Mesul Müdür.?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ZİNDAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ZİNDAN

Moderator
Forum Yönetimi
Mesul müdürlere yapılan ödemelerin giderleştirilmesi nasıl olmalı arkadaşlar.?

Ssklı olarak gösterilmiyorlar.Sadece noter vasıtasıyla mesul müdürlük sözleşmesi yapılmıştır.
Firma kozmetik ürün imalatı yapıyor.

Teşekkürler.

Ynt: Mesul Müdür.?

benim düşüncem, mesul müdürlerin ssk lı olması yönünde.

ssk lı olmadıklarına göre,onlara yapılan ödemeleride giderleştiremezsiniz diye düşünüyorum.

Bir kişi yaptığı hizmet karşılığı ya serbest meslek makbuzu keser, ya da bordroya dahil olur ve tüm sski vergi kesintileri yapılır.

NİSAN123 ' Alıntı:
benim düşüncem, mesul müdürlerin ssk lı olması yönünde.

ssk lı olmadıklarına göre,onlara yapılan ödemeleride giderleştiremezsiniz diye düşünüyorum.
nguroy ' Alıntı:
Bir kişi yaptığı hizmet karşılığı ya serbest meslek makbuzu keser, ya da bordroya dahil olur ve tüm sski vergi kesintileri yapılır.

Sayın üstadlar;
1- Peki bu kişiyi sadece bordroda göstermemiz yeterli olmazmı (başka bir yerde çalışmıyorsa bile), yani sadece gelir vergisi ve damga vergisi kesintisi yapılsa.
2- Peki bu kişi başka bir işyerinde 30 gün üzerinden sigortalı çalışıyorsa, bizimlede sadece imza atmak üzere mesul müdürlük sözleşmesi yaptı ise, durum nasıl olur, bu durumda sadece bordroda g.v. ve d.v. yönündenmi göstermek gerekir.?

Teşekkürler.

Kişinin sizin firmaya girmeden önce başlamış ve kesintisiz devam eden bağkur veya emekli sandığına bağı varsa ssk kesilmez değilse ssk kesintileride yapılır.