Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan okan260
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

Sağol efeegeli. Doğru söylüyorsun, aklıma gelmedi hiç o. İzmirde yakın. Odamdan bilgi alayım dediğin gibi. Sağol yardım için.

hakankrl ' Alıntı:
Maliyet beklediğim gibi geldi 8)

Dersler 2010/1
Finansal Muhasebe (60)
Finansal Tablolar ve Analizi (80)
Maliyet Muhasebesi 100
Muhasebe Denetimi (80)
Vergi Mevzuatı ve Uygulaması (55)
Hukuk (58)
Muh. ve Mali Müş. Meslek Hukuku (55)

Staj Tamamlama Notu 78
Toplam 566
Ortalama 70,75
Tebrikler Başarılı oldunuz

benim 82 gelmiş. Aslında hepsini yaptım ama 2.soruda çözümü detaylı yazmadım. Direkt tabloya yazdım.1 soruda sadece gelir tablosunun birine zarar yazacağıma kâr yazdım. Bu kadar eksikten 18 puan gitmiş.
Ama şükür bitti bu iş..

sedateroglu ' Alıntı:
Sağol efeegeli. Doğru söylüyorsun, aklıma gelmedi hiç o. İzmirde yakın. Odamdan bilgi alayım dediğin gibi. Sağol yardım için.

rica ederim.umarım sınava girebilirsin izmirde.

sedateroglu ' Alıntı:
Arkadaşlar bir şey soracağım. Ben İSMMMO na kayıtlı stajyerim. Denizlide askerlik yapıyorum. Sizce Temmuzdaki yeterlilik sınavına Denizlide girebilir miyim? Bilgisi olan varsa, paylaşırsa sevinirim.

bence girebilirsin ama zırt pırt sınav yeri değişmiyormuş bana öyle dediler...ben adanaya bağlıydım izmire taşınınca dilekçe verdim ..izmirde giriyorum...
ankara tesmeri ara-1102 emrah bey..sana bu konuda yardımcı olacak kişi...

COOL ' Alıntı:
vay be hackhan sen benden yüksek almışsın maliyetten valla çok ilginç ben de 34 almışım sana cevaplarımı da söylemiştim

öyle bişey bekliyordum zaten.hayırlısı olsun bakalım..

efeegeli ' Alıntı:
komisyondaki hocalara dair bir bilgi yok.başka sitede bende aynı isimleri gördüm.ama dediğim gibi yusuf sürmenin sitesinde bu dönemde çıkan şekli ile soru benzerliği var.sanırım komisyonda kendisi.

Ihtimallik bir durum yok. Muhasebe komisyonunda profesor olan ktu'nun efsane izdirap hocasi var. artik binlerce kisi uzerinde ideallerini gerceklestiriyordur ustad. hos ozel smmmde de aynisini yapsa takdir ederdim ama nafile.

sinanyucel ' Alıntı:
nevermind ' Alıntı:
sinanyucel ' Alıntı:
devrim77 ' Alıntı:
nevermind ' Alıntı:
vergiye hiç girmedin mi?yoksa kağıına 0 mı vermişler ?

boş kağıt vermiştim ondan hiç bakmadım vergiye
e kardeş boş kagıt vereceksen hiç girmeseydin hakkından feragat gibi birşey olmuş ???

belki şansına kolay sorular gelirdi dye girmiştir.kolay gelseydi ve de girmemş olsaydı o zaman daha çok kahrolurdu..ilk sınava ben hiç çalışmadan girmiştim 35 almıştım sadece sallamıştım...
hıc calışmadıktan sonra gıreceksen zor yanı gıden maddıyat ve hakkın oluyor ben bunu demek ıstedım az çok yapabılırsen tamam ama vergı kolay değıl ve not kısıtlı hıç çalışmayla zor yanı.

zor ama imkansız değil. ben ilk sınavımda hukuk ve vergiyi hiç çalışmadan verdim.
Tabi ilk sınavda mecbur oldugu için girmiştim. Şimdi olsa hakkımı yakmamak için girmezdim herhalde.

efeegeli ' Alıntı:
tesmerden doğrulayabilirmiyiz acaba komisyondaki muhasebe hocasını?bilgisi olan var mı?

tesmer değilde belki yücel bey yardımcı olabilir bu konuda. Martta yurdakul hocanın komisyonda olduğunu yücel bey teyit etti bana.

selam; beni odadan aradılar ancak notlarımı ve sitede gördüğüm üzre tebrikler başarılı oldunuz yazısını görmek istiyorum, görmeden içim rahat etmeyecek.ancak tesmer açmıyor. açan bir link atabilirmisiniz.

akkaya ' Alıntı:
hakankrl ' Alıntı:
Maliyet beklediğim gibi geldi 8)

Dersler 2010/1
Finansal Muhasebe (60)
Finansal Tablolar ve Analizi (80)
Maliyet Muhasebesi 100
Muhasebe Denetimi (80)
Vergi Mevzuatı ve Uygulaması (55)
Hukuk (58)
Muh. ve Mali Müş. Meslek Hukuku (55)

Staj Tamamlama Notu 78
Toplam 566
Ortalama 70,75
Tebrikler Başarılı oldunuz

benim 82 gelmiş. Aslında hepsini yaptım ama 2.soruda çözümü detaylı yazmadım. Direkt tabloya yazdım.1 soruda sadece gelir tablosunun birine zarar yazacağıma kâr yazdım. Bu kadar eksikten 18 puan gitmiş.
Ama şükür bitti bu iş..

Evet akkaya, şükür bitti, sınavdan sonra karşılaştırmıştık sanırım cevapları.Benim puan kırılabilecek hiç bir yer yoktu,öyle de geldi. Çok da önemli değil bitsin de, bu saatten sonra ruhsatta kaç aldığımız yazmayacak nasıl olsa..

Hackhan senin adına da üzüldüm, geçebilirsin diye umuyordum.. İnşallah Temmuzda biter senin için de bu sıkıntı.

akkaya ' Alıntı:
efeegeli ' Alıntı:
tesmerden doğrulayabilirmiyiz acaba komisyondaki muhasebe hocasını?bilgisi olan var mı?

tesmer değilde belki yücel bey yardımcı olabilir bu konuda. Martta yurdakul hocanın komisyonda olduğunu yücel bey teyit etti bana.
2008 hazirandan beri yurdakul hoca var eğer 2 yıl sınırı varsa haziran son demektir temmuz son sınavı olabilir ama geçen sınavda son denıyordu böyle bir laf çıkmıştı emin değilim.

arkadaşlar mrb, maliyete tek dersten girmiştim ancak 40 puanla kalmışım sizce itiraz etmelimiyim?

bayazıt04 ' Alıntı:
arkadaşlar mrb, maliyete tek dersten girmiştim ancak 40 puanla kalmışım sizce itiraz etmelimiyim?

Denemekle çok birşey kaybetmezsin.. Ben olsam ederdim.

hakankrl ' Alıntı:
bayazıt04 ' Alıntı:

Denemekle çok birşey kaybetmezsin.. Ben olsam ederdim.
sözel bi ders olsa tamam itiraz et tek dersin kalmış yorumlardan belki geçirirler derim ama sonuçta sayısal bi ders ve hesaplamalar belli, olan 15 tl ne olacak ama keşke itiraz etseydim diyeceksen et

sinanyucel ' Alıntı:
akkaya ' Alıntı:
efeegeli ' Alıntı:

2008 hazirandan beri yurdakul hoca var eğer 2 yıl sınırı varsa haziran son demektir temmuz son sınavı olabilir ama geçen sınavda son denıyordu böyle bir laf çıkmıştı emin değilim.

Geçen dönem komisyon değişti ama yurdakul hoca devam etti. Hatta bunu teyit edebilmek için yücel bey bana sonra beni ara dedi. Daha sonra tekrar aradım bu dönem değişmeyecek devam dedi. Onun kitabından çalış dedi. Öyle yaptım şükür geçtim.

3 maliyeti yapıp gelir tablosu olmayanlar ve 2 sorusu tam olanlar 60 almış.
benimde 3 maliyet doğru (tam maliyet faliyet karınakadar 70,000 doğru ama onuda değerlendirmiyorum)2 sorumada 30 veriyorum.20 de birinci sorudan gelmesi gerekmezmiydi. 40 almışım sadece.
60 alanlara benzer kagıtlarda daha fazla verilmiş nasıl adalet bu.

Dersler 2010/1
Finansal Muhasebe 26
Finansal Tablolar ve Analizi 87
Maliyet Muhasebesi 64
Muhasebe Denetimi 54
Vergi Mevzuatı ve Uygulaması 50
Hukuk 75
Muh. ve Mali Müş. Meslek Hukuku 60

Staj Tamamlama Notu 100

finansal muhasebeden kaldım ya. inanamıyorum :(.