Ynt: Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı
termere sorarsan sana en son ne zaman sınava gireceğini söylerler
termere sorarsan sana en son ne zaman sınava gireceğini söylerler
kartal69 ' Alıntı:Arkdaşlar haklarınızı online tesmner den öğrenebilirsiniz
yeis ' Alıntı:kartal69 ' Alıntı:Arkdaşlar haklarınızı online tesmner den öğrenebilirsiniz
ben bakıyorum ama öyle birşey göremiyorum..tesmerde
karakule1702 ' Alıntı:yeis ' Alıntı:kartal69 ' Alıntı:Arkdaşlar haklarınızı online tesmner den öğrenebilirsiniz
ben bakıyorum ama öyle birşey göremiyorum..tesmerde
Staja başlama ilgili vardı yanılmıyorsam.
Ama yeterlilik için formül şu:
İlk sınava giriş tarihinden sonraki 2 yılda 4 kez daha sınavlara katılabilirsiniz.
Örn: Kasım 2008 Sınavlarına ilk defa katılan bir adayın en son girebileceği sınav dönemi Temmuz 2010'dur.
elyesa.06 ' Alıntı:2 sene içinde 6 sınav geçio..sene olarak 2009 martta başladığıma göre kasım 2010 son..ama başladığıma bakarsak mart 2011 son yani mart sınavınada girebilirim.hesaplamalarıma göre öyle tesmeri kim arıycak ya:S
alanon ' Alıntı:Bu arada yukardaki yorumumu tahminen söylemiyorum çünki ikinci girişimde 2 dersimi ertelemiştim ve sınavdan sonra tesmere telefon ettiğimde bana yukarıda yapmış olduğum izahta bulunmuş ve bundan sonra yapacağım ertelemelerin hakkımdan gideceğini söylemişti.
Burada önemli olan dersi seçmemek! Dersi seçip girmezsen hakkın yanıyor.
karakule1702 ' Alıntı:alanon ' Alıntı:Bu arada yukardaki yorumumu tahminen söylemiyorum çünki ikinci girişimde 2 dersimi ertelemiştim ve sınavdan sonra tesmere telefon ettiğimde bana yukarıda yapmış olduğum izahta bulunmuş ve bundan sonra yapacağım ertelemelerin hakkımdan gideceğini söylemişti.
Burada önemli olan dersi seçmemek! Dersi seçip girmezsen hakkın yanıyor.
Kesinlikle yanlış bilgi.
Sınav ücretini yatırıp sınava girmezsen hakkın yanmıyor.
Son sınav hakkına kadar 4 sınav hakkın sürüyor. İster ilk sene gir ister son sınav hakkında.
karakule1702 ' Alıntı:Arkadaşım sakin sakin....
1- İlk sınav mecburi olduğundan ilk hakkını ilk sınavda girsende girmesende kaybediyorsun zaten
2- 2 yıllık süre ilk sınav açıklandığı tarihten itibaren başlıyor. Senin örneğini ele alırsa mart 2008 de ilk sınav hakkını kullandın sınav mayısta açıklandı diyelim 2 yıllık süre mayısta başlıyor. Yani:
1.sınav mart 2008 idi - kullanıldı
2.sınav temmuz 2008
3.sınav aralık 2008
4.sınav mart 2009
5.sınav temmuz 2009
6.sınav mart 2010 - son girilebilir sınav
3- 2-3-4-5 ve 6.sınavların sadece bir tanesine giremiyorsun.
4- İstersen 2-3-4-5.sınavların hepsine para yatır ama girmeme hakkını kullan. 6.Sınava girdiğinde kullanmadığın halde diğer 3 hakkın süre bitiminden dolayı yanıyor.
5- Ayrıca aralık 2009 sınavı için para yatırdığım halde sınava girmedim. Ve sonucumda - işareti var 0 değil.
Sonuç olarak ikimizin dediği de aynı kapıya çıkar ama sadece para yatırıp hakkı kullanmama konusunda 1 hakkımız olduğu konusunu farklı yollardan anlatıyoruz.