Meslek seçimi...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cevo88
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ağustos 29, 2010, 12:36:58

cevo88 ' Alıntı:
26 temmuz 2012 ben yine burdayım bazıları da hala burdamı?, eskiden demagoji yapanlar şimdi denemeyin ;D

yaş on sekiz üni fikri yerleşti okuyorum ya da okuyorum
muhasebeyle ilgili en ufak bir iş yapmayacağım umarım

birdaha mesaj atarmıyım bilmiyorum ama ben hala burdayım inanmayanlar da burdamı?

Ynt: Meslek seçimi...

Eğer mesleği sevip SMMM gibi bir düşünceniz var ise şunu da düşünün, SMMM lik sonrası büro mu açacaksınız şirkette mi muh.müdürlüğü pozisyonu mu düşünüyorsunuz?

Büro için tavsiyem, ticaret lisesi+aöf+smmm lik, bu süreçte smmm olana kadar çok maddi çıkar sağlayamazsınız

Şirket müdürlüğü için, iyi bir örgün öğretim, yabancı dil, ikinci şirkette maddi kazanca başlar, devamında stajınızı yaparsınız.

kanunkaide ' Alıntı:
Eğer mesleği sevip SMMM gibi bir düşünceniz var ise şunu da düşünün, SMMM lik sonrası büro mu açacaksınız şirkette mi muh.müdürlüğü pozisyonu mu düşünüyorsunuz?

Büro için tavsiyem, ticaret lisesi+aöf+smmm lik, bu süreçte smmm olana kadar çok maddi çıkar sağlayamazsınız

Şirket müdürlüğü için, iyi bir örgün öğretim, yabancı dil, ikinci şirkette maddi kazanca başlar, devamında stajınızı yaparsınız.

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.

Bu yaşta bu kadar bilinçli ve planlı olman şaşırttı beni. :o
Tebrik ederim valla, yolun açık olsun şimdiden.
Umarım hayatta herşey istediğin gibi olur.

ZİNDAN ' Alıntı:
Bu yaşta bu kadar bilinçli ve planlı olman şaşırttı beni. :o
Tebrik ederim valla, yolun açık olsun şimdiden.
Umarım hayatta herşey istediğin gibi olur.

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Sizinde konu hakkında fikrinizi alabilirsem mutlu olurum. :)

Senin araştırmanda da olduğu gibi uzun bir süreç, bu mesleğe dahil olabilmek, tatmin edici bir konuma gelebilmek.Sabır ister.!
Bu işi sevebileceğini düşünüyorsan, iyi bir çevren varsa, garanti iş istiyorsan kanunkaidenin dediği yollardan giderek girebilirsin bu işe.
Ancak yinede bana kalırsa meslek seçmek için erken bir yaştasın.Sen üniversiteyi bitirene kadar en az 6 yıl + 1 senede askerlik, bu meslekteki geçireceğin süreleri de dahil edersek, staj, sınav kazanma süresi gibi 4 yılda oradan koyarsak en az önünde 10-12 yıl demektir.Bence sen bu belgeyi eline alana kadar bu meslekte kim bilir neler değişir, neler olur ben bile kestiremiiyorum.
Şuan en popüler mesleklerin bile 3-5 yılda kıymetini kaybettiğini düşünerek değerlendirme yapman lazım.
Çevrendekilerin, ailelerin çalıştıkları sektörleride incelemeni ve öncelikli ticareti önermek ile birlikte böyle bir imkanın yok ise Hesap uzmanlığı, vergi denetçiliği gibi devlet kurumlarında görev alınabilecek kariyerli pozisyonları tavsiye ederim.

Kolay gelsin.

Belge alma yaşını abartmışsın biraz.. 16 yaşındaymışsın+2 yıl daha lise +2 yıl yüksekokul+2 aöf+ 3 yıl staj = 25 yaşındasın. Stajı kısaltma olayı var, kısaltırsın. Yeterlilik sınavınıda bir bilemedin 2.seferde versen 25 26 yaşlarında smmm olursun.

Bence üniversiteyi kazanacak kadar zekisin... Biraz tembellik seziyorum ben :)

Bu yaşta bunların derdine düşmen beni de şaşırttı. Böyle bilinçli gençlerimizin olması çok sevindirici.

Minik ' Alıntı:
Belge alma yaşını abartmışsın biraz.. 16 yaşındaymışsın+2 yıl daha lise +2 yıl yüksekokul+2 aöf+ 3 yıl staj = 25 yaşındasın. Stajı kısaltma olayı var, kısaltırsın. Yeterlilik sınavınıda bir bilemedin 2.seferde versen 25 26 yaşlarında smmm olursun.

Bu yaşta bunların derdine düşmen beni de şaşırttı. Böyle bilinçli gençlerimizin olması çok sevindirici.

:D bana kalırsa arkadaş 16 yaşında değil, yaşını gizleyip mesleğe atılmak için fikir alıyor sadece..

İrem35 ' Alıntı:
Minik ' Alıntı:

:D bana kalırsa arkadaş 16 yaşında değil, yaşını gizleyip mesleğe atılmak için fikir alıyor sadece..

Fikirlerimizi alması için yaşını gizlemesine ne gerek varki.? ???

bilemem, bana hiç 16 yaşındaymış gibi gelmedi ::)

Bu yazıyı 16 yaşında birinin yazması biraz zor gibi. :D Babası annesi falan yazmıştır. ;D

Hani insanlar geleceğine yönelik mektup, mesaj yazar ya, belki geçmişine mektup yazmıştır.

kanunkaide ' Alıntı:
Hani insanlar geleceğine yönelik mektup, mesaj yazar ya, belki geçmişine mektup yazmıştır.

;D ;D Çok iyi ya evet geçmişe mektup. Olsa olsa meselesi. :o

şahsen ben, sana bu mesleği hiç tavsiye etmem çok daha güzel meslekler var zaten bu işi yapanlar (gerçekten bu işi seven ve bu yüzden tercih yapanlar hariç) bi şekilde bu mesleğe girmek zorunda kalmış kişilerdir...örnek ünv.kazanamazsam elimde bir mesleğim olsun gerekçesi...gerçi meslek seçimi kişinin karekterine yetenek ve becerisine göre değerlendirilip yapılması gerekir eğitim sistemimiz henüz bu seviyede olmadığı için kendi kendinin rehberi olmak zorunda kalıyorsun evet araştırdım düşündüm taşındım bu meslek tam bana göre çok sevdim diyorsan hiç durma...zaten ticaret lisesine giderek/gitmek zorunda kalarak bi şekilde tercih yapmış oluyorsun...

Tüm yorumları okudum, değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum.

@ZİNDAN;

@Minik
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi biraz tembellik var :)

@irem35;
Yaşım 16, inanmak veya inanmamak size kalmış :)

@nguroy;
Birçok kez yazıp sildim siz büyüğümsünüz. Saygım sonsuz.

@kanunkaide - nguroy;
Birçok kez yazıp sildim siz büyüğümsünüz. Saygım sonsuz.

@emansur;

@kanunkaide
Öneriniz için teşekkür ederim. Mühendislik benim için zor bir hedef.

Alıntı yapmak istemedim sayfanın görüntüsü bozulmasın diye. Tekrardan teşekkür ederim hepinize. Saygısızlık yaptıysam özür diliyorum herkesten.

Sn cevo88, her ne kadar sizin üzerinizden bazı yazılar yazılmış olsa da esasen orada günlük iş stresi altında bir nebze olsun rahatlama ortamı oluştu aslında o mesajların sizinle ilgisi yok, ama kalbinizi kıracak bir şey yazdı isek affola. Bir çoğumuz sizin yaşınızda bu kadar bilinçli değildik, üniversiteye sınavla alındığından lise 3 te haberim oldu, lay lay loy loy yapmaktan etrafımıza bakmadık ne oluyor diye. Önerimi yineliyorum;

kanunkaide ' Alıntı: