Ynt: Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı
vergi ve denetimden günah çıkarırlarsa iyi olur aslında
tuuba58 ' Alıntı:LevenTR ' Alıntı:Arkadaşlar merhaba,
Forumu sınavdan sonra takip etmeye başladım fakat ilk kez yazıyorum.
Mart sınavı ilk girişimdi ve 6/7 yaptım. Kaldığım tek ders 32 puan ile Denetim. Dün akşam dersin soru ve cevaplarını inceledim, 40 puanlık son soruda sonucum doğru fakat komisyon üyesi açıklama şeklimi beğenmedi demekki. Hadi buradan hiç puan alamadım diyelim-ki mümkün değil-, ilk 4 sorudan en az 45-50 puan almam gerekirken toplamda 32 gibi bir puan geldi.
İtiraz etmeyeceğim çünkü yazdıklarınıza göre itiraz edilmesi sonucunda kâğıdım okunmayıp sadece puanlar tekrar toplanacak. Bu da hiçbir işe yaramayacak.
Denetim dersini seviyorum bu yüzden tekrar çalışmak benim için hiç sorun değil fakat benim asıl korktuğum konu tek dersten yine aynı tarz bir puanlama ile karşılaşırsam ne olacak.. Denetimin soruları bence basitti ve bu basit sorulardaki puanlama bile düşük olduysa nasıl bir planlama ile çalışayım bilemedim. Deha'da eğitim almıştım, bu haftasonu Denetim hocası ile görüşeceğim bakalım önerileri ne olacak..
Belirli dönemlerde bazı derslerden özellikle mi bırakıyorlar anlamadım. Benim gibi 32 alan arkadaşlarım da var, yanlış hatırlamıyorsam buradan da bu puanı alan kişiler var.
İlk girişte 7 dersin 6'sını verdiğim için sevinirken şimdi böyle bir durum kafamı iyice kurcalamaya başladı. Sizin bu konudaki düşüncelerinizi ve buna benzer durumdaki arkadaşların yorumlarını almak istedim.
arkadaşım denetimde her soru 20 puan değilmiydi? sen son soru 40 puan diye bişey yazmışsında aklım karıştı bende seninle aynı durumdayım en kötü ihtimalle meslek hukuku ve denetimden 60 puan hadi çok kırıyorlarsa 50 puan net alırım derken ters köşe oldum...denetimden 40 meslek hukukundan 30 puan aldım...denetimden denetim kanıtlarını eksik yazmıştım standartlarla ilgili olan sorum tamdı son soruda hesaplamayı yaptım ve yorumada dolaşımdaki çekleri kullanarak hile yapmıştır diye yorum yaptım diğer 2 sorununda yanıtını yazdım özellikle kısa tuttum cevaplarımı ama sonuç malumunuz....bende itiraz etmeyeceğim çünkü değişeceğine inanmıyorum sonucun...vergi hukukundan kesin kaldığımı biliyordum ondan bile 35 geldi neye göre veriliyor bu puanlar bende anlamış değilim ama okuyan insanlar değişken ruh hallerine göre puan verdikleri aşikar galiba...benim bu sınava inancım kalmadı açıkcası bu bilgi ölçmekten ziyade şans işi gibi bence ilk girişte maliyetten 88 aldım neden 2-3 dönemdir yığılan sınavzedeleri temizlemek için oldukça kolay soru sordular ve bizim şansımıza o sınav denk geldi şimdide denetimden vergiden finansal muhasebeden yığmaya başladılar bakalım temmuzda hangi dersten günah çıkarılacak????
vergi ve denetimden günah çıkarırlarsa iyi olur aslında