Merhabalar,
Bu ay sonu ya da Aralık ayı itibariyle büro faaliyetine başlayacağım.
Bu noktada araç amortismanı ile ilgili kafamda 1-2 soru var.
Fikir ve uygulamanızı paylaşırsanız memnun olurum.
Kullanmakta olduğum aracımı 2010 Mayıs ayında banka kredisi ile aldım.
Mükellefiyet tesisimin 1 aralık 2011 de başlayacağı varsayımıyla;
1-Aracımı aktifime alacağım değer fatura değeri mi yoksa 2011 yılı kasko değeri mi olmalı?
2-Amortisman için faydalı ömür hesabı aracın alındığı tarih olan Mayıs 2010'da mı yoksa mükellefiyet tesis edilen dolayısıyla aktife giriş tarihi olan Aralık 2011 mi olmalı?
3-2.soruya bağlı olarak faydalı ömür hesabı ister Mayıs 2010,isterse Aralık 2011 'de başlasın 2011 yılı için 1 aylık amortisman ayırmalıyım,doğru mudur?
4-Vergi dairesine araç için bildirim zorunlu değil diye biliyorum,doğru mudur?
5-Araç için mükellefiyet tesis tarihinden sonra ödeyeceğim kredi faizlerini gider yazabilir miyim?
Paylaşımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Bu ay sonu ya da Aralık ayı itibariyle büro faaliyetine başlayacağım.
Bu noktada araç amortismanı ile ilgili kafamda 1-2 soru var.
Fikir ve uygulamanızı paylaşırsanız memnun olurum.
Kullanmakta olduğum aracımı 2010 Mayıs ayında banka kredisi ile aldım.
Mükellefiyet tesisimin 1 aralık 2011 de başlayacağı varsayımıyla;
1-Aracımı aktifime alacağım değer fatura değeri mi yoksa 2011 yılı kasko değeri mi olmalı?
2-Amortisman için faydalı ömür hesabı aracın alındığı tarih olan Mayıs 2010'da mı yoksa mükellefiyet tesis edilen dolayısıyla aktife giriş tarihi olan Aralık 2011 mi olmalı?
3-2.soruya bağlı olarak faydalı ömür hesabı ister Mayıs 2010,isterse Aralık 2011 'de başlasın 2011 yılı için 1 aylık amortisman ayırmalıyım,doğru mudur?
4-Vergi dairesine araç için bildirim zorunlu değil diye biliyorum,doğru mudur?
5-Araç için mükellefiyet tesis tarihinden sonra ödeyeceğim kredi faizlerini gider yazabilir miyim?
Paylaşımlarınız için şimdiden teşekkürler.