlama Notu 78
Toplam 566
Ortalama 70,75
Tebrikler Başarılı oldunuz

Çok çok tebrik ederim hakan ;)

benim de ilk girişimdi ben de 3/7 yaptım analiz77, maliyet 57, denetim 50...
hukuka hiç çalışmadım ve salladım 45 vermiş, mes hukukuna birkaç gün baktım olmadı 30, vergiye hiç çalışmadım salladım 30 vermiş. finansal muh 17 kötüydü zaten . hep de sözeller kaldı o beni birraz korkutuyor ezberim de pek yok ama bi şekilde olacak moral bozma değil çalışma zamanı arkadaşlar bi dahaki döneme temizleriz inşallah...

merhaba
nasıl çalıştınız sınava acaba,ben temmuzda ilk gireceğim,başladım çalışmaya ya,bakalım
sizin puanlar baya iyi gelmiş tebrik ediyorum
çalışma sisteminiz hakkında bilgi verirseniz sevinirim
iyi akşamlar
hakankrl ' Alıntı:
akkaya ' Alıntı:
hakankrl ' Alıntı:
Maliyet beklediğim gibi geldi 8)

Dersler 2010/1
Finansal Muhasebe (60)
Finansal Tablolar ve Analizi (80)
Maliyet Muhasebesi 100
Muhasebe Denetimi (80)
Vergi Mevzuatı ve Uygulaması (55)
Hukuk (58)
Muh. ve Mali Müş. Meslek Hukuku (55)

Staj Tamamlama Notu 78
Toplam 566
Ortalama 70,75
Tebrikler Başarılı oldunuz

benim 82 gelmiş. Aslında hepsini yaptım ama 2.soruda çözümü detaylı yazmadım. Direkt tabloya yazdım.1 soruda sadece gelir tablosunun birine zarar yazacağıma kâr yazdım. Bu kadar eksikten 18 puan gitmiş.
Ama şükür bitti bu iş..

Evet akkaya, şükür bitti, sınavdan sonra karşılaştırmıştık sanırım cevapları.Benim puan kırılabilecek hiç bir yer yoktu,öyle de geldi. Çok da önemli değil bitsin de, bu saatten sonra ruhsatta kaç aldığımız yazmayacak nasıl olsa..

Hackhan senin adına da üzüldüm, geçebilirsin diye umuyordum.. İnşallah Temmuzda biter senin için de bu sıkıntı.

zeynep ankara iyi mi dersiniz, sözeller özellikle de vergi duruyor ama sıkı bi şekilde çalışınca neden olmasın değil mi siz belgeyi hak ettiniz sanırım tebrik ederim vergiye mustafa dündar eray mercandan hazırlanıyorum sözel bölümü için yeterli olur mu siz hangi kaynaktan yararlandınız?

şimdi mesajlarınıza baktım fin.muh kalmış tek ders temmuzda tamamdır bu iş bu dönem inş. kolay olur sorular ve belgeyi alırsınız...

MALİYET 88
VERGİ 55
HUKUK 100
ANALİZ 62
MESLEK 60
MUHASEBE 52
VE MALESEF DENETİM 28

ARKADAŞLAR BENDE MUHASEBE İLE VERGİ SINIRDA DİYORDUM HANİ KALSAM BİŞE DİYEMEZDİM AMA DENETİMDEN 70-80 ARASI GELİR DİYORDUM YANİ BU KONUDADA GAYET CİDDİYİM VE HALA İNANAMIYORUM BENİM KAĞIDIM ASLA 28 ETMEZ EDEMEZ BİR ÇAPANOĞLU VAR BU İŞTE NEYSE BENDE İTİRAZ EDİCEM ARTIK BAKALIM BUNLAR BIRAKMAYI KAFAYA KOYMUŞSSA İTARAZDADA ÇOK BİŞE DEĞİŞECEĞİNİ SANMIYORUM AMA HEP BİRLİKTE İTİRAZ EDERSEK BELKİ PİSİKOLOJİK BASKI YAPARIZ VE BİR DAHAKİ SINAVDA BU KADAR RAHAT HAREKET EDEMEZLER

analizde tüm soruları yaptım en kötü 80-90 bekliyordum 50 aldım..kağıdım tamdı