sedateroglu ' Alıntı:montecarlo ' Alıntı:Teşekkürler Sedateroğlu
evet sanırım haklısınız 680 altında olması olayı mantıklı görülüyor ama normalde demirbaşa kayıt edilmeyen masa vs alımlarında 689 kullanılmasının değişik bir uygulama olduğuda bir gerçek
yusuf sürmenin muhasebe 1-2 dışında da muhasebe uygulamalarına yönelik kitapları varmı
Eyvallah dostum da ben teşekkür edilecek bişey yapmadım. O şeref sanırım sayın sleepingcat 'e ait![]()
(50000-x)*45*15=x
36500
(50.000-x)*675=36500x
33.750.000-675x=36500x
33.750.000=37175x
x=907,86
semyıl ' Alıntı:aynı soruyu bende bir saattir yapmaya çalışıyordum ki sizin formulü gördüm çok yardımcı oldu sağolun.
Eğer vade ay olarak verilmişse formülü:
Anapara*Vade*Oran= Faiz
1200
Yıl olarak verilmişse:
Anapara*vade*oran=faiz
100
olarak uygulamalısınız.
montecarlo ' Alıntı:sedateroglu ' Alıntı:montecarlo ' Alıntı:Teşekkürler Sedateroğlu
evet sanırım haklısınız 680 altında olması olayı mantıklı görülüyor ama normalde demirbaşa kayıt edilmeyen masa vs alımlarında 689 kullanılmasının değişik bir uygulama olduğuda bir gerçek
yusuf sürmenin muhasebe 1-2 dışında da muhasebe uygulamalarına yönelik kitapları varmı
Eyvallah dostum da ben teşekkür edilecek bişey yapmadım. O şeref sanırım sayın sleepingcat 'e ait![]()
sabahlara kadar ayakta olunca gözler gitmiş yanlış görmüşüzsleepingcat'e teşekkür ederim.
sm³ ' Alıntı:y.s. den geçene kadar y.s. kuralları geçerli, yani sınavda 602 ye atıcaz, daha sonra standartlar ne diyosa onu yapıcaz...
vade farkları 602 ye,
satılan mallara ait nakliye gideri 612 ye,
vadeli çek 121 e gibi...
Beyefendi öyle istiyor diye doğruları yanlış yapmayın arkadaşlar. 1 Sıra Nolu MSUGT'ye göre hesapların işleyişi aşağıda. Hepsi nasıl 612'ye atılır?battibalikyangider ' Alıntı:yok hepsi 612
hesabın açıklamasını okuyunca da net anlasiliyor.
612 ? DİĞER İNDİRİMLER (?)
Satıcı tarafından, alıcı hesabına, malın sevki sırasında ödenen giderleri ifade eden ve satılan mallara ait olan sevk giderleri, satılan malların hatalı ve noksan olması ya da taşıma sırasında hasara uğramış olması nedeniyle, yapılması zorunlu indirimler ile satış vergileri, fonlar (KDV hariç) ve benzerleri bu kalemde gösterilir.
Bu hesap ihtiyaca göre bölümlenir.
760 ? Pazarlama Satış ve Dağıtım Giderleri:
Mamulün stoklara verildiği ve hizmetin tamamlandığı andan itibaren bu mal ve hizmetlerin alıcılara teslimine kadar yapılan giderler bu hesaba borç kaydedilir. Dönem sonlarında bu hesap, "761 ? Pazarlama Satış ve Dağıtım Giderleri Yansıtma Hesabı" ile karşılaştırılarak kapatılır.
sleepingcat ' Alıntı:sm³ ' Alıntı:y.s. den geçene kadar y.s. kuralları geçerli, yani sınavda 602 ye atıcaz, daha sonra standartlar ne diyosa onu yapıcaz...
vade farkları 602 ye,
satılan mallara ait nakliye gideri 612 ye,
vadeli çek 121 e gibi...
Nakliye giderinin, "alıcının ödeyeceği kararlaştırılmış olup onun adına ödenmesi" halinde 612 hesaba atılacağını söylersek sanırım daha açıklayıcı olur. Zira tekdüzene göre; satıcı üstlendiğinde satış gideri olmalı, alıcı adına satıcı tarafından ödendiğinde diğer indirimler olmalı bildiğim kadarıyla.
sıkılgan ' Alıntı:Beyefendi öyle istiyor diye doğruları yanlış yapmayın arkadaşlar. 1 Sıra Nolu MSUGT'ye göre hesapların işleyişi aşağıda. Hepsi nasıl 612'ye atılır?
sm³ ' Alıntı:sıkılgan ' Alıntı:Beyefendi öyle istiyor diye doğruları yanlış yapmayın arkadaşlar. 1 Sıra Nolu MSUGT'ye göre hesapların işleyişi aşağıda. Hepsi nasıl 612'ye atılır?
arkadaşım ciddi misin yoksa şaka mı yapıyorsun, adamın cevap anahtarında bile bunlar varken ve biz bunları yapmadık diye 2 dönemdir kalmışken, bunu böyle yapmayın demeniz bana çok mantıksız geldi...
sm³ ' Alıntı:sıkılgan ' Alıntı:Beyefendi öyle istiyor diye doğruları yanlış yapmayın arkadaşlar. 1 Sıra Nolu MSUGT'ye göre hesapların işleyişi aşağıda. Hepsi nasıl 612'ye atılır?
arkadaşım ciddi misin yoksa şaka mı yapıyorsun, adamın cevap anahtarında bile bunlar varken ve biz bunları yapmadık diye 2 dönemdir kalmışken, bunu böyle yapmayın demeniz bana çok mantıksız geldi...
montecarlo ' Alıntı:sıkılgan bir zamanlar 760 vardı şimdi yok
mart 2010 dan bu yana olanlara bak ayrıca alıcı adına yapılan ödeme 612 olmaz alıcının yerine satışı yapanın sevk giderlerini üstlenmesinde 612 kullanılır
alıcı adına ödeme yapmak demek bunun daha sonra geri alınacağı anlamına gelir
612 gider hesabıdır![]()
sıkılgan ' Alıntı:sm³ ' Alıntı:sıkılgan ' Alıntı:Beyefendi öyle istiyor diye doğruları yanlış yapmayın arkadaşlar. 1 Sıra Nolu MSUGT'ye göre hesapların işleyişi aşağıda. Hepsi nasıl 612'ye atılır?
Arkadaşım yapmayın Allah aşkına. Ben hiçbir yerde ,geçmiş yıllar sorularında da böyle bir kayda rastladığımı hatırlamıyorum. Eğer alıcı adına taşıma ücreti ödeniyorsa 612'ye kaydedilir. Eğer ki taşıma ücreti bize aitse 760 hesapta izlenir. 2009 3. dönem finansal muhasebe sınavının 10. sorusuna bakarsanız nereye kaydettiğini görürsünüz.