Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan okan260
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

günaydın arkdaşlar ben dün itiraz için iş bankasına para yatırdım ama internet üzerinden başvuru yapamıyorum acaba henüz sisteme geçmedi mi dekont bilgileri bu konuda bilgisi olan varsa aydınlatırsanız sevinirim.

COOL ' Alıntı:
günaydın arkdaşlar ben dün itiraz için iş bankasına para yatırdım ama internet üzerinden başvuru yapamıyorum acaba henüz sisteme geçmedi mi dekont bilgileri bu konuda bilgisi olan varsa aydınlatırsanız sevinirim.

öğleden sonra sisteme geçer ..benimkide görünmüyor

COOL ' Alıntı:

sol alt köşedeki güncelleme tarihleri doğruysa güncellenmemiş henüz..

Minik ' Alıntı:
Hepimiz yüksek maaşla mı ? Maalesef hepimiz değil.

Staj yeri bulamayan 600 liraya büroda çalışan bir çok insan tanıyorum. 600 lira neye yeter ki ? Sigortasını kendi cebinden ödeyip staj yapanlara ne demeli ? Herkes keşke daha iyi durumda olsa ama değil..

Neden ben 2500 ödüyorum da, Eskişehirdeki insan 4000 ödüyor ? Eskişehirdeki insanın alım gücü daha mı fazla ?

Sesimizi çıkarmadıkça bu böyle gidecek..

minik ben bu haksızlığı staja başlama sınavından beri peşindeyim tirajı çok yüksek olan bir gazeteyle görüştüm koca bir sayfa yazdılar ama kanunda boşluk var ; diyorki odalar kendi alacağı ücreti kendi belirler diyor.. o yüzden her ilde farklı ama bu kadar farklı olması haksızlık ve ayıp.. staJyerler bu kadar sömürülmezki.. türmob başkanı ayrıca siyasi parti başkanı
kanuna başkan bile uymazken odalar hiiiç uymaz..

SirkeciMD ' Alıntı:
akkaya ' Alıntı:
SirkeciMD ' Alıntı:
akkaya ' Alıntı:
stajer34 ' Alıntı:
ilk kez girdim sınava ,maliyete dehadan çalıştım aslında o kitapta fazlada örnek yoktu.fazlada örnek çözmedim 50 ile geçtim,tavsiyem genelde yurdakul hocanın kitabını diyolar ama bilmiyorum nasıl bi kitap,her konuda 1 tane örnek çöz geçersin

sana katılmıyorum . 3 kez maliyet sınavına girmiş biri olarak sadece bu dönem şansın yaver gitmiş diyebilirim. Sorular her zaman böyle gelmiyor.
Öyle her konudan birer örnek çözmekle malesef olmuyor..
Ama yurdakul hocanın kitabinda haklısın. mutlaka ondan çalışılmalı. Zor bir kitap olduğunu söyleyebilirim.

Sn. akkaya ilk girdiginiz sinavda sorulan maliyet sorulari yeterlilik sinavlarinda hic ama hic beklenmedik turden sorular oldugu icin boyle dusunuyorsunuz. Maliyetten bende ilk girisimde yuksek bri notla gectim ama bu maliyetin kolaya alinmasi gerektigi anlamina gelmez. Maliyet icin oneri isteyen ark.lara ise tavsiyem her derste oldugu gibi, gecmis sene sorulari mutlaka cozulmelidir. Ben istanbul odasinin kursunda oktay tas hocanin derslerine katildim ve sadece bu sekilde calistim. ama sorulari ve mantigi gercekten ozumsemek onemli. ezberle maliyetin altindan cikamazsiniz.

Ben maliyetin altından çıktım canım sağol. son sınav çok kolay bir sınavdı ve 82 aldım. Benim anlatmak istediğim bu sınavın kolay olduğuydu ve her dönem bunun olmayacağı idi.. Bu sınavda temizlik yapmak için kolay sordular. Ve senin ilk defa bu dönemde maliyet sınavına girmen ve ilk seferde vermen senin şansın olmuş.

stajyer34 yazmam gerekirken sehven akkaya yazmisim.kisisellestirmenize gerek yoktu.neyse burada kapatalim bu konuyu.

adıma yazmışsın kişiselleştirmene gerek yoktu diyorsun ?? Bence de kapatalım..

ugur6666 ' Alıntı:
Minik ' Alıntı:
Hepimiz yüksek maaşla mı ? Maalesef hepimiz değil.

Staj yeri bulamayan 600 liraya büroda çalışan bir çok insan tanıyorum. 600 lira neye yeter ki ? Sigortasını kendi cebinden ödeyip staj yapanlara ne demeli ? Herkes keşke daha iyi durumda olsa ama değil..

Neden ben 2500 ödüyorum da, Eskişehirdeki insan 4000 ödüyor ? Eskişehirdeki insanın alım gücü daha mı fazla ?

Sesimizi çıkarmadıkça bu böyle gidecek..

minik ben bu haksızlığı staja başlama sınavından beri peşindeyim tirajı çok yüksek olan bir gazeteyle görüştüm koca bir sayfa yazdılar ama kanunda boşluk var ; diyorki odalar kendi alacağı ücreti kendi belirler diyor.. o yüzden her ilde farklı ama bu kadar farklı olması haksızlık ve ayıp.. staJyerler bu kadar sömürülmezki.. türmob başkanı ayrıca siyasi parti başkanı
kanuna başkan bile uymazken odalar hiiiç uymaz..

Kanun var ama iradesi işlemiyor. Gerçekten ilginç.

LevenTR ' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba,

Forumu sınavdan sonra takip etmeye başladım fakat ilk kez yazıyorum.

Mart sınavı ilk girişimdi ve 6/7 yaptım. Kaldığım tek ders 32 puan ile Denetim. Dün akşam dersin soru ve cevaplarını inceledim, 40 puanlık son soruda sonucum doğru fakat komisyon üyesi açıklama şeklimi beğenmedi demekki. Hadi buradan hiç puan alamadım diyelim-ki mümkün değil-, ilk 4 sorudan en az 45-50 puan almam gerekirken toplamda 32 gibi bir puan geldi.

İtiraz etmeyeceğim çünkü yazdıklarınıza göre itiraz edilmesi sonucunda kâğıdım okunmayıp sadece puanlar tekrar toplanacak. Bu da hiçbir işe yaramayacak.

Denetim dersini seviyorum bu yüzden tekrar çalışmak benim için hiç sorun değil fakat benim asıl korktuğum konu tek dersten yine aynı tarz bir puanlama ile karşılaşırsam ne olacak.. Denetimin soruları bence basitti ve bu basit sorulardaki puanlama bile düşük olduysa nasıl bir planlama ile çalışayım bilemedim. Deha'da eğitim almıştım, bu haftasonu Denetim hocası ile görüşeceğim bakalım önerileri ne olacak..

Belirli dönemlerde bazı derslerden özellikle mi bırakıyorlar anlamadım. Benim gibi 32 alan arkadaşlarım da var, yanlış hatırlamıyorsam buradan da bu puanı alan kişiler var.

İlk girişte 7 dersin 6'sını verdiğim için sevinirken şimdi böyle bir durum kafamı iyice kurcalamaya başladı. Sizin bu konudaki düşüncelerinizi ve buna benzer durumdaki arkadaşların yorumlarını almak istedim.

Merhaba,
Ben de sizinle aynı durumdayım,üstelik çok sevdiğim ve iyi olduğumu düşündüğüm bu dersten 38 ile kaldım,ne puanlamayı anladım ne de neyi amaçladıklarını.Çok büyük haksızlık,benim için de sorun olmayacak denetime çalışmka ama ne gerek vardı.Bir yandan acaba çok mu hafife aldım diye düşünüyorum bu dersi ama hayır şu an yine girsem o snava aynı cevapları yazarım.Ben yine aynı şekilde çalışacağım,farklı bir yöntem olur mu bilmem,deneytm yani:)
Tek temennim hocaların temmuzda insaflı ve gerektiği gibi davranmalarıdır.

yeis sen başvurdun mu itiraza internet üzerinden

LevenTR ' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba,

Mart sınavı ilk girişimdi ve 6/7 yaptım. Kaldığım tek ders 32 puan ile Denetim. Dün akşam dersin soru ve cevaplarını inceledim, 40 puanlık son soruda sonucum doğru fakat komisyon üyesi açıklama şeklimi beğenmedi demekki. Hadi buradan hiç puan alamadım diyelim-ki mümkün değil-, ilk 4 sorudan en az 45-50 puan almam gerekirken toplamda 32 gibi bir puan geldi.

İtiraz etmeyeceğim çünkü yazdıklarınıza göre itiraz edilmesi sonucunda kâğıdım okunmayıp sadece puanlar tekrar toplanacak. Bu da hiçbir işe yaramayacak.

Denetim dersini seviyorum bu yüzden tekrar çalışmak benim için hiç sorun değil fakat benim asıl korktuğum konu tek dersten yine aynı tarz bir puanlama ile karşılaşırsam ne olacak.. Denetimin soruları bence basitti ve bu basit sorulardaki puanlama bile düşük olduysa nasıl bir planlama ile çalışayım bilemedim. Deha'da eğitim almıştım, bu haftasonu Denetim hocası ile görüşeceğim bakalım önerileri ne olacak..

Belirli dönemlerde bazı derslerden özellikle mi bırakıyorlar anlamadım. Benim gibi 32 alan arkadaşlarım da var, yanlış hatırlamıyorsam buradan da bu puanı alan kişiler var.

İlk girişte 7 dersin 6'sını verdiğim için sevinirken şimdi böyle bir durum kafamı iyice kurcalamaya başladı. Sizin bu konudaki düşüncelerinizi ve buna benzer durumdaki arkadaşların yorumlarını almak istedim.

çokta kafanı takma muhakkak bi anlam bozukluğu yada farklı bişey anlatırken başka yöne kaymış olabilir yazdığın. çok fazla destan gibi cvp yazmışsan da okumak zor gelmiş olabilir. benim sınavlardaki en uzun cevabım en fazla 5 veya 6 satır olmuştur ve hepsinden 70üstü puan aldım ortalama...

geçermiyim kalırmıyım emin olmak için be cevaplarımı bana bırakıln soru kağıdına harfi harfine geçirmiştim =) ve söylendiği kadar farklı sonuçlar hiç bir sınavımda çıkmadı. geçerim dediğim her dersten beklediğim puanlara yakın notlar alarak geçtim. çünkü yazdığım cevapları kelimesi kelimesine kendime de yedek aldığım için hiç birşeyi yanlış hatırlama gibi problemim olmadı.

sadece vergi sınavında kalırım herhalde demiştim ama geçmiştim sonradan cevap kağıdımı inceleyince aslında geçer not zorlayınca aldığımı gördüm ama işte ben bilipte hata yaptığım için direk kesin kalırım deyip sinirlenmiştim :)

COOL ' Alıntı:
yeis sen başvurdun mu itiraza internet üzerinden

Dün para yatırdım bugün başvurucam...geçen dönem de sisteme 1 gün sonra aktarılmıştı...2-3 saate sisteme geçer büyük ihtimal...inşallah bir sonuç alırız

her dönem bir ders sivrilip,zorlaştırılıyor,geçen dönem vergi hukukuydu,bu dönemde denetim dersi..finansal muhasebeden soru formatları tamamen değişti,sözel sorularda gelmeye başladı,maliyet bir dönem çok zor , bir dönem çok kolay,bence sınavları bir an önce vermeye bakın,gerçekten ne olacağı belli olmuyor

LevenTR ' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba,

arkadaşım denetimde her soru 20 puan değilmiydi? sen son soru 40 puan diye bişey yazmışsında aklım karıştı bende seninle aynı durumdayım en kötü ihtimalle meslek hukuku ve denetimden 60 puan hadi çok kırıyorlarsa 50 puan net alırım derken ters köşe oldum...denetimden 40 meslek hukukundan 30 puan aldım...denetimden denetim kanıtlarını eksik yazmıştım standartlarla ilgili olan sorum tamdı son soruda hesaplamayı yaptım ve yorumada dolaşımdaki çekleri kullanarak hile yapmıştır diye yorum yaptım diğer 2 sorununda yanıtını yazdım özellikle kısa tuttum cevaplarımı ama sonuç malumunuz....bende itiraz etmeyeceğim çünkü değişeceğine inanmıyorum sonucun...vergi hukukundan kesin kaldığımı biliyordum ondan bile 35 geldi neye göre veriliyor bu puanlar bende anlamış değilim ama okuyan insanlar değişken ruh hallerine göre puan verdikleri aşikar galiba...benim bu sınava inancım kalmadı açıkcası bu bilgi ölçmekten ziyade şans işi gibi bence ilk girişte maliyetten 88 aldım neden 2-3 dönemdir yığılan sınavzedeleri temizlemek için oldukça kolay soru sordular ve bizim şansımıza o sınav denk geldi şimdide denetimden vergiden finansal muhasebeden yığmaya başladılar bakalım temmuzda hangi dersten günah çıkarılacak????

Merhaba arkadaşlar, ben de forumu sınav sonuçları açıklandıktan sonra keşfedenlerdenim.
Mart sınavı ilk girişimdi. Sınavdan sonra sayısal derslerden , denetimden ve hukuktan kesin geçerim diyordum.En az 5 dersten kesin geçtim gözüyle bakıyordum fakat malesef sadece 3 dersten geçmişim. Maliyet ten 100 beklerken 70 almışım, nereden kırdılar anlamış değilim. Mali analizden 80 beklerken 52 almışım. Hukuktan 50 almışım bu şekilde bekliyordum zaten. Ama Finansal muhasebe ve denetim de hala şoktayım. 40 ve 28 almışım. Öğrenim hayatım boyunca 20 li ve 30 lu rakamlarda hiç not almadım.

Elinde notları olan arkadaşlar ( vergi, meslek,denetim, finansal muhasebe) [email protected] adresine mail atabilirlerse çok sevinirim. Şimdiden herkese başarılar...

canay ' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar, ben de forumu sınav sonuçları açıklandıktan sonra keşfedenlerdenim.
Mart sınavı ilk girişimdi. Sınavdan sonra sayısal derslerden , denetimden ve hukuktan kesin geçerim diyordum.En az 5 dersten kesin geçtim gözüyle bakıyordum fakat malesef sadece 3 dersten geçmişim. Maliyet ten 100 beklerken 70 almışım, nereden kırdılar anlamış değilim. Mali analizden 80 beklerken 52 almışım. Hukuktan 50 almışım bu şekilde bekliyordum zaten. Ama Finansal muhasebe ve denetim de hala şoktayım. 40 ve 28 almışım. Öğrenim hayatım boyunca 20 li ve 30 lu rakamlarda hiç not almadım.

Elinde notları olan arkadaşlar ( vergi, meslek,denetim, finansal muhasebe) [email protected] adresine mail atabilirlerse çok sevinirim. Şimdiden herkese başarılar...

seninle aynı dersleri geçip aynı derslerden kalmışız arkadaşım kaderimiz aynıymış hatta bende 5 ders kesin geçtim diyordum nerde:)bende notlar var hemen sana gönderiyorum....

çok teşekkür ederim

inşallah temmuzda kalanları veririz.. üzülmek sinirlenmek çare değil , çalışacağızzz...

Ark.lar,

İşbankası güncellemeyi yapmış. İtiraz başvurularınızı yapabilirsiniz.

maliyet muhasebesine itirazımı yaptım şimdi... 48 le kalmışım 80 beklerken.. bakalım ne olacak

deryatufekci ' Alıntı:
maliyet muhasebesine itirazımı yaptım şimdi... 48 le kalmışım 80 beklerken.. bakalım ne olacak

48 mi :( ilk defa duydum 48 ile kalanı...en çok 43 duymuştum...inşallah bir sonuç verir...insafsızlık yaw bu

50'liye tamamlıyorlar safsatasına cevap olsun bu.