Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan okan260
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Smmm yeterlilik sınavı hk.!

arkadaslar mart 2010 yeterlılık sınavında malıyetten 2 . sorum tamamen dogru fakat 1.soruda 339,200 olan rakamı 339,000 olarak almıs oyle cozmusum acaba bundan puan kırarlarmı bir fikri olan varsa söylesın lutfen

Ynt: Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

vergi ve hukuktan kesin kaldım diğerleri beklediğim gibi gelirse geçerim.. 5 ders vermek de güzel olurdu :))

bende diyorumki biz artık bu para tuzakları için kredi çekelim. ödeyelim. onlarda ersin muradına biz alalım ruhsatımızı. uymadı ya ;D

Abi katılımı gördünüz. Kimi ev hanımı, kimi görünce amca diyeceğin cinsten, kimisinin kucağında çocuk, genç v.s. Sınava girdiğim sınıfta 10 a yakın kendi soyadımdan insan vardı. Adamlar sınav sonucu verdikleri cevapları teyit ediyorlar.

Eleman- sen ne yaptın lan SMMM sınavına girmeyeceklere
Öbür Eleman- SBS den 60 puan alanlar ile ruhsat sahibi SMMM ler diyor :D

güler misin, ağlar mısın?

Katılımı azaltmak için ya madden yıpratacaksın, ya da zor sorularla. Bir de TÜRMOB un gözlüğünden bakın duruma.

Legest ' Alıntı:
ebru3535 ' Alıntı:
Legest ' Alıntı:
Bence 4.sorudan en az 20-30 arası puan alırsınız.

inşşş dediğin gibi olur yoksa vergiden son 2 hakkım kalmış oluyo :(

Soruda amaç gelirler unsurları,beyan sınırlarını,istisnalarını ve hesaplama şekillerini ölçmek ise cevabınız doğru kabul edilmeli.Umarım yeterli puanı alırsınız.

hepsinin toplanıp bir beyannamede beyan edileceğini bilmediğimi düşünecekler büyük ihtimalle umarım dediğiniz gibi olur çok teşekkürler içimi rahatlattınız allah razı olsun

sedateroglu ' Alıntı:
Abi katılımı gördünüz. Kimi ev hanımı, kimi görünce amca diyeceğin cinsten, kimisinin kucağında çocuk, genç v.s. Sınava girdiğim sınıfta 10 a yakın kendi soyadımdan insan vardı. Adamlar sınav sonucu verdikleri cevapları teyit ediyorlar.

Katılımı azaltmak için ya madden yıpratacaksın, ya da zor sorularla. Bir de TÜRMOB un gözlüğünden bakın duruma.

pardon ama ,
siz de meslekten bir es edinirseniz ilerde (bilmiyorum su anki medeni durumunuzu ama);
cocugunuz olursa ve esinizin sinavlara girmesi gerekirse yine ayni yorumu yaparmiydiniz merak ettim?

nesi varmis kucaginda cocukla sinava girmenin???
cocuklu kadin mali musavir olamaz mi yani?

businessman ' Alıntı:
sedateroglu ' Alıntı:

pardon ama ,
siz de meslekten bir es edinirseniz ilerde (bilmiyorum su anki medeni durumunuzu ama);
cocugunuz olursa ve esinizin sinavlara girmesi gerekirse yine ayni yorumu yaparmiydiniz merak ettim?

nesi varmis kucaginda cocukla sinava girmenin???
cocuklu kadin mali musavir olamaz mi yani?

ayrica ev hanimlari bu sainava nasil katilmislar; evde mi staj yapmislar.
salliyosunuz ama bos salliyosunuz.

sedateroglu ' Alıntı:

valla ben gülerim bu cevaba eminim komisyondakiler de güler ;D

Dalga mı geçiyon. SMMM stajyerlerinin yarısı naylon stajyer. Kalite yok işte. TUS sınavında böyle manzara görebilir misin?

sedateroglu ' Alıntı:
Dalga mı geçiyon. SMMM stajyerlerinin yarısı naylon stajyer. Kalite yok işte. TUS sınavında böyle manzara görebilir misin?

siz de o manzaranin bir parcasisiniz . unutmayin

merhabalar, su malıyet sınavı konusunda cevap yazabılmek ıcın kayıt oldum...

neden gelır tablosu yapımında bu kadar tereddute dusuluyor anlamıyorum...
soru gayet acık ve nettı, sınıfları dolasan gorevlı de aynısını dedı ama yınede bır kac kısıden soru gelınce acıklama geregı hıssetmısler, tabıı kı herkese aynı acıklamayı yapsalardı daha ıyı olurdu ama acıklama yapılması bıle gereksızdı.

oncelıkle, soru kagıdı onumde ve a,b,c sıklarını yazmıslar ve altına da ıkı satır da soruyu sormuslar, bırım ve toplam MALIYETLERINI yazmıyor, malıyetını hesaplayınız yazıyor, gelır TABLOLARINI duzenleyınız yazmıyor, gelır tablosunu duzenleyınız yazıyor.
yanı eger kı 3 tane gelır tablosu duzenlemeyı dusunmeyenler neden uc tane yonteme gore bırım ve toplam malıyet hesapladılar? MALIYETLERI yazmamıs kı?
bu kadar net ve acık konuda soruları hazırlayanlara yuklenmek gereksız gıbıme gelıyor.

ıns herkes hakettıgını alır...

sayın sedat bey, yorumunuza katılmıyorum. şimdi hemen kendi durumumla ilgili olduğunu konuyu üstüme alıp cevap yazdığımı düşünmemeniz adına kendimle ilgili bilgiyi yazıyorum. stajımı usulunce tamamladım, bir şirkette muhasebe müdürlüğü yapıyorum. kucağında çocukla sınava gelmek bence sizin yorumunuz gibi anormal bir durum değil, aksine takdir edilecek bir durum. başarmış oldukları güzel birşey... mesleğe girme standartları arasında yaş sınırı veya medeniyet durumu ile ilgili şart ya da çocuksuz oma şartı aranmıyor zaten. :))

maliyet sinavi tarihinin en kolaylarindan biriydi.

ama iste sinav psikolojisi bir baska oluyor.

bunu gecen sefer girdigim analiz sinavinda anladim;
kagidin basina "fazla yazmayin" diye kac stairlik yazi yazmislar; ona o kadar konsantre olmusum ki,
bir soru da hesaplama+yorum istemisti; yorumlayiniz'i gormemisim,
halbuki iyi de bildigim bir konuydu.

ama iste sinav psikolojisi..

(neyse ki 60 alip gectim analizden)

deryatufekci ' Alıntı:
sayın sedat bey, yorumunuza katılmıyorum. şimdi hemen kendi durumumla ilgili olduğunu konuyu üstüme alıp cevap yazdığımı düşünmemeniz adına kendimle ilgili bilgiyi yazıyorum. stajımı usulunce tamamladım, bir şirkette muhasebe müdürlüğü yapıyorum. kucağında çocukla sınava gelmek bence sizin yorumunuz gibi anormal bir durum değil, aksine takdir edilecek bir durum. başarmış oldukları güzel birşey... mesleğe girme standartları arasında yaş sınırı veya medeniyet durumu ile ilgili şart ya da çocuksuz oma şartı aranmıyor zaten. :))

super bir yorum tebrik ederim.

hocam tabiki herkes hak ettiğini alır. ancak seninde değindiğin gibi sınıflara gelip ortamı germelerine gerek yoktu. herkes bildiğini yapıp hak ettiğini alacaktı.

13-14 MART 2010 SMMM MALİYET YETERLİLİK SINAVI HAKKINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Merhaba arkadaşlar öncelikle hepinize geçmiş olsun.
Dün Maliyet sınavının ilk sorusunda her 3 maliyet sistemi içinde ayrı ayrı gelir tablosu düzenlenmesiyle ilgili yeterli açıklama yapılmadığından dolayı biçoğumuz soruya hakim olamadık ve çoğumuz ya tek gelir tablosu yaptık yada hiç yapmadık..
İşin ilginç tarafı Sınavın son 20 dk sında sınıfa birisi girip gelir tablosu her 3 maliyet yöntemi içinde yapılacak dediğinde sınıfın yarısı boşalmıştı..
ve o dakikadan sonra dikkatimiz dağıldı kafamız karıştı..
zaten yeterince stresli başladığımız bir sınavı sağlıklı sonuçlandıramadık..
Bu durum haksızlığa yol açacağından burda dile getirmek istedim.
Belki istanbuldaki yada izmirdeki arkadaşlar bizden önce uyarıldı konuyla ilgili..
bu durum beni çok rahatsız etti.
konuyla ilgili Tesmeri aradım yazılı dilekçeyle durumu anlatın biz ilgililerle görüşürüz dedi..
sizden isteğim konuya ilgili duyarlılığı göstermeniz..
ilk soruyla ilgili gelir tablosuna kadar olan kısım dikkate alınsın gelir tablosundan sonrakiler dikkate alınmadan puanlama yapılsın.
yoksa bu sınav hiçbirimiz için adil olmayacak..

smmmolma ' Alıntı:
merhabalar, su malıyet sınavı konusunda cevap yazabılmek ıcın kayıt oldum...

neden gelır tablosu yapımında bu kadar tereddute dusuluyor anlamıyorum...
soru gayet acık ve nettı, sınıfları dolasan gorevlı de aynısını dedı ama yınede bır kac kısıden soru gelınce acıklama geregı hıssetmısler, tabıı kı herkese aynı acıklamayı yapsalardı daha ıyı olurdu ama acıklama yapılması bıle gereksızdı.

oncelıkle, soru kagıdı onumde ve a,b,c sıklarını yazmıslar ve altına da ıkı satır da soruyu sormuslar, bırım ve toplam MALIYETLERINI yazmıyor, malıyetını hesaplayınız yazıyor, gelır TABLOLARINI duzenleyınız yazmıyor, gelır tablosunu duzenleyınız yazıyor.
yanı eger kı 3 tane gelır tablosu duzenlemeyı dusunmeyenler neden uc tane yonteme gore bırım ve toplam malıyet hesapladılar? MALIYETLERI yazmamıs kı?
bu kadar net ve acık konuda soruları hazırlayanlara yuklenmek gereksız gıbıme gelıyor.

ıns herkes hakettıgını alır...

ben kendi adıma size şöyle bir cevap verebilirim ayrı ayrı birim maliyetlerini hesapladım çünkü sorudaki söylenen saçma geldi sadece açıklama olarak yazdım bunuda neticede hepimiz iyi biliyoruz 3 maliyetten farklı gelir tablosu çıkabileceğini ama soruyu okuduğunda anlaşılan ne tek gelir tablosu ve sınava girdiğim salonda izmir odadan görevli bir arkadaşta vardı tamam ben geçtim ama düşünsenize o sorudaki anlatım bozukluğu kaç kişinin canını yaktı ben 45 dk önce çıktım sınavdan ve benden önce çıkan bir sürü kişi vardı sonradan arkadaşların dediği gibi 3 farklı gelir tablosu düzenlenecek diye bir açıklama yaptılarmı onu bile bilmiyoruz insanlar aylarca bu sınava emek veriyolar hazırlayanlar neden aynı özeni gösteremiyolar kii

maliyet sorusunda yaptığım gelir tabloları yanlış olduğu halde, üç maliyetleme sistemine göre de yapılması gerektiğini herkesin anlaması gerektiğini düşünüyorum. nihayetinde üç farklı maliyet hesaplıyoruz ve sorulmak istenen hangi maliyet sistemi ile ne kadar kar ya da zarar çıkacağının tespitidir. anlaşılması gereken yada acaba hangisine göre yapmalıyım diye düşünüpte hepsine göre yapılması gereken bir sorudur.

Ynt: 13-14 MART 2010 SMMM MALİYET YETERLİLİK SINAVI HAKKINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMA

naz_lı ' Alıntı:
Dün Maliyet sınavının ilk sorusunda her 3 maliyet sistemi içinde ayrı ayrı gelir tablosu düzenlenmesiyle ilgili yeterli açıklama yapılmadığından dolayı biçoğumuz soruya hakim olamadık ve çoğumuz ya tek gelir tablosu yaptık yada hiç yapmadık..
İşin ilginç tarafı Sınavın son 20 dk sında sınıfa birisi girip gelir tablosu her 3 maliyet yöntemi içinde yapılacak dediğinde sınıfın yarısı boşalmıştı..
Belki istanbuldaki yada izmirdeki arkadaşlar bizden önce uyarıldı konuyla ilgili..
konuyla ilgili Tesmeri aradım yazılı dilekçeyle durumu anlatın biz ilgililerle görüşürüz dedi..
ilk soruyla ilgili gelir tablosuna kadar olan kısım dikkate alınsın gelir tablosundan sonrakiler dikkate alınmadan puanlama yapılsın.

arkadasım ne alakası var, adam acıklama yapmasa bıle soru gayet acıktı...
pekı neden uc yonteme gore bırım ve toplam malıyet hesapladın?
bana bunu acıklarsan sana haklısın dıyebılecegım ancak.
sınav psıkolojısı ıle soruları anlamak dogru okumak gercekten zor ama soru yanlıs fılan degıldı, puanlamanın degıstırılmesını gerektırecek bır durum yok ortada.

smmmolma ' Alıntı:
naz_lı ' Alıntı:

arkadasım ne alakası var, adam acıklama yapmasa bıle soru gayet acıktı...
pekı neden uc yonteme gore bırım ve toplam malıyet hesapladın?
bana bunu acıklarsan sana haklısın dıyebılecegım ancak.
sınav psıkolojısı ıle soruları anlamak dogru okumak gercekten zor ama soru yanlıs fılan degıldı, puanlamanın degıstırılmesını gerektırecek bır durum yok ortada.

Soru sorulma tarzı hatalı değil arkadaşlar yapmayın allah aşkına. adamlar bu kadar kolay soru sordu neden yapamadık diye kendinizi eleştirmek yerine yanlış düşüncelere giriyorsunuz. 3 ayrı maliyetten tek gelir tablosu yapmayı düşünebiliyorsan bence maliyetten kal yani..
Ben dün maliyete üçüncü kere girdim ve 100 lük kağıt verdim. ama çok çalıştım yıllık iznimi bu işe kullandım.
Bizim sınav salonuna kimse gelipte 3 gelir tablosu yapacaksınız da demedi. Zaten dememeli de .
Yanlışsınız arkadaşlar..