Mart 2011 Finansal Muhasebe !!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sm³
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2011 Finansal Muhasebe !!!

iyide alev34 sürmen hoca 700 lü hesap kullanırsan bunu doğru kabul edecekmi her yiğidin yoğurt yiyişi farklı olur doğru ama o yiğitte kendi yoğurdunu herkese yedirirse ne kadar doğru olur?

montecarlo ' Alıntı:
sıkılgan bir zamanlar 760 vardı şimdi yok

mart 2010 dan bu yana olanlara bak ayrıca alıcı adına yapılan ödeme 612 olmaz alıcının yerine satışı yapanın sevk giderlerini üstlenmesinde 612 kullanılır

alıcı adına ödeme yapmak demek bunun daha sonra geri alınacağı anlamına gelir
612 gider hesabıdır :)

Haklısınız cümleyi yanlış kurmuşum.
Biraz önce 2010'daki soruları göz gezdirdim. Ancak halen daha taşıma giderlerinin 612'de izlendiğine dair bir kanıt bulamadım. 2010.1 dönemde bir soru var ancak oradaki cevaptan benim anladığım "eğer hoca bir bilgi vermemişse taşıma giderlerinin alıcı hesabına ödendiği"dir. Yani bu tebliğleri ben mi yanlış anlıyorum? Bu tebliğler muhasebe kayıtlarındaki keyfiyetin ortadan kaldırılması ve bu işe bir standart getirilmesi için konulmadı mı? Asıl halen daha bu hoca böyle istiyor, şu hoca şöyle istiyor demek bana mantıksız geliyor. Yusuf Hocanın kitabı bende yok. Kitabında hakikaten tüm taşıma giderleri 612'de mi izlenmiş? Yoksa taşıma giderlerinin satıcıya ait olması durumunda farklı bir kayıt var mı?

Yusuf hocanın tarzı şu:
Diyelim ki 05/12/2010 da satış kaydı yaptırdı ve 05/12/2010 daki yaptığımız satış için 100 tl nakliye gideri ödedik diyorsa bu 612 ;

Tüm satışlarımızı ilgilendiren ve,veya hangi satış için yapıldığı belirlenemeyen pazarlama giderleri de 760 hs izleniyor. Mesela reklam gideri gibi.

stonhand hocamdan yorum bekliyorum ama hala bişey demedi :o

sinanyucel ' Alıntı:
iyide alev34 sürmen hoca 700 lü hesap kullanırsan bunu doğru kabul edecekmi her yiğidin yoğurt yiyişi farklı olur doğru ama o yiğitte kendi yoğurdunu herkese yedirirse ne kadar doğru olur?

arkadaşlar adam istediğini görmek istiyo hepsi bu ne yapalım şimdi mecburen adama ayak uydurcaz yaniii yapacak bişiy yok

sıkılgan ' Alıntı:

Yusuf Hocanın kitabı bende yok.

hemen muhasebe 1 ve muhasebe 2 kitabını almaya bak

yada bu forumda yusuf sürmene göre muhasebe notlarına bak aralık için bir arkadaş bir kısmını paylaşmıştı

mart 2010 dan beri herkes sınavda dökülüyor ve yusuf sürmen gerçekten manyak

sana bir örnek vereyim

çelik masa alışı ile bir örneği var kitabında kullandığı hesap ise 689
sen mutlaka 255 veya 770 gibi kayıt atarsın ama adam manyak işte 689 kullanmış yani geneleksel uyguladığız muhasebeye elveda diyoruz ;D

yusuf hocanın kitabını almanızı gerektirecek bir durum yok alanlarıda gördük adamın kitabında 493 diye bir hesap varmı bir bakın muhasebe 1 de kendi ağzıyla söledi kitaptan sormuyoki adam gene en yararlı olay kendi okulunda sormuş oldukları sorular bulmaya çalışanlar bence onları bulsun

montecarlo ' Alıntı:
sıkılgan ' Alıntı:

Yusuf Hocanın kitabı bende yok.

hemen muhasebe 1 ve muhasebe 2 kitabını almaya bak

yada bu forumda yusuf sürmene göre muhasebe notlarına bak aralık için bir arkadaş bir kısmını paylaşmıştı

mart 2010 dan beri herkes sınavda dökülüyor ve yusuf sürmen gerçekten manyak

sana bir örnek vereyim

çelik masa alışı ile bir örneği var kitabında kullandığı hesap ise 689
sen mutlaka 255 veya 770 gibi kayıt atarsın ama adam manyak işte 689 kullanmış yani geneleksel uyguladığız muhasebeye elveda diyoruz ;D
Açıkçası almayı düşünmüyorum. Elimde yeterince muhasebe kitabı var ve bence öyle herkes kafasına göre ben şu kayıdı istiyorum diyemez. Sınavda tabliğe göre 760'a kaydedilmesi gereken bir nakliye sorusu gelirse kralını tanımam 760'a kaydederim. ;D .Eğerki bu kayıt yüzünden kalırsam da giderim mahkemeye.

kendin kaybedersin emin ol alaksız bir inatlaşma adam kötü falan olabilir ne kadar kötüde olsa prof olmuş kitabını al bende demiyorum ama her muhasebe hocası bir takım şeyleri farklı anlatırdı bu normal bir durum nedir bu inatlaşma anlamıyorum ki 760 a yazarım falan alırsın 12 15 olur biter

493 olayı kıyıda köşede kalmış hesapları da sorma

ama kitabı adamın soru sorma şeklini anlamak için daha yararlı ben hayatımda nezdinde yerine yanı kelimesini duymadım

.. bankası yanındaki hesaba ;D

bir çok kişi sınav sonrası bir kısım malı tartışmıyor muydu

alev34 dediği gibi o zaman 15-20 alırsın

mahkemeye gitmek bende düşünüyorum ama bundan dolayı değil

anayasa mahkemesine kanunu götürmek için gitmek istiyorum

montecarlo ' Alıntı:

ben bişiy diyimde rezil olayım biraz sizlerde gülün aralık sıanvında parantez içinde şu ifade vardı (2/10n30) ben bunu görünce anamm bu neki lan dedim heralde bir kanunun maddesidir dedim bunu gittim birde dershanede hocaya sordum milletin içinde hocam bu hangi kanunun ne maddesi ne demek istemiş bu böyle dedim
meğersem 30 gün vadede 10 gün erken ödeme yapıldığında %2 indirim yapılmasıymış :D

alev34 ' Alıntı:
montecarlo ' Alıntı:

ben bişiy diyimde rezil olayım biraz sizlerde gülün aralık sıanvında parantez içinde şu ifade vardı (2/10n30) ben bunu görünce anamm bu neki lan dedim heralde bir kanunun maddesidir dedim bunu gittim birde dershanede hocaya sordum milletin içinde hocam bu hangi kanunun ne maddesi ne demek istemiş bu böyle dedim
meğersem 30 gün vadede 10 gün erken ödeme yapıldığında %2 indirim yapılmasıymış :D

ben kanun filan diye düşünmemiştim ama o zaman ne olduğunu bende bilmiyordum ;D

sinanyucel ' Alıntı:
yaw alev sen hala muhasebeden geçmeyi umut edıyonmu :D

onun ne olduğunu bilmemem bu dersten geçemeyeceğim anlamına gelmez geçip geçmeyeceğimi tabiki bilemem ama sordun söliyim evet umudum var

bunun ne olduğunu benimn bir çok arkadaşım anlamamış ben cesaret edip herkesin içinde ben bunu anladım nedir bu dedim :D

alev34 ' Alıntı:
bunun ne olduğunu benimn bir çok arkadaşım anlamamış ben cesaret edip herkesin içinde ben bunu anladım nedir bu dedim :D

bir çok kişi bilmediğinin bilinmesini istemez hele bu meslekte

ama herkes herşeyi bilmez

bence sen içi dışı bir olan birisin ondan sorabildin ve kendine güveni olan birisin

lütfen yağlara zam yapmayalım ;D

yanii çekinecek ne var bunda bence bişiy yok bilmemek ayıpmı hem değilll sonuçta çok iyi bilsek herşeyi bilsek bu sınavlarda işimiz ne niye kalalım yaniii demii staj sıanvında dershanede ne sorular sorardım ben sınıf gülerdi bana gülsünler çokta umrumda sanki gördük son gülen iyi güldü 89 alan 9 kültür :D

merhabalar ben yusuf sürmenin kendi sitesinde ona mesaj gönderdim ve mesajımda şunları yazdım sınavınız bana göre çok zordu ancak zorluğu benim çalıştığım kitabın yetersizliğinden di sizin sorduklarınız kesinlikle yoktu en azından sizin kitabınızı almak istiyorum nerelerde bulabiliri diye.
bana gelen cevap şu ama kendisi göndermemiş bi başkası
hocanın kitabı üniversite öğrencileri 1. ve 2.sınıflar için yazılmıştır bu size yetersiz gelebilir benim önerim orhan sevilengülün genel muhasebe kitabını almanızdır
bende onu aldım ve şu an ona çalışıyorum kendi kitabınıda kitapçıda gördüm ve onda olmayan hesaplar bu kitapta var.
ama bu kitapta bile takıldığım çok yer var ne olucak bu işin sonu bilmiyorum.

semyıl ' Alıntı:
merhabalar ben yusuf sürmenin kendi sitesinde ona mesaj gönderdim ve mesajımda şunları yazdım sınavınız bana göre çok zordu ancak zorluğu benim çalıştığım kitabın yetersizliğinden di sizin sorduklarınız kesinlikle yoktu en azından sizin kitabınızı almak istiyorum nerelerde bulabiliri diye.
bana gelen cevap şu ama kendisi göndermemiş bi başkası
hocanın kitabı üniversite öğrencileri 1. ve 2.sınıflar için yazılmıştır bu size yetersiz gelebilir benim önerim orhan sevilengülün genel muhasebe kitabını almanızdır
bende onu aldım ve şu an ona çalışıyorum kendi kitabınıda kitapçıda gördüm ve onda olmayan hesaplar bu kitapta var.
ama bu kitapta bile takıldığım çok yer var ne olucak bu işin sonu bilmiyorum.

şimndi evet orhan hocanın kitabı gerçekten güzel bir kitap fakat şöyle bir sorun var yusuf sürmenin cevaplarıyla çelişiyo sen git orhan hocanın kitabıuna çalış orda 3 yıllık kira bedeli farklı kayıt yapılıyo yaptığı orhan hocanın kaydı doğrudur ama yusuf sürmen farklı yapıyo orhan hoca 612 değil 760 kullanıyo açıkcası şimdi çalışırsınız ona öğrenirsiniz iyi güzel ama sınavda bu durum aleyhinize olabilir