Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan okan260
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

düz yazınca 40 saniye geçmeden bişey bişey diyor , oysaki ilk mesajım bugün..bu şekilde ancak yazıyor..forumda çok kullanışlık ve pratik değil

bide sedatcım ayıp oluyo,tanımadınmı beni,senin yazını quate yapsam nolur , yabancımısın sen :)

Tanıdım üstadım, tanımam mı? Sen geçen dönen almadın mı belgeyi ya hu?

sedateroglu ' Alıntı:
Tanıdım üstadım, tanımam mı? Sen geçen dönen almadın mı belgeyi ya hu?

geçen dönem 7/5 de kalmıştım.. bu ikinci girişim oldu

senin nasıl durumlar ?

değerli arkadaşlar, maliyet sorularına iyice baktım. 1. soruda tam maliyeti yanlış yapmışım, normal ve değişkenmaliyetim doğru. 2. soruda ise formulleri doğru yazmışım ancak matematik işlemleri yanlış. kaldım değilmi.

sedateroglu ' Alıntı:
HaCkHaN ' Alıntı:
sedateroglu ' Alıntı:
4/7 diyelim hocam. Diğerlerinden de kalırsam 40 la kalırım.

inş.hepsini verirsin,belli olmaz :)

Hayırlısı üstad. Senin de inşallah Mayıs ayında YMM süren saymaya başlar.

bu dönem maliyeti verirsem saydırmaya başlıcam inş:) şu bağımsız denetim sınavınada girimde uzun bir süre uzak kalayım artık sınavlardan diyorum

sedateroglu ' Alıntı:
4/7 diyelim hocam. Diğerlerinden de kalırsam 40 la kalırım.

benim aralik ilk girisimdi,
ben de 4/7 yapmistim.

ins. bu sefer de 3 te3 yapar da bitiririm..

arkadaslar bagimsiz denetim sinavi nedir?
kimler icin?
denetim firmasi calisanlari icin mi?

ben de SPK yi almayi dusunuyorum..
ama bir sure dinlendikten sonra

businessman ' Alıntı:
kimler icin?

ilgili sayfada tüm sorularının cevabı var , ayrıca ordan sorarsan daha geniş kapsamlı bir bilgi alabilirsin

HaCkHaN ' Alıntı:
businessman ' Alıntı:
kimler icin?

ilgili sayfada tüm sorularının cevabı var , ayrıca ordan sorarsan daha geniş kapsamlı bir bilgi alabilirsin

baktim netten okudum,
sagol

bu ilk girişimdi sınava hazırlıksız girdim , her dersten kac defa girme hakkım var , mart yeterlilik soru cevaplarına hangi siteden baktınız . şimdiden teşekkür ederim .

seldakizar ' Alıntı:
Arkadaşlar vergi hukukundan bişeyler yaptım 50 alırım diyen varmı , varsa ne yaptığını bi anlatsın lütfen...

100 kişide ancak 1 kişinin 90-100 arasında alacağını düşünüyorum vergiden.Forumda yazılanları Dehanın sonuçlarına (tabi o da ne kadar doğru)kıyasla puanlarsak galiba geçeceğiz mi ne ::) kimse adamakıllı tam bir cevap vermemiş. Komisyonda ben olsaydım benim kağıdıma 100 üzerinden şöyle afili bir 75 çakardım :P Vergiden son hakkı olan ve tam olmasa da rasyonel cevaplar veren tüm arkadaşları geçirirdim.Hayal mayel de olsa hoşuma gitti,yeter yahu bu para tuzağı.İtiraz edince de itiraz parası alıyorlarmış,doğru mu arkadaşlar??

hackhan,
şu bağımsız denetim sınavıyla ilgili bilgileri tam olarak nerden edinebilirim.foruma baktım ama hem çoğu sorumun cevabını bulamadım hem de bilgiler çok dağınık.
link verebilir misin? konuyla ilgili bilgim sıfır diyebilirim.
(not:araştırdığım kadarıyla bağımsız denetçi olabilmek için smmm olmak gerekiyo galiba,ben de aralık/09 daki sınavı kazanarak smmm oldum)
şimdiden teşekkürler..

merhaba arkadaşlar,
geçmiş yıllarda özellikle 2006 yılında bir kaç kez af yapılmış bu aflar neyi kapsıyo o dönemin tüm sınavları içinmi geçerli birde neye göre yapılıyor. şikayet üzerinemi? bilgilendirirseniz sevinirim.

arkadaşlar vergi için kursa gitmeyi düşünüyorum tavsiye edeceğiniz kurs varmı. :) deha ve istanbul odasının kursları söyleniyo önerilerinizi bekliyorum. bu arada vergi sınavı berbat geçti hala kendime gelemedim.