Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan okan260
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

termer e sormam,terletir adamı :)

kursamı gidiyorsun ?

Arkdaşlar haklarınızı online tesmner den öğrenebilirsiniz

yeis ' Alıntı:
kartal69 ' Alıntı:

ben bakıyorum ama öyle birşey göremiyorum..tesmerde

Staja başlama ilgili vardı yanılmıyorsam.

Ama yeterlilik için formül şu:

İlk sınava giriş tarihinden sonraki 2 yılda 4 kez daha sınavlara katılabilirsiniz.

Örn: Kasım 2008 Sınavlarına ilk defa katılan bir adayın en son girebileceği sınav dönemi Temmuz 2010'dur.

Ayrıca 2 yıllık süreç ilk girdiği sınavın açıklanma tarihinden başlıyor.

karakule1702 ' Alıntı:
yeis ' Alıntı:
kartal69 ' Alıntı:

ben bakıyorum ama öyle birşey göremiyorum..tesmerde

Staja başlama ilgili vardı yanılmıyorsam.

Ama yeterlilik için formül şu:

İlk sınava giriş tarihinden sonraki 2 yılda 4 kez daha sınavlara katılabilirsiniz.

Örn: Kasım 2008 Sınavlarına ilk defa katılan bir adayın en son girebileceği sınav dönemi Temmuz 2010'dur.

Çok özür sınav açıklanma tarihinden itibaren 2 yılduğuna göre Aralık 2010 sınavları son katılabileceği sınavdır.

"Sınav hakları ilk sınav sonucu açıklandıktan sonra 2 yıl içinde kullanılmak zorundadır. 2 yılın sonunda başarısız olan adaylar, 2 yıllık bekleme sürecine alınmaktadırlar. Bekleme sürecinin sonunda tüm derslerden yeniden sınava girme zorunluluğu bulunmaktadır. " (İsmmmo sitesinden)

tekdersim kaldı finansal muhasebe de bir şey yapamadım 4 hakkım var belgeyi alırmıyım ???

2 sene içinde 6 sınav geçio..sene olarak 2009 martta başladığıma göre kasım 2010 son..ama başladığıma bakarsak mart 2011 son yani mart sınavınada girebilirim.hesaplamalarıma göre öyle tesmeri kim arıycak ya:S

elyesa.06 ' Alıntı:
2 sene içinde 6 sınav geçio..sene olarak 2009 martta başladığıma göre kasım 2010 son..ama başladığıma bakarsak mart 2011 son yani mart sınavınada girebilirim.hesaplamalarıma göre öyle tesmeri kim arıycak ya:S

İki sene içerisinde 5 sınava gire bilirsin ilk girişinde hepsini seçmek zorundasın ve geriye kalan 4 hak içinde her dersi bir kereliğine erteleyebilirsin.

Misal ilk sınava girdin ve 3 dersden geçip 4 dersden kaldın. İkinci hakkında iki ders parası yatırıp iki dersi seçersen diğer iki dersden hakkın yanmaz ancak bir sonraki sınava seçmediğin taktirde hakların yanmaya başlıyacaktır.

Bu sonuca başlıktanda varabilirsin; nasılmı? 2 yıl içerisinde 5 sınav hakkın olduğuna göre ve 2 yıl içerisinde 6 sınav olduğuna göre sadece bir kereliğine olmak şartıyla ders seçmeyerek hakkını kaybetmeyeceksin demektir.

Bu arada yukardaki yorumumu tahminen söylemiyorum çünki ikinci girişimde 2 dersimi ertelemiştim ve sınavdan sonra tesmere telefon ettiğimde bana yukarıda yapmış olduğum izahta bulunmuş ve bundan sonra yapacağım ertelemelerin hakkımdan gideceğini söylemişti.

Burada önemli olan dersi seçmemek! Dersi seçip girmezsen hakkın yanıyor.

alanon ' Alıntı:
Bu arada yukardaki yorumumu tahminen söylemiyorum çünki ikinci girişimde 2 dersimi ertelemiştim ve sınavdan sonra tesmere telefon ettiğimde bana yukarıda yapmış olduğum izahta bulunmuş ve bundan sonra yapacağım ertelemelerin hakkımdan gideceğini söylemişti.

Kesinlikle yanlış bilgi.

Sınav ücretini yatırıp sınava girmezsen hakkın yanmıyor.

Son sınav hakkına kadar 4 sınav hakkın sürüyor. İster ilk sene gir ister son sınav hakkında.

" Adaylar sınava başvurup girmediklerinde sınav hakları yanmayacak, sınav süreleri devam edecektir.

Ancak sınav sürelerinin bitiminde sınav hakları olsa dahi sınava giremeyeceklerdir. "

Tesmer online sınav başvurusu ekranından alıntı.

karakule1702 ' Alıntı:
alanon ' Alıntı:

Kesinlikle yanlış bilgi.

Sınav ücretini yatırıp sınava girmezsen hakkın yanmıyor.

Son sınav hakkına kadar 4 sınav hakkın sürüyor. İster ilk sene gir ister son sınav hakkında.

Arkadaşım ben bahsetmiş olduğum şeyi uygulamış ve daha sonra tesmere telefon açarak teyidini almış biri olarak yazıyorum.

Artı para yatırıp iki sene boyunca girmezsen 2 seneden sonra hangi haktan bahsediyorsun anlamadım?

Benim anlatmaya çalıştığım sadece şudur, iki sene içerisinde ister bir kere gir ister 5 kere bu süre içerisinde sınavları veremezsen her halukarda beklemeye geçersin o kadar.

Sonuç olarak; sadece bir kereliğine erteleme hakkın var ve para yatırıp girmediğinde o ayın not hanesinde ve o dersin karşısında '0' SIFIR yazıyor. seçmediğin zaman ise o hanede çizgi var.

Karakule sana şöyle bi soru sorayım?

Var sayalım 2010 martda sınava girmeye başladım.

2010 da MART TEMMUZ ARALIK sınavlarının harcını yatırıp seçtim ama sınava girmedim kaç hakkım kalır?

http://www.istanbulsmmmodasi.org.tr/html.asp?id=2452

Yukarıdaki linki incelerseniz sınav süre ve haklarını net bir biçimde anlatıyor.

Benim anlatmaya çalıştığımda bu 2 yıl sürede 6 sınav var ancak ben 5 kere girebiliyorum. Bende ikinci girişimde iş ve özel nedenlerle yoğun olduğum için nasıl olsa hepsine çalışamıyacağım ikisini seçmeyim nasıl olsa geçemem hemde 120 liramda boşa gitmez diyerek seçmedim ve hakkımın yanacağını düşünerek bu işlemi gerçekleştirdim, daha sonra 2 yıl 5 sınav çakışmasında bi açık olduğunu ve bir kereye mahsus hakkımın seçmediğim için yanmıyacağını öğrendim (süre dahilinde kaldığım için) . Ve bunu paylaşmak istedim o kadar.

Bu arada hala ısrarla yanlış bilgi verdiğimi düşünüyorsanız yöneticiler mesajlarımı silebiller.

Arkadaşım sakin sakin....

1- İlk sınav mecburi olduğundan ilk hakkını ilk sınavda girsende girmesende kaybediyorsun zaten
2- 2 yıllık süre ilk sınav açıklandığı tarihten itibaren başlıyor. Senin örneğini ele alırsa mart 2008 de ilk sınav hakkını kullandın sınav mayısta açıklandı diyelim 2 yıllık süre mayısta başlıyor. Yani:

1.sınav mart 2008 idi - kullanıldı
2.sınav temmuz 2008
3.sınav aralık 2008
4.sınav mart 2009
5.sınav temmuz 2009
6.sınav mart 2010 - son girilebilir sınav

3- 2-3-4-5 ve 6.sınavların sadece bir tanesine giremiyorsun.
4- İstersen 2-3-4-5.sınavların hepsine para yatır ama girmeme hakkını kullan. 6.Sınava girdiğinde kullanmadığın halde diğer 3 hakkın süre bitiminden dolayı yanıyor.

5- Ayrıca aralık 2009 sınavı için para yatırdığım halde sınava girmedim. Ve sonucumda - işareti var 0 değil.

Sonuç olarak ikimizin dediği de aynı kapıya çıkar ama sadece para yatırıp hakkı kullanmama konusunda 1 hakkımız olduğu konusunu farklı yollardan anlatıyoruz.

arkadaşlar ilk girdigin sınav acıklandıktan sonra 2yıl içinde 4sınava girebilirsin ama o iki yıl içinde 6 sınav olmuyor mu yanı 2 sınavı pas gecme hakkı vermiyor mu ben böyle anladım

karakule1702 ' Alıntı:
Arkadaşım sakin sakin....

1- İlk sınav mecburi olduğundan ilk hakkını ilk sınavda girsende girmesende kaybediyorsun zaten
2- 2 yıllık süre ilk sınav açıklandığı tarihten itibaren başlıyor. Senin örneğini ele alırsa mart 2008 de ilk sınav hakkını kullandın sınav mayısta açıklandı diyelim 2 yıllık süre mayısta başlıyor. Yani:

1.sınav mart 2008 idi - kullanıldı
2.sınav temmuz 2008
3.sınav aralık 2008
4.sınav mart 2009
5.sınav temmuz 2009
6.sınav mart 2010 - son girilebilir sınav

3- 2-3-4-5 ve 6.sınavların sadece bir tanesine giremiyorsun.
4- İstersen 2-3-4-5.sınavların hepsine para yatır ama girmeme hakkını kullan. 6.Sınava girdiğinde kullanmadığın halde diğer 3 hakkın süre bitiminden dolayı yanıyor.

5- Ayrıca aralık 2009 sınavı için para yatırdığım halde sınava girmedim. Ve sonucumda - işareti var 0 değil.

Sonuç olarak ikimizin dediği de aynı kapıya çıkar ama sadece para yatırıp hakkı kullanmama konusunda 1 hakkımız olduğu konusunu farklı yollardan anlatıyoruz.

Arkadaşım ozaman neden kesinlikle yanlış bilgi yazıyor ve yazdıklarımı yalanlıyorsun onu anlamadım?
Artı para yatırdığın suretde girsende girmesende hakkın yanıyor bende onu anlatıyorum başıma geldi diyorum tesmeri aradım bana bu şekilde olabildiğini yani para yatırmadan ve kayıt yapmadan bir kereliğine sınav şansını erteleyebildiğini söyledi diyorum. Hatda bir sınava girişimde verginin 3. hakkı iken hukukun 2. hakkı olduğunu bizzat tesmer yetkilisinin ağzından duyduğumu söylüyorum. Bunuda geriden gelen arkadaşlara bilgi olsun diye paylaşıyorum ama kendi yazdıklarını bir kez daha okursan yalan yanlış bilgi verdiğimi ima ettiğini çok iyi anlıyacaksın kusura bakma ama bu şartda sakin olamam.

Burada kuracağın cümle şu şekilde olacaktı arkadaşım para yatırıp girmesende hakkın yanmıyor benim başımada bu şekilde geldi desen yeterliydi.