Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan okan260
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

Ark.lar slm,

Denetimden layık görülen not 33...

En az 55-60 olmalıydı. İtiraz edeceğim olmadı dava açacağım.

en çok sana nedense karakule Allah yar ve yardımcımız olsun

yanlış yazmışım karakule en çok sana üzüldüm gerçekten

karakule1702 ' Alıntı:
Ark.lar slm,

karakule kesinlikle cok agresif notlar. ne yapacagiz bilmiyorum.

SirkeciMD ' Alıntı:
MLsmmm ' Alıntı:
dilek03 ' Alıntı:
Dersler 2010/1
Finansal Muhasebe (65)
Finansal Tablolar ve Analizi (50)
Maliyet Muhasebesi 60
Muhasebe Denetimi (68)
Vergi Mevzuatı ve Uygulaması (50)
Hukuk (72)
Muh. ve Mali Müş. Meslek Hukuku (50)

Staj Tamamlama Notu 95
Toplam 510
Ortalama 63,75
Tebrikler Başarılı oldunuz
arkadaşlar bende başarılı Dersler

arkadaşları tebrik ederim darısı herkesin başına
2010/1

Finansal Muhasebe(69)
Finansal Tablolar ve Analizi(60)
Maliyet Muhasebesi(65)
Muhasebe Denetimi(50)
Vergi Mevzuat¹ ve Uygulamas¹(60)
Hukuk95
Muh. ve Mali Müº. Meslek Hukuku(60)
Staj Tamamlama Notu 98

Toplam 557

Ortalama 69,63

Tebrikler Baºar¹l¹ oldunuz

Benim notlarda böyleee:) hukuk iyi geçmiştide 95 alabileceğim aklımın ucunda bile geçmiyordu.

hukuktan kesinlikle gonlubol birisi gelmis. 65 almisim. kalirim diyordum.
full böyle kağıt verdiğim diğer derslerden max. 60 - 65 geliyordu. İlk kez hakettiğimizi almışız diyelim;)

SirkeciMD ' Alıntı:
karakule1702 ' Alıntı:
Ark.lar slm,

Böyle birşeyi kabullenemiyorum. 33 diye bir not var mı. 1 lerle not verilmiş. Bir arkadaşın 18 diğerinin 38 böyle bir vicdan olurmu ?

sinanyucel ' Alıntı:
devrim77 ' Alıntı:
nevermind ' Alıntı:
vergiye hiç girmedin mi?yoksa kağıına 0 mı vermişler ?

boş kağıt vermiştim ondan hiç bakmadım vergiye
e kardeş boş kagıt vereceksen hiç girmeseydin hakkından feragat gibi birşey olmuş ???

belki şansına kolay sorular gelirdi dye girmiştir.kolay gelseydi ve de girmemş olsaydı o zaman daha çok kahrolurdu..ilk sınava ben hiç çalışmadan girmiştim 35 almıştım sadece sallamıştım...

nevermind ' Alıntı:
geçtiğin ders için etme bence ne gerek var durduk yere kıllandırmaya....yat kalk onu aldığına bile şükret baksana o kolay sorulardan çok düşük alanlar var..

haklısın arkadaşım ama daha yüksek bekliyodum

nevermind ' Alıntı:
sinanyucel ' Alıntı:
devrim77 ' Alıntı:
nevermind ' Alıntı:

e kardeş boş kagıt vereceksen hiç girmeseydin hakkından feragat gibi birşey olmuş ???

belki şansına kolay sorular gelirdi dye girmiştir.kolay gelseydi ve de girmemş olsaydı o zaman daha çok kahrolurdu..ilk sınava ben hiç çalışmadan girmiştim 35 almıştım sadece sallamıştım...
hıc calışmadıktan sonra gıreceksen zor yanı gıden maddıyat ve hakkın oluyor ben bunu demek ıstedım az çok yapabılırsen tamam ama vergı kolay değıl ve not kısıtlı hıç çalışmayla zor yanı.

nevermind ' Alıntı:
sinanyucel ' Alıntı:
devrim77 ' Alıntı:
nevermind ' Alıntı:

belki şansına kolay sorular gelirdi dye girmiştir.kolay gelseydi ve de girmemş olsaydı o zaman daha çok
kahrolurdu..ilk sınava ben hiç çalışmadan girmiştim 35 almıştım sadece sallamıştım...

evet kesinlikle kolay gelirse diye girdim ama olmadı neyse zaten sınava girincede iyiki çalışmamışım dedim :)

sinanyucel ' Alıntı:
nevermind ' Alıntı:
sinanyucel ' Alıntı:
devrim77 ' Alıntı:
nevermind ' Alıntı:

hıc calışmadıktan sonra gıreceksen zor yanı gıden maddıyat ve hakkın oluyor ben bunu demek ıstedım az çok yapabılırsen tamam ama vergı kolay değıl ve not kısıtlı hıç çalışmayla zor yanı.

ama ilk kez igiriyor..zaten parasını yatırmış bulundu ben ondan dedim..normal zamanda olsa bana da ters gelirdi...

Legest ' Alıntı:
SirkeciMD ' Alıntı:
karakule1702 ' Alıntı:
Ark.lar slm,

yayınlanacak cevapları çok merak ediyorum.Bu kadar insan aynı anda yanılıyor olamaz

ya muhasebede biraz disipline edelim bu o kadar kolay degil v.s. demek istedilerse bile burada bir sıkıntı var. alakasi yok ama insan ozel smmm de sorulanlara bakinca kahroluyor..yani bu insanlara bu yapilmaz...emegimize zamanimiza yazik! madem birilerini disipline edeceksiniz o zaman neden sinavsiz v.s. bu belgeyi alanlardan baslamiyorsun ey tesmer!

SirkeciMD ' Alıntı:
devrim77 ' Alıntı:
merhaba arkadaşlar
benim ilk girişim ve sonuç
Sınav Dönemi: 2010/1
Notları:
Dersler 2010/1
Finansal Muhasebe 30
Finansal Tablolar ve Analizi 50
Maliyet Muhasebesi 56
Muhasebe Denetimi 38
Vergi Mevzuatı ve Uygulaması 0
Hukuk 85
Muh. ve Mali Müş. Meslek Hukuku 10

maliyet, analiz ve finansal muhasebe tahminimden çok düşük geldi >:(
itiraz düşünüyorum ancak maliyet ve analizde itiraz edersem bide notumu düşürürlerse diye korkuyorum ne dersiniz böyle bişey yaparlarmı

not dusmesi ya da baska turlu bir sey olmaz kardesim.o konuda rahat ol. zaten hakkiyla bir seyler yapilsaydi sana 30 bana da 40 vermezlerdi. kaldi ki beni analizdende 47 le birakmislar. sonuc degşsmeyecek ama itirazini yap.ben sahsen itiraz edecegim.

hakkıyla bişeyler yapmadıkları için korkuyorum zaten

aşırı zordu bence...kdv dahil cabası..dönem ortası işlemler....falan filan...bir önceki bu kadar kolay olurken bir sonraki bu kadar zor olmamalı..yani her ders için adil herkese göre sorular olmalı.ama böyle yapılmıyor...

arkadaşlar üzülenler üzüldü yapacak birşey yok bugün geçti yarınlar daha önemli artık temmuz bizleri bekler tek dersim var ve çoğumuzunda öyle inşallah istediğimizi temmuzda alırız kalkın ayağada silkeleyin kendinizi biraz çıkın dolaşın hava alın geleceği düşünün yapabileceğinizi düşünün hakkımızda hayırlısı artık.

arkdaşlar yurdakul çaldağın kitabı olan var mı en son baskısı 2008 mi bu kitap maliyet ve yönetim muhasebesi olarak mı geçiyor yardımcı olursanız sevinirim

bende var ama son baskısımı bilemiyorum 2007 altıncı baskı netten araştırabilirsin ayrıca ismide maliyet ve yönetim muhasebesi uygulamaları diye geçiyor.ama mart sınavı yurdakulun son sınavı denıyordu.

ebabil ' Alıntı:
gurdal ' Alıntı:
benim amca oğlu tek dersi vardı 38 almıştı itiraz etti dersten geçti benim bildiğim benimde
sadece finansal kalmış 43 ile itiraz edecem bakalım bişi çıkar mı bilmiyorum
maliyetten dün dediklerinize baktım kaldım diyodum 80 vermişler maliyete
kaldım dediğin maliyetten 80 nasıl aldın.cevapların nasıldı.neye göre kaldığını düşünüyordun.
gürdal geçtiğin için sevindim,ebabil seninde kaldığın için üzüldüm aynı kaderi paylaşıyoruz,
benimde tek ders var bi itiraz edim ne çıkacak acaba