Mart 2011 Finansal Muhasebe !!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sm³
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2011 Finansal Muhasebe !!!

semyıl ' Alıntı:
arkadaşlar size bir soru daha
alıcılardan birinden olan 150 tl lik alacağın değersiz alacak haline geldiği saptanırsa işlem ne olur
karşılık ayrılır mı
yoksa sadece 689 ve 120 mi kullanılır?

yusuf sürmen vazgeçilen alacaklara 689 120 yapıyo
ama değersiz alacaklar için karşılıkmı ayırıyodu onu tam hatırlamıyorum

alev34 ' Alıntı:
semyıl ' Alıntı:
arkadaşlar size bir soru daha
alıcılardan birinden olan 150 tl lik alacağın değersiz alacak haline geldiği saptanırsa işlem ne olur
karşılık ayrılır mı
yoksa sadece 689 ve 120 mi kullanılır?

yusuf sürmen vazgeçilen alacaklara 689 120 yapıyo
ama değersiz alacaklar için karşılıkmı ayırıyodu onu tam hatırlamıyorum

Bildiğim kadarıyla hukuki yoldan alacaktan vazgeçme, zaten şüpheli alacağın değersiz alacak haline geldiğinin kabul edilmesini sağlayan durumlardan biri. Yani alacaktan vazgeçme hali gereken hukuki süreç sonunda olmuşsa o alacak değersiz hale gelmiş demektir. Bu durumda da aynı kaydı yapması beklenebilir.

şu an notlardan bunu bulamadım pazar günü net cevap yazarım alacaklar değersiz hale geldiğinde ne oluyo vazgeçildiğinde ne oluyo durumunu pazar günü öğrenrim..

y.s. sitesinde bütünleme sınavı soru ve cevaplarını yayınlamış.

kendilerine mail atmıştım ; hocam sınav soru ve cevaplarını sitenizde yayınlıyorsunuz bizim cevapları da yayınlasanız da sevaba geçseniz diye, bizim öyle bir yetkimiz yok biz cevapları tesmere verdik cevapları tesmer yayınlıycak zamanı gelince diye cevap yazdı...

arkadaşlar sizce sınavda 170li yıllara yaygın inşaat ve onarım maliyetleri ile 350 li hesaplar sorulur mu?

semyıl ' Alıntı:
arkadaşlar sizce sınavda 170li yıllara yaygın inşaat ve onarım maliyetleri ile 350 li hesaplar sorulur mu?

eğer adam bir inşaat firmasının işlemlerini sorarsa garanti çıkar

sedateroglu ' Alıntı:
alev34 ' Alıntı:
semyıl ' Alıntı:

eğer adam bir inşaat firmasının işlemlerini sorarsa garanti çıkar

Cevaba bak, çay demle :)

ne varmış acaba cevabımda adam elektrik firması kurdu sordu tesise katılım payını inşaat firması işlemlerini sorarsa tabiki sorar
ayrıca açık olsun benimki şekersiz hhhıııhhhhhh

7/B yaptırıcak bu dönem ;D

Evet bende sayınbattıbalıkyangider abimize katılıyorum. Bu sınavda 7/B sorma olasılığı çok yüksek. Giderleri fonksiyonlarına göre dağıtın diyecek :(

dağıt da bir görelim o zaman ;) hem elimizin altında bir örnek olmuş olur.

aramalar falan başlamadı değilmi yani yarında açıklanmayacak...

7/B seçeneğini uygulayan sm³ ticaret işletmesinin dönem içinde yaptığı giderlerinin toplamı 300.000 TL dir. (Bu 300.000 yıl içinde 791-792-793-794 v.b. hesapların bakiyeleri) Bu giderlerin %30' u Pazarlama % 70 i Genel Yönetim Gideridir. Yıl sonu kayıtları ?

631 PAZARLAMA, SATIŞ VE DAĞITIM GİDERLERİ 90.000,00
632 GENEL YÖNETİM GİDERLERİ 210.000,00

798 GİDER ÇEŞİTLERİ YANSITMA 300.000,00
798.60 Paz.Sat.Dağ.Gid.Yans. 90.000,00
798,70 Genel Yönetim Giderleri Yansıtma 210.000,00

Bir sonraki kayıtta da bu sefer Yansıtma hesapları Borçlu, yıl içinde 300.000 TL olan 791,792,793,794 v.b. hesaplar alacaklı.

bizim işletme 7/B nin yanında yusuf sürmen uygulama genel tebliğine istinaden sürmendüzen hesap planını kullanıyo, bunu da ekliyelim lütfen önemli bi ayrıntı ;)

Dayanamadım benimle beraber sınava arkadaşıma hocaya mail attırdım ama sinir stres olurum diye kendim atmadım.
Arkadaşıma tembihledim ve elemanın attığı mail örneğini banada gönderdi içinde saygı , sevgi, hürmet , pohpohlama, bilumum yalakalık, artık hocanın ego tatmini için ne ararsanız var ve sorular
1 : SMMM yeterlilik komisyondan ayrıldınızmı, mart sınavını sizmi hazırlayacaksınız ?
2: 2010 Aralık SMMM Yeterlilik Sınav kağıtlarını okumayı bitirdinizmi ve başarı oranı geçen sınavdaki %8 gibi düşük bir rakammı

Bakalım ne cevap gelecek, arkadaşla iddaya girdim oğlum, seni dumur edecek en alakası cevap gelecek dedim eleman yok diyor bu üslupla kime soru sorsam adam gibi cevap verir dedi. Bakalım dumur edecek cevap gelirse 1 yemek kazanıyorum yok normal gelirse 1 yemek arkadaşa feda olsun :)