Matrah Artırımı İptal Edilir mi ?

Day-Dream

Tanınmış Üye
Üyelik
16 Ağu 2012
Mesajlar
1,858
Konum
İstanbul
Merhaba

Mükellef matrah artırımının iptal edilmesini istiyor. Ödeyemeyeceğim diyor mümkün müdür ?

Saygılarımla
 
Şansını dene,dilekçe yaz.Ama bir işe yarayacağını sanmam.30 eylülden önce talep etseydiniz belki iptal edilebilirdi.Artık vadenin bulunduğu aydasın.Geri dönüşü olmayabilir.
 
Aslında biraz da ben size onaylamayın dedime döndü konu. İnşallah çözeriz..
 
Ferhat abi,matrah artırımı hakkı iptal edildiğinde borçlanılan vergide silinse keşke :)
:):)Tahsinim

Once sunu yazayim. Bu Vergi silinmesi var ya. Aklima (sen yazinca geldi). Mukallefin bir tanesi dedi ki '' Ustat bir adam var. Maliyede Vergi borclarini siliyormus'' dedi. Neyse adami ikna ettik. Silinmedigine, silinemeyecegine. ( Bazi istisnai durular disinda, oda kanunla mesela afet bolgelerinde devlet isterse yasa cikarir siler)

Gelelim bizim konuya;

Matrah arttirimini kullanmak kanunla verilen bir hak. Mukellef dilerse bu hakki kullanir, dilerse istedigi zaman vazgecer. Bu bir yasal hak.

Sevgili Daydream'in yapacagi GIB arayacak Matrah arttirimi Beyannamesini iptal ettirecek, o beyanname GIB zaten iptal edilince. Vergi Dairesi Vergiyi silmiyor. Onun icin 'Duzeltme Fisi'' duzenliyor. O duzenlenen fis Servis'te 3 imzadan cikinca mudur onayina gidiyor oda izalayinca Vergi Duzeltiliyor. Dikkat silinmiyor. Cunku ileride bir ihtilaf durumunda Vergi Dairesi kayitlarinda ispat icin mufellefe sen aftan faydalanmisssin ama iptal etmissin diyor. Yoksa onune gelenin vazgectigi bir seyi silse o is karmakarisik birsey olur.

Aynisi benim basima geldi. Bir firma hakkinda sehven 2 tane stopaj matrah arttirimi vermisiz-bizde degil- GIB aradi hangi beyannamenin dogru oldugunu yanlis olani silecegini soyledi. Yani kasilikli duzelttik. Merak edip vergi dairesine sordugumuzda onlarda buna duzeltme fisi yapacaklarini soyledi

Benim ayrica soyledigim zaten bu afla verilmis bir kanun matrah arttirimini odemezse bunun iptal olacagi anunla verilen hakkin geri alinacagi.

Burada asil olan bu matrah arttirimini iptal edince firmanin hemen incelemeye alinip alinmayacagi. Suda olabilir senin dedigin gibi vergi dairesi ilk taksid odemesine kadar iptal etseydin de diyebilir.

Bence GIB gorusup beyannamelerin bu satten sonra iptal edilip edilemeyecegi. Ben yapmistim.
 
Güzel abim,söylediklerine katılmakla birlikte;
matrah artırımı yaptım,beyannameyi iptal etmedim,ama taksitleride ödemedim.31 ekimde geçti.O zaman ne oluyor :)
Ben ondan bahsetmiştim.Tamam herşeyi siliyorum,borcuda siliyorum diyorlar mı?
 
Başımıza geldi. Geçen mali affın matrah arttırımında mükellef ilk iki taksiti ödemiş fakat sonraki taksitlerini ödeyememişti. İncelemeye girdi. Ödenen taksitler ile ödenmeyenler hazineye intikal oldu.
 
Güzel abim,söylediklerine katılmakla birlikte;
matrah artırımı yaptım,beyannameyi iptal etmedim,ama taksitleride ödemedim.31 ekimde geçti.O zaman ne oluyor :)
Ben ondan bahsetmiştim.Tamam herşeyi siliyorum,borcuda siliyorum diyorlar mı?
Tamam anladim tahsinim
 
Üst