Sayın twolf,
Ben sizinle aynı fikirde değilim,şirket çalışanlarının (genel merkez,irtibat büro,bölge müdürlükleri,ofisleri gibi...) öğle yemek giderleri personel yemek gideri hesabına işlenmesi gerekmektedir çünkü alınan hizmet şirket çalışanları için alınan hizmettir.
Temsil ağırlama giderinin hangi harcamalar ve ne için kullanıldığına bakmak gerekir, temsil ağırlama gideri şirketinizi (tepe ve üst yönetim) ziyarete gelen yine şirket işleyişi ile alakalı gelen ziyaretcilere sunulan ikramların gösterildiği alt hesaptır. Bu hesabı şirketin ana faaliyet yapısı ile bağdaşlaştıramazsınız ilgili hesabı genel yönetim ve satış pazarlama hesaplarında takip edebilirsiniz 740'lı hesaplarda takip edemezsiniz.
770'li hesaplarda temsil ağırlama giderini şirket çalışanlarınıza doğum günü kutlaması için alınan pasta,kurabiye,çiçek gibi giderleri
760'lı hesaplarda temsil ağırlama giderini şirket satış pazarlama departmanlarının tedarikçilerle yapılan toplantılarda harcanılan yemek-içeçek vs gibi giderleri gösterebilirsiniz.
Dolayısı ile zafer2734'ün sorusuna cevap olarak öğle yemek giderlerini personel yemek giderinde gösterilmesi gerektiğini savunuyorum.
İyi Günler.