Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan okan260
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

diyar2 ' Alıntı:
arkadaşlar bu tablolar analizinde 50 ve üstü not alan allah aşkına cevaplarını buraya yazsında bende bir görem yaw 80 gelir dediğim ders 37 ile kalıyor bu ne dengesizliktir anlamadım gitti şoktayım kendime gelemiyorum ne diyim 50 beklersin 35 gelir neyse dersin ama bu kadar dengesiz not valla aklım durdu itiraz edecem ama boş sonuç çıkmaz dava açsan ayrı dert ayrı stres ne yapalım bilmiyorumki derste formüller belli sorulan oranlar belli yorumları belli hukuk dersi değilki adam çizmiş diyelim yani bu derste neyi baz almışlar onuda anlamak mümkün değil ALLAH SABIR VERSİN bizlere bu sınavları okuyan mı diyim okumadan sallayan mı diyim şahıslarada vicdan nasip eylesin emeğimize yazık yaw insanlıktan çıktık......................... vs

valla en az 60 gelir dediğim finansal analiz benimde 45 geldi bütün formülleri ve yorumları yazdım.

Finansal Muhasebe; 3 yevmiye maddesi yanlış, kebirler full, gelir tablosunu düzenledim, bilançoyu tutturdum. İz değeri ile ilgili soruyu doğru yaptım 40 la kalmışım. Denetim dersi için ortalamamı yükseltir diyordum 34 almışım. Maliyetten 44 le kalmışım. Ona birşey demiyorum. Birim maliyetler+1 G.T doğru 2. soruda formuller doğru 44 e amenna. Ona itiraz etmeyeceğim. Ama Finansal ile denetime itiraz edeceğim, kalan herkes de etsin. Önceki dönemlerde ortalama dersi olarak bakılan Finansaldan kaldık. G.T yapmayan, bilançosu tutmayan 70-80 alan arkadaşlarımızı da gördük. Olmadı mahkemeye gideriz. Binlerce emsal cevap kağıdı var. Aynı kağıdı bir de önceki dönem komisyon üyeleri okusun. En azından tepki alır. Sürmeli midir nedir biz onun keyfine göre mi kalacağız veya geçeceğiz. Bu adam komisyona bu dönem geçtiyse; 2 yıl ızdırap olur bize. Kar/zarar tutmayan herkes sonraki dönemlerde de kalır. Aynı şey denetim için de geçerli.

Allegro ' Alıntı:
itirazların sonuç vereceğini sanmıyorum. ilk girişimdi, bende beklediklerimin altında almışım. adamlar hiç affetmemiş maliyet ve denetimden,

maliyetten 50-55 diyordum(tüm gidişlerim doğru,il gelir tablolarında çok küçük 2 eksik var, matematiksel dağıtımda formülde 23.000 yazmayı unuttum kalan olması gerektiği gibi), 45 aldım.
denetimden 55-60 bekliyordum, 32 aldım.
meslek 50 olabilir diyordum 35 aldım.
hukuk 60-70 diyordum 90 aldım.
analiz 80-90 diyordum 80 aldım.
muhasebedeb 50-60 diyordum, 50 aldım
vergiden 0 olsa yeridir diyordum 25 aldım.
maliyette 23 yazmayı unuttum derken 2 sorunuz tamamen yanlışmı.hesaplamanız doğrumu.

sonuçlara itiraz etmek isteyenler süresini soruyordu.yönetmelik maddesini buldum.

Sınav Sonuçlarına İtiraz

Madde 20 ? Sınava katılanlar, sınav sonuçlarına yazılı olarak itiraz edebilirler.

İtirazlar, sonuçların Odalarda ilan tarihinden itibaren 15 gün içinde bir dilekçe ile Birliğe yapılır. Bu itirazlar, Birlikçe en geç 30 gün içinde incelenip karara bağlanır ve sonuç itiraz edene yazılı olarak bildirilir.

burda dava acma hakkından bahsetmiyor.

[/quote]maliyette 23 yazmayı unuttum derken 2 sorunuz tamamen yanlışmı.hesaplamanız doğrumu.
[/quote]

formülü kurarken parametrelerden biri eksik kaldı, dolayısıyla cevap yanlış çıktı. Ancak çözüm yolu doğruydu, yanlış formül sonucu bulunan rakamdan kaynaklanıyor. burdan da anlaşışıyorki komisyon cevaplara bakıyor istediğin kadar doğru gidişatın olsun, cevap yanlışsa külliyen çiziyor cevabı.

artık bilmiyorum nasıl bir puanlama sistemleri var.
benim gibi kesin geçmeyi beklerken 40 alıp kalnları görünce birtek ben olsam sadece bende yanlışlık var dicem ama yanlız ben şok olmadım.inşallah itirazdan bir sonuç çıkar, allaha kaldı işimiz.
şahsen ben bu kolay sorularda geçtim diyip kaldıysam temmuzu verebileceğimi hiç sanmıyorum.bu gidişle bu puanlama sistemiyle dosya bile yakar insan.acaba maliyette komisyonda temmuzda yine yurdakulmu var,inşallah değildirde kurtuluruz.

maliyet muhasebesi nin adı dosya yaktıran ders olsun artık arkadaşlar, temmuz son hak bakalım Hayırlısı.
maliyet ten geçen arkadaşlardan faydalı ve kurtarıcı tavsiyeler istiyorum, sayısalcı olmayan arkadaşlardan yüksek not alanlar çalışma sistemini ve neler yaptıklarını anlatırsa çok memnun olurum. Geçen arkadaşları tebrik ediyorum.

naztuğ ben 3ders verdim vergiyi eray mercan kitabını altım ve kursa gittim

ilk kez girdim sınava ,maliyete dehadan çalıştım aslında o kitapta fazlada örnek yoktu.fazlada örnek çözmedim 50 ile geçtim,tavsiyem genelde yurdakul hocanın kitabını diyolar ama bilmiyorum nasıl bi kitap,her konuda 1 tane örnek çöz geçersin

Finansal Muhasebe 73
Finansal Tablolar ve Analizi 98
Maliyet Muhasebesi 48
Muhasebe Denetimi 28
Vergi Mevzuatı ve Uygulaması 50
Hukuk 60
Muh. ve Mali Müş. Meslek Hukuku 25

Staj Tamamlama Notu 100

arkadaşlar benim de sınava ilk girişimdi. Ve çok çok çok eminim ki maliyet muhasebesinden en az 70'lik kağıt verdim.. 48 le bırakmışlar... hiiiç anlamadım...

48 le kalman çok ilginç. cevaplarını paylaşırmısın.sorulara nasıl cevap verdin.nereyekadar soruları yaptın.

iyi akş ark derya tufekcı maşallah finalsal muhasebeden yüksek almişsin nasıl çalıştın söylermisin

stajer34 ' Alıntı:
ilk kez girdim sınava ,maliyete dehadan çalıştım aslında o kitapta fazlada örnek yoktu.fazlada örnek çözmedim 50 ile geçtim,tavsiyem genelde yurdakul hocanın kitabını diyolar ama bilmiyorum nasıl bi kitap,her konuda 1 tane örnek çöz geçersin

sana katılmıyorum . 3 kez maliyet sınavına girmiş biri olarak sadece bu dönem şansın yaver gitmiş diyebilirim. Sorular her zaman böyle gelmiyor.
Öyle her konudan birer örnek çözmekle malesef olmuyor..
Ama yurdakul hocanın kitabinda haklısın. mutlaka ondan çalışılmalı. Zor bir kitap olduğunu söyleyebilirim.

izmir0035 ' Alıntı:
maliyet muhasebesi nin adı dosya yaktıran ders olsun artık arkadaşlar, temmuz son hak bakalım Hayırlısı.
maliyet ten geçen arkadaşlardan faydalı ve kurtarıcı tavsiyeler istiyorum, sayısalcı olmayan arkadaşlardan yüksek not alanlar çalışma sistemini ve neler yaptıklarını anlatırsa çok memnun olurum. Geçen arkadaşları tebrik ediyorum.

Valla arkadaşım ben tesmerin 12 yıllık bütün sorularını çözdüm, dehanın 101 soru örneğini, birkaç dersanenin fasikülünü çözdüm. Maliyet kesin geçerim diye en baştan düşündüğüm dersti ama hiç o kadar kolay olmuyor. Son dönemlerde bu kadar kolay soru sorulmuyor. Son 3-4 dönem maliyet soruları çok zordu. Fakat bu dönem çok çok kolaydı. Ben 76 aldım. İnanın 1.soruda ki değişik ve sabit mal. gel.tab. bilsem 100 alırdım. Allah herkesin yolunu açık etsin.

byweron ' Alıntı:
izmir0035 ' Alıntı:

Valla arkadaşım ben tesmerin 12 yıllık bütün sorularını çözdüm, dehanın 101 soru örneğini, birkaç dersanenin fasikülünü çözdüm. Maliyet kesin geçerim diye en baştan düşündüğüm dersti ama hiç o kadar kolay olmuyor. Son dönemlerde bu kadar kolay soru sorulmuyor. Son 3-4 dönem maliyet soruları çok zordu. Fakat bu dönem çok çok kolaydı. Ben 76 aldım. İnanın 1.soruda ki değişik ve sabit mal. gel.tab. bilsem 100 alırdım. Allah herkesin yolunu açık etsin.

Maliyetten ben tum sorulari gerek gidis yolu gerek ise sonuc olarak virgulune kadar tam yaptim. Benim de aldigim not 76. O yuzden canini sıkma ;)

akkaya ' Alıntı:
stajer34 ' Alıntı:

sana katılmıyorum . 3 kez maliyet sınavına girmiş biri olarak sadece bu dönem şansın yaver gitmiş diyebilirim. Sorular her zaman böyle gelmiyor.
Öyle her konudan birer örnek çözmekle malesef olmuyor..
Ama yurdakul hocanın kitabinda haklısın. mutlaka ondan çalışılmalı. Zor bir kitap olduğunu söyleyebilirim.

Sn. akkaya ilk girdiginiz sinavda sorulan maliyet sorulari yeterlilik sinavlarinda hic ama hic beklenmedik turden sorular oldugu icin boyle dusunuyorsunuz. Maliyetten bende ilk girisimde yuksek bri notla gectim ama bu maliyetin kolaya alinmasi gerektigi anlamina gelmez. Maliyet icin oneri isteyen ark.lara ise tavsiyem her derste oldugu gibi, gecmis sene sorulari mutlaka cozulmelidir. Ben istanbul odasinin kursunda oktay tas hocanin derslerine katildim ve sadece bu sekilde calistim. ama sorulari ve mantigi gercekten ozumsemek onemli. ezberle maliyetin altindan cikamazsiniz.

merhaba arkadaşlar,
sonunda sonuçlar açıklanmış.herkese hayırlı olsun.maliyetten sanırım birçok kişinin başı dertte.ben kursa gitmedim ve yurdakul hocadan çalıştım ancak tüm soruları anlayarak çözdüm(tabi anlayana kadar uykularım kaçtı o ayrı) ve geçmiş sınav sorularınıda 2 kere çözdüm hemde hepsini.bu dersi çok seviyorum.ve sınav bitti 100 alıcam dedim.100 de aldım.aslında bu kadar korkulcak bir ders değil evet yurdakul hocanın kitabı yeterince açık değil anlaşılması kursa gitmeyen biri için zor. ama şuda var sınav geçen yıllara göre gerçekten kolaydı,herkese allah kolaylık ve sabır versin arkadaşlar.gerçekten hiçbirşey kolay olmuyor.ev,çoçuk,iş birde ders olunca hayat çekilmez hale geliyor.. arkadaşlar bana meslek hukukundan ağırlık vermem gereken yerleri söylerseniz sevinirim. ben girdiğim 3 derside verdim, şimdi gene 3 ders hedefledim,ve sonunda vergiyi bıraktım.:((meslek hukukundan tiyolarınıza ihtiyacım var.

Slm arkadaşlar geçen 7 dersten 3 dersim geriye kalmıştı. Onlardan Maliyet- Tic.hukuku ve meslek hukuku idi.. Şimdi hepsinden geçtim notlarımda bu şekilde geldi.

Maliyet.. 100
Meslek Hukuku 55
Ticaret Hukuku 60

akkaya ' Alıntı:
sinanyucel ' Alıntı:
akkaya ' Alıntı:
efeegeli ' Alıntı:
tesmerden doğrulayabilirmiyiz acaba komisyondaki muhasebe hocasını?bilgisi olan var mı?

tesmer değilde belki yücel bey yardımcı olabilir bu konuda. Martta yurdakul hocanın komisyonda olduğunu yücel bey teyit etti bana.
2008 hazirandan beri yurdakul hoca var eğer 2 yıl sınırı varsa haziran son demektir temmuz son sınavı olabilir ama geçen sınavda son denıyordu böyle bir laf çıkmıştı emin değilim.

Geçen dönem komisyon değişti ama yurdakul hoca devam etti. Hatta bunu teyit edebilmek için yücel bey bana sonra beni ara dedi. Daha sonra tekrar aradım bu dönem değişmeyecek devam dedi. Onun kitabından çalış dedi. Öyle yaptım şükür geçtim.

yücel bey tesmerde mi acaba?numarasını banada verirmisiniz teyit edeyim bende.

arkadaşlar merhaba sonuçlar hüsran 3 derstan kalmışım o üç dersede itiraz edeceğim finansal analiz dersinde en az 75-80 arasında bekliyordum fakat 57 geldi ortalama sıkıntım var. kaldığım dersler için gelecek dönem sınava girsem bile her birinden 50 alsam.10 puana ihtiyacım olacak ne dersiniz finansal analizede itiraz edeyim mihani verdiği puanları geri alırlarmı geçmiş durumdayken yeniden bırakabilirlermi?